Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/04/2022
Lifestyle / Fashion

Street style la Fashion Week

Alina Bălan De Alina Bălan
Comentarii Street style la Fashion Week Share Street style la Fashion Week


Cine, cum și ce ți-ai dori să fii poate fi, de multe ori, despre haine. Bineînțeles, important e cum te folosești de ele și ce fel de energie pui în țesăturile pe care le porți. Așadar, ce eveniment mai prielnic pentru a-ți etala personalitatea prin haine, decât un „Fashion Week”? La doar câteva firmituri de biscuiți s-a încheiat ediția de la Paris iar noi, cei ce am urmărit de la depărtare și, totuși, mai aproape decât ne-am fi imaginat vreodată datorită magiei internetului, ne-am delectat atât cu colecțiile marilor designeri, cât și cu ingeniozitatea invitaților. Aceștia au făcut şi continuă să facă din străzile capitalelor modei adevărate rampe de lansare pentru trenduri, dincolo de ceea ce se petrece pe podiumuri. Urmărind fenomenul, câteva puncte-cheie ies fără efort în evidenţă.

Citește și:

Tyler Joe foto

Layering.

În română „suprapuneri” și pe românește… hainele unele peste altele. Ne-am jucat necontrolat cu planeta și acum se joacă și vremea cu noi, așa că nu se știe niciodată în ce capcane meteorologice putem pica. Spuma laptelui din cafeaua de dimineață poate străluci perfect în razele soarelui parizian pentru un insta story, însă afară s-ar putea să fim în scădere. Astfel, fashionistele aplică metoda suprapunerii, fiind de asemenea și un test al cunoștințelor, pentru că un palton nepotrivit poate ruina ținuta. Așadar, avem cămăși peste care a fost adăugat un pulover sau o vestă tricotată, veste masculine, bluze din tul pe sub alte piese, overall-uri și dresuri cu printuri spontane, mâneci din care ies pene și multe sacouri supradimensionate sau nu, simple de obicei, echilibrând ținuta.

Influencerii și brandurile.

Instagram – Leonie Hanne
Instagram – Caroline Vazzana

Din ce am înțeles și cum mi se pare și normal, de altfel, dacă te îndrepți, să zicem, spre un show Dior, e de bonton să porți ceva de la casa de modă respectivă, mai ales dacă piesa e recognoscibilă. Astfel, devii oaspete de onoare și, cine știe, poate capeți mai multă atenție din partea fotografilor. Influencerii au și ei nevoie de multă băgare în seamă, așa că, de multe ori, se îmbracă din cap până în picioare, la cerere sau nu, numai într-un anumit brand. Uneori se exagerează și se uită de acea tușă personală, rezumându-ne doar la trenduri, însă, alteori, vedem creativitate și inovație. Amintesc aici celebrele sandale de la Acne Studios cu platformă strigător de înaltă, ce par foarte grele, fusta mini de la Miu Miu și celebrul costum roz de la Valentino.

Accesorii.

La această categorie se pot povesti multe. În New York, la mare căutare au fost fularele tricotate și eșarfele, de la cele clasice în carouri, supradimensionate, până la cele cu modele eclectice, purtate în jurul capului. La categoria ochelari de soare se mizează pe simplitate, spectatorii optând de obicei pentru rame și lentile negre, în forme potrivite fiecărei fețe. Am văzut și multe accesorii aurii, masive, de la cercei, până la curele de tip lanț, perle în jurul gâtului, inele colorate și preferatele sezonului, căciulile clopot din blană. Bineînțeles, nu uit de reînvigoratele pălării cowboy, pe care inclusiv cei din mass-market îndrăznesc să le vândă, și nelipsitele cravate, evitându-se cu grijă stilul verișorului nuntaș. În materie de trăistuțe, am observat o tendință de a nu ieși din comun, multe genți de umăr Prada, știți voi care, baby bags și genți în modele liniare purtate în jurul corpului.

Între minimalism și maximalism.

Street style la Fashion Week

Pandemia și TikTok-ul ne-au schimbat și în toată această mare de confuzie, s-a apelat fie la un stil mai curat, simplu, cu elemente clasice, fie la outfit-uri cu multe elemente, accesorii și printuri. Cele din urmă, mă refer la combinațiile de printuri, nu sunt chiar la îndemâna oricui și pot crea lejer catastrofe. Una dintre metodele prin care pot fi mixate cu ușurință este combinarea unui print mai mare, cu unul mai mic, cel de dimensiuni mai reduse creând iluzia că de fapt e un material monocrom. Culorile sunt de asemenea importante, existența unei nuanțe identice în ambele printuri face ca lucrurile să pară mult mai închegate. Amestecăturile reușite ies în evidență, culorile țipătoare la fel, mai ales că nuanțele de neon și-au regăsit și ele o poziție, așa că a fost normal să vedem și astfel de abordări. Pe de altă parte, mulți dintre cei prezenți la Fashion Week au ales să mizeze pe culori neutre și linii clasice.

Fashion Week-urile din acest debut de an de la Milano, New York şi Paris s-au arătat extrem de interesante, cu multe inspirații şi poze chic, numai bune pentru ahtiații după modă, şi până la edițiile de toamnă, cu al lor sclipici, așteptăm cu nerăbdare să vedem ce va aduce nou, la începutul verii, London Fashion Week.

Revenim.

Cover și foto articol: Tyler Joe foto

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.