Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/04/2022
Muzică / Omul cu discurile

MATHIAS EICK – „When We Leave”

Berti Barbera De Berti Barbera
Comentarii MATHIAS EICK – „When We Leave” Share MATHIAS EICK – „When We Leave”


În 2018, trompetistul norvegian Mathias Eick lansa cu un imens succes albumul ”Ravensburg”, una dintre cele mai cuprinzătoare și frumoase expuneri ale platformei de improvizație născută din folclorul nordic și preluată de jazz-ul european modern.

Ca o continuare a acestui superb album, mai degrabă o menținere a stării atât de original create, a apărut ”When We Leave”, în aceeași formulă instrumentală, pe aceeași temă a familiei și prietenilor, cu mai mult accent pe emoții decât pe portrete, evocate de relații complexe și de evenimentele neprevăzute care ne-au schimbat tuturor viața.

Deși dă impresia de spațialitate, mai mult datorită lirismului și a căldurii timbrale, muzica lui Eick este complexă, cu mai multe straturi subtil aranjate pentru a susține frumoasele teme melodice.

Lirismul compozițiilor este sofisticat, doar pe alocuri mai meditative, ca să nu spun melancolice, fiecare instrumentist oferind cea mai delicată ipostază a expresiei instrumentului, inclusiv ritmul distribuit pe două seturi de baterie. Se simte sunetul solid de grup, format în câțiva ani, pregătit să lase piese memorabile și să continue explorarea. ”When We Leave” ne captează toate simțurile de la un capăt la altul.

MATHIAS EICK – „When We Leave”

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.