Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 18/04/2022
Film

12 seriale britanice din ultimul deceniu pe care trebuie să le vezi

Silvia Trașcă De Silvia Trașcă
Comentarii 12 seriale britanice din ultimul deceniu pe care trebuie să le vezi Share 12 seriale britanice din ultimul deceniu pe care trebuie să le vezi


În ultimii ani, producțiile britanice, fie că vorbim de filme sau seriale, au cunoscut o popularitate din ce în ce mai crescută și de multe ori au luat avânt în fața multor creații hollywoodiene.

Stilul cinematografic realist, relevant și de multe ori întunecat a câștigat audiențe globale, iar poveștile din istoria Angliei au continuat să fascineze odată cu ecranizările de pe marile sau micile ecrane. Dacă cinematografia regatului sau actorii britanici te-au cucerit și pe tine iremediabil și ești în căutare de noi scenarii absolut răvășitoare, ți-am pregătit o listă cu seriale lansate în ultimul deceniu pe care nu trebuie să le ratezi:

12. Luther” (2010 – 2019)

Începem lista cu o dramă criminală întunecată pentru că știm exact ce apreciem la producțiile din Marea Britanie! Cu carismaticul Idris Elba în rolul principal, „Luther” a dat dramei britanice un aer de Hollywood, iar Ruth Wilson a ajutat cu siguranță la portretizarea înfiorătoare a psihopatului Alice Morgan. Serialul a câștigat o mulțime de premii, inclusiv un Glob de Aur pentru Elba și s-a desfășurat pe cinci sezoane.

11. Downton Abbey” (2010-2015)

Nimeni nu face drame de epocă la fel de bine ca britanicii și pariez că în cazul în care ești un fan al producțiilor istorice, ești deja familiarizat cu familia Grantham și servitorilor ei,  în timpul domniei regelui George al V-lea. „Downton Abbey”, seria câștigătoare a unui Emmy, spune povestea locuitorilor dintr-o casă luxuriantă, la începutul anilor 1900. Este un real succes britanic, deci nu e de mirare că a primit și propriul film în 2019.

10. Top Boy” (2011-)

„Top Boy” a încept în urmă cu aproape un deceniu, atunci când Channel 4 a difuzat prima serie scurtă a dramei polițiste, dar pline de spirit, în patru seri consecutive. A urmat o a doua serie, dar după ce a fost abandonată de C4 în 2014, serialul, cu Ashley Walters și Kane Robinson, părea să dispară. Cu toate acestea, i s-a dat o nouă șansă spre sfârșitul deceniului, datorită rapper-ului Drake, care a convins Netflix să reînvie serialul cu distribuția originală, plus o mulțime de nou-veniți, precum câștigătorul premiului BAFTA, Michael Ward.

9. Black Mirror” (2011-)

Înainte ca Netflix să-l preia și să-i dea o nouă viață, „Black Mirror” a fost un hit cult pe canalul britanic Channel 4. Este o serie de antologie SF care explorează modul în care tehnologia a pus stăpânire pe societate și o anticipare despre modul  în care aceasta poate evolua în anii următori. Primul episod, „National Anthem”, dă un ton cu adevărat spectaculos. „Black Mirror” este întunecat și prevăzător, pe alocuri amuzant și uneori terifiant, dar cu siguranță un must see din seria capodoperelor britanice.

Vezi topul complet pe cinemap.ro.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.