Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/02/2022
Lifestyle

Inspirație de primăvară! Cum să trecem cu brio în noul anotimp?

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Inspirație de primăvară! Cum să trecem cu brio în noul anotimp? Share Inspirație de primăvară! Cum să trecem cu brio în noul anotimp?


Prima lună de primăvară aduce prilej de bucurii, de la ziua în care sunt oferite mărțișoare, apoi cea în care sunt sărbătorite femeile și continuă cu celebrarea reînvierii naturii. În plus, prognoza pentru primele zile din martie arată zile frumoase, cu cer senin și temperaturi plăcute. Asta înseamnă că avem toate motivele să ne lepădăm de iarnă și să facem loc primăverii. Iată ghidul perfect pentru a păși cu dreptul în noul anotimp.

 

Primele semne ale sosirii primăverii s-au arătat încă din luna februarie, atunci când am zărit primii ghiocei. Ghioceii și mărțișoarele sunt și cadourile pe care le oferim femeilor, și nu numai, în prima zi a lunii martie, începutul primăverii calendaristice. La distanță de o săptămână, pe 8 martie, sărbătorim Ziua Internațională a Femeii. În această zi putem oferi cadouri simbolice, precum flori și mesaje pline de dragoste, dar putem plănui și o seară specială în oraș. De exemplu, în zilele de 8 și 9 martie, Teatrul de Balet Sibiu vine cu o propunere inedită: ”Bolero. În numele bucuriei”, un spectacol de balet neoclasic și dans de caracter. Cele două reprezentații sunt programate de la ora 19, la Centrul Cultural ”Ion Besoiu”. Unul dintre cele mai pitorești și autentice locuri din Sibiu în care poți aplauda venirea primăverii, singur sau alături de persoanele dragi, este Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului. Aici are loc Târgul de țară, primul târg al primăverii ASTRAle, iar în plus, un detaliu inedit îl reprezintă copacii împodobiți cu mărțișoare împletite din cele două fire, alb și roșu.

Inspirație de primăvară! Cum să trecem cu brio în noul anotimp?

În luna martie, femeile sunt sărbătorite cu flori și muzică de calitate, la Filarmonica de Stat Sibiu. În data de 9 martie, Filarmonica găzduiește un recital cameral dedicat Zilei Femeii, intitulat ”Doamnele Muzicii”. Programul recitalului susținut de pianistul Ștefan Doniga și violonista Diana Jipa cuprinde exclusiv piese create de compozitoare românce sau legate de personaje feminine celebre din cultura universală. Se vor regăsi pagini muzicale semnate de Felicia Donceanu, Carmen Petra Basacopol, Violeta Dinescu, Hilda Jerea sau Liana Alexandra dar și pagini bine cunoscute din literatura muzicală universală evocând personaje legendare precum Carmen, din opera lui Georges Bizet, Thaïs, din creația omonimă a lui Jules Massenet ori Amenaide, în viziunea variațiunilor create de Niccolò Paganini după muzica lui Rossini.

Inspirație de primăvară! Cum să trecem cu brio în noul anotimp?

Pe 20 martie are loc echinocțiu de primăvară, mai precis este vorba despre momentul în care ziua și noaptea vor fi egale, dar totodată reprezintă şi sfârşitul iernii astronomice. După această zi și până la finalul primăverii astronomice, durata nopții începe să scadă, iar cea a zilei să crească. Asta înseamnă mai mult soare și mai multe motive să petrecem timp sub cerul liber, în inima naturii. Poți explora comorile Sibiului și trezirea naturii la viață oricând și oriunde, alegând unul dintre numeroasele locuri deosebite din împrejurimile Sibiului. Sau poți alege varianta unei drumeții organizate, intrând pe pagina de Facebook a proiectului ”Anii Drumeției”. Dacă pe lângă drumeție poftești și la un brunch prin sate mai mult sau mai puțin cunoscute atunci, fără îndoială, trebuie să verifici evenimentele organizate de Asociația My Transylvania.

Inspirație de primăvară! Cum să trecem cu brio în noul anotimp?

Și dacă tot a venit primăvara, e cel mai bun moment să ștergi praful de pe bicicletă, să verifici dacă a trecut cu brio peste iarnă și să o scoți pe traseu. Sibiul are deja zeci de km de piste pentru biciclete, atât în oraș cât și în împrejurimi. Poți lua startul pe două roți pe pista din Parcul Sub Arini, pe cea dinspre Rășinari sau dacă vrei trasee pe care nu le-ai mai încercat până acum, aruncă un ochi pe canalele de comunicare ale Asociației Tură-n Natură, cu siguranță vei găsi un pont bun sau o recomandare care să ți se potrivească. O plimbare cu bicicleta e și o ocazie excelentă de a explora superbele sate și păduri din preajma Sibiului.

Inspirație de primăvară! Cum să trecem cu brio în noul anotimp?

La Sibiu nu doar natura se trezește la viață, ci și orașul. Începerea primăverii înseamnă că festivalurile Sibiului sunt tot mai aproape de reîntâlnirea cu publicul. Pe străzile și în piațetele din centrul vechi vor roi tot mai mulți turiști, iar la terasele scăldate în razele blânde ale soarelui de primăvară vor lenevi tot mai mulți localnici și vizitatori. Chiar dacă nu am avut de-a face cu o iarnă grea, dragă ne va fi revederea cu primăvara.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută