Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 03/03/2022
Film

The Batman – probabil cel mai Batman

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii The Batman – probabil cel mai Batman Share The Batman – probabil cel mai Batman


Am avut până acum o sumedenie de versiuni pentru Batman, unele caraghioase, altele kitsch sau chiar de Oscar, însă niciunul nu a fost atât de întunecat precum varianta pe care ne-o propune acum Matt Reeves. De fapt, în acest film vom avea ocazia să vedem un Batman foarte apropiat de cel din benzile desenate, unul care, în sfârșit, se concentrează pe adevărata superputere a eroului, aceea de cel mai bun detectiv din lume. O altă premieră este și faptul că de această dată The Batman este în al doilea rând un film de acțiune și în primul rând un film noir și un thriller horror care aduce aminte în linii mari de „Seven” al lui David Fincher. 

The Batman - probabil cel mai Batman

Iată și ce se va întâmpla în film. După doi ani în care Batman (Robert Pattinson) încearcă să curețe străzile orașului, răspândind frică în rândurile criminalilor, cel mai cunoscut personaj al universului DC este înfățișat acum într-o poveste complet diferită, cea mai întunecată de până acum, care scoate la iveală secretele ascunse ale familiilor fondatoare ale orașului Gotham. Cu doar doi aliați de încredere – Alfred Pennyworth (Andy Serkis) și Lt. James Gordon (Jeffrey Wright) – el va încerca să navigheze prin rețeaua coruptă a oficialilor, politicienilor și personalităților de profil din oraș, iar în acest timp The Batman devine un simbol al răzbunării, un justițiar cu sânge rece. 

The Batman - probabil cel mai Batman

Când un criminal în serie, pe nume Riddler (Paul Dano), vizează elita orașului cu o mulțime de intrigi sadice, indiciile îl trimit pe Bruce Wayne într-o investigație în lumea interlopă, unde întâlnește personaje precum Catwoman (Zoë Kravitz), Pinguinul/Oswald Cobblepot (Colin Farrell) și Carmine Falcone (John Turturro). Pe măsură ce dovezile încep să se apropie de casa sa, de familia Wayne, și planurile răufăcătorului devin clare, iar Batman trebuie să creeze noi relații pentru a-l demasca pe vinovat, transformându-se acum în simbolul speranței în orașul Gotham.

„The Batman” este cu siguranță unul dintre filmele care va marca anul 2022, are premiera pe 4 martie și vine nu doar pe marele ecran, dar și în IMAX și 4DX. 

  • Text de Gruia Dragomir.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută