Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 06/04/2022
Film

Filme must see cu Jessica Chastain

Silvia Trașcă De Silvia Trașcă
Comentarii Filme must see cu Jessica Chastain Share Filme must see cu Jessica Chastain


Jessica Chastain a obținut Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță din 2022, în cadrul galei care a avut loc pe 27 martie, la Los Angeles.

Trofeul i-a fost acordat pentru interpretarea formidabilă a lui Tammy Faye Bakker, soția controversatului teleevanghelist Jim Bakker, din „The Eyes of Tammy Faye. Producția cinematografică regizată de Michael Showalter a adus în prim-plan căsătoria tulbure a familiei Bakker și sprijinul lui Tammy Faye pentru drepturile LGBTQ+.

Pe numele complet, Jessica Michelle Chastain s-a născut pe 24 martie 1977, în Sacramento, California, S.U.A. Este cunoscută pentru autenticitatea cu care a interpretat o mulțime de roluri formidabile, așadar astăzi o celebrăm și urmărim o parte notabilă din filmografia bogată a actriței.

9. Salomé (2013)

Jessica Chastain a jucat într-un film regizat de Al Pacino, care joacă și rolul principal. Intitulat „Salomé” (2013), drama americană din 2013 este un film experimental care a prezentat un documentar bazat pe piesa omonimă a lui Oscar Wilde din 1891.

8. „The Help”/ Culoarea Sentimentelor (2011)

În „The Help”, câștigătoarea de Premiu Oscar a interpretat-o pe Celia Foote, filmul fiind o dramă emoționantă, cu umor fin și speranță, despre prietenie, curaj și schimbări sociale. The Help le mai are în distribuţie pe Emma Stone, Viola Davis şi Octavia Spencer în rolurile lui Skeeter, Aibileen şi Minny, trei femei diferite dar la fel de îndrăzneţe, care se unesc împotriva regulilor rigide de segregare rasială ce marcau statul american Mississippi în anii ’60. Prietenia celor trei, care le pune pe toate în primejdie, le dă curajul să depăşească barierele sociale şi să înfrunte mentalităţile celor din jur.

7. Marțianul

Cu Matt Damon în rolul principal, care joacă rolul unui astronaut blocat pe Marte după ce echipa sa îl presupune mort. Bazându-se pe ingeniozitatea sa, el trebuie să găsească o modalitate de a semnala Pământului că este în viață și că poate supraviețui până la o potențială salvare. Regizat de Ridley Scott și plasat în 2035, Chastain preia rolul Melissei Lewis, geolog și comandantul misiunii Ares III. Cu șapte nominalizări la Oscar, Martianul este o dramă de aventură SF pe care publicul încă o iubește.

Vezi topul complet pe cinemap.ro.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.