Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 01/05/2022
Film

6 filme pregătite de lansare în luna mai în cinematografe

Silvia Trașcă De Silvia Trașcă
Comentarii 6 filme pregătite de lansare în luna mai în cinematografe Share 6 filme pregătite de lansare în luna mai în cinematografe


Luna mai aduce pe lângă creșteri semnificative de temperaturi în termometre și o mulțime de pelicule mult așteptate de pasionații de film în cinematografe. Premierele curg pe marile ecrane cu cele mai diverse genuri, așadar îți recomandăm ca după vacanța de Paște și weekendul de 1 mai să te relaxezi așa cum meriți la un film bun alături de gașca de prieteni.

Așadar, ți-am pregătit un top al filmelor pregătite să ruleze cât ai zice „vacanță”:

6. Firestarter

Bazat pe romanul cu același nume, semnat de celebrul Stephen King, „Firestarter” este un horror american SF regizat de Keith Thomas, care spune povestea lui Charlie McGee, o fetiță care încearcă să înțeleagă cum, cu un simplu gând, poate transforma totul în scrum.

Când fiica lui, Charlie (Armstrong), începe să prezinte semne de dezvoltare a pirocinezei, Andy (Efron) trebuie să facă tot ce este necesar pentru a o proteja de o agenție guvernamentală secretă, cunoscută sub numele de „The Shop”, care este gata să o țină captivă. Vor să o studieze pentru că s-a născut cu capacitatea de a crea și manipula focul. În timp ce ambii părinți ai tinerei suferă de efecte secundare atunci când își folosesc puterile, Charlie nu este afectată, ceea ce o face o țintă atât de importantă pentru cei care au creat drogul care a oferit oamenilor superputeri.

Chiar dacă este foarte tânără, puterea ei este mult mai mare decât cea a oricăruia dintre părinții ei. În timp ce ei luptă cu riscul propriei vieți  pentru a o proteja, se dovedește că ea este mult mai bună în a-i ține în siguranță odată ce învață să-și controleze puterea, care este alimentată de emoțiile ei. Pare o sarcină destul de ușoară pentru o fată tânără, nu?

Așteptarea fanilor genului horror și prolificului autor Stephen King a luat sfârșit, pentru că filmul „Firestarter” rulează pe marile ecrane din 13 mai.

5. Where Is Anne Frank     

Anne Frank este un nume familiar chiar și pentru cei care nu au citit Jurnalul. Regizorul Ari Folman (Waltz cu Bashir) revine în atenția publicului cu „Where is Anne Frank”, o minunată animație despre o adolescentă aflată într-o călătorie dificilă pentru a o găsi pe autoarea celebrului jurnalul din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. La 75 de ani de la moartea Annei Frank, prietena ei imaginară Kitty (Ruby Stokes) prinde viață în Amsterdamul de astăzi. Neștiind că au trecut zeci de ani, Kitty este convinsă că dacă ea este în viață, atunci trebuie să fie și Anne. Pleacă în căutarea ei înarmată cu celebrul jurnal, alături de prietenul ei, Peter.

„Where is Anne Frank” este un film sfâșietor și captivant, ce transmite un mesaj de speranță și generozitate adresat generatiilor viitoare. Rulează din 20 mai în cinematografele românești.

4. La nuit des rois    

„Night of the Kings” (La Nuit Des Rois),  cel mai nou lungmetraj semnat de regizorul Philippe Lacôte, este o meditație fascinantă asupra storytelling-ului și rolul lui în supraviețuire

Un tânăr este încarcerat în La Maca, o închisoare impunătoare și aglomerată de pe Coasta de Fildeș, aflată în mijlocul pădurii și condusă de înșiși prizonierii ei. El se trezește într-o lume la fel de periculoasă și complexă precum cea pe care o știa și afară. Închisoarea este condusă și de un condamnat notoriu, Blackbeard. Slăbit de boală și bătrânețe, el știe că zilele îi sunt numărate și face o ultimă mișcare pentru a menține controlul asupra închisorii.

Distribuția îi include pe Koné Bakary, Isaka Sawadogo, Steve Tientcheu, Rasmané Ouédraogo, Abdoul Karim Konaté, Laetitia Ky și Denis Lavant. Filmul are premiera în cinematografe pe 27 mai.

3. Downton Abbey: A New Era      

„Downton Abbey: A New Era” este o nouă dramă istorică și continuarea filmului „Downton Abbey” din 2019. Ambele filme au fost scrise de Julian Fellowes, creatorul serialului cu același nume. Continuarea este regizată de Simon Curtis, înlocuitorul lui Michael Engler care a regizat primul film.

Imaginile ne invită să ne întoarcem pe domeniul Grantham, unde îi reîntâlnim pe Lady Edith (Laura Carmichael), pe soțul ei, Bertie (Harry Hadden-Paton), pe Tom Branson (jucat de Allen Leech) și pe Lucy Smith (interpretată de Tuppence Middleton) în costume sport, relaxate, pregătindu-se pentru o partidă de tenis. O nouă prezență interesantă care s-a alăturat distribuției este Myrna Dalgleish, interpretată de frumoasa actriță Laura Haddock („White Lines”).

Noul lungmetraj „Downton Abbey: A New Era” (2022) are premiera pe 13 mai în cinematografe.

2. Top Gun: Maverick

„Top Gun Maverick”, continuarea filmului-cult din 1986 cu Tom Cruise, promite să fie la înălţimea primei părţi. Actorul Tom Cruise, în vârstă de 59 de ani, îmbracă din nou costumul de pilot de vânătoare al personajului Pete Mitchell, alias Maverick, și acum în plină formă.

Regizat de Joseph Kolinski, această continuare aduce un Maverick la finalul carierei, dar încă este dornic de senzaţii tari. El are sarcina de a antrena o echipă de tineri piloţi pentru o misiune secretă. Cu această ocazie, îl ia sub protecţia sa pe fiul regretatului său prieten Goose.

„Top Gun: Maverick” rulează din 27 mai în cinematografele românești!

1. „Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Filmul „Doctor Strange in the Multiverse of Madness” este continuarea peliculei Doctor Strange (2016) şi se bazează pe personajul cu acelaşi nume al Marvel Comics. Rolul lui Stephen Strange este jucat de Benedict Cumberbatch, iar din distribuţie mai fac parte Elizabeth Olsen, Chiwetel Ejiofor, Benedict Wong, Xochitl Gomez, Michael Stuhlbarg şi Rachel McAdams.

Dr. Stephen Strange folosește o vrajă interzisă care deschide poarta către multivers și inclusiv către o versiune alternativă a lui însuși, iar amenințarea adusă de acest eveniment pare prea mare chiar și pentru puterile combinate ale lui Strange, Wong și Wanda Maximoff.

Filmul va fi lansat în România săptămâna viitoare, pe 6 mai.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută