Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/02/2022
Lifestyle / Sport

FitBucurEști | MIHAELA STOICA

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii FitBucurEști | MIHAELA STOICA Share FitBucurEști | MIHAELA STOICA


MIHAELA STOICA (body_by_miha):

„Să ajuți oamenii și să-i transformi în cea mai bună versiune a lor, îți aduce doar împliniri”

Mihaela Stoica este instructor de fitness și tehnician nutriționist. Ea este și creatoarea programului Body by Miha Challenge, în care oferă o serie de rețete ușoare și sănătoase, la pachet cu 15 sesiuni video de antrenamente pentru slăbire și tonifiere.

FitBucurEști | MIHAELA STOICA

Acesta s-a bucurat de un real succes mai ales acum, în pandemie, iar pagina ei de Instagram (@body_by_miha) este plină de dovezi ale transformărilor prin care trec clientele sale.

De ce ai ales acest domeniu și prin ce alte job-uri ai trecut până să ajungi personal trainer?

Fac sport de la vârsta de 8 ani, de când m-am înscris la un club sportiv unde am făcut, timp de 2 ani, gimnastică aerobică. Apoi am urmat un curs de karate unde, timp de 5 ani, am făcut performanță, am participat la concursuri și am câștigat multe medalii.

Când am renunțat la karate, am început să merg la sală, mai mult la clase de aerobic, și acolo mi-am dat seama că asta aș vrea să fac. Nu s-a întâmplat imediat, deoarece eram angajată la o bancă și mi se părea riscant să-mi dau demisia ca să devin instructor de aerobic.

Am mai avut un job de consultant de vânzări, în timp ce făceam cursurile de aerobic / fitness. Am mers în paralel cu acest job și clasele de aerobic până când am reușit să am programul full la sală și așa am renunțat la job.

FitBucurEști | MIHAELA STOICA

credit foto Dan Ene

Care este tipul de antrenament pe care-l preferi și de ce?

Prefer antrenamentul de picioare, este grupa mea favorită, unde am și cea mai mare forța

Spune-ne un lucru pe care foarte puțini oameni îl știu despre job-ul de personal trainer.

Pe lângă cunoștințele pe care trebuie să le aibă în acest domeniu, un antrenor personal trebuie să fie atent la nevoile clientului, să-l înțeleagă și să se adapteze în funcție de necesităților lui.

Care este cea mai importantă calitate pe care un personal trainer trebuie să o aibă?

Este cea mai frumoasă meserie din lume. Să ajuți oamenii și să-i transformi în cea mai bună versiune a lor, îți aduce doar împliniri.

Care sunt cele mai mari greșeli pe care le fac românii atunci când vorbim despre sport / mișcare?

Nu știu dacă este neapărat o greșeală, poate mai mult lipsa de informare. Mi se întâmplă des să aud întrebarea în cât timp ajung să arăt ca nu știu cine? Sau în cât timp pot să am abdomenul sau fesierii ca în poza asta? Totul trebuie să se întâmple rapid și cu rezultate exact așa cum își doresc, ceea ce este imposibil!

FitBucurEști | MIHAELA STOICA

Care sunt cele mai mari satisfacții pe care ți le oferă acest job?

Cea mai mare satisfacție este mulțumirea clientelor mele și faptul că ele își mențin greutatea optimă în timp și transformă programul meu într-un stil de viață sănătos. 

Care ar fi cel mai important sfat pe care l-ai da cuiva care-și dorește să se facă personal trainer? 

Să o facă doar din pasiune și doar cu gândul de a ajuta oamenii, nu pentru bani și fără să țină cont de faptul că te poți juca cu sănătatea lor.

Te antrenezi și în aer liber (atunci când vremea permite)? Dacă da, ne poți spune, te rog, câteva locuri unde-ți place să faci acest lucru și pe care le recomanzi?

Timpul nu-mi permite să mă antrenez în aer liber. Sunt în sală 5-6 zile din 7.

Cum te-a afectat pandemia și cum te-ai adaptat în această perioadă, pentru a putea să-ți practici în continuare meseria?

Pandemia nu m-a afectat absolut deloc, deoarece eu lucrez și online. Pandemia m-a făcut să descopăr o oportunitate de a evolua în mediul online și să pun la punct cel mai tare program de remodelare corporală: BODY BY MIHA CHALLENGE, cu antrenamente pentru acasă și cu un plan alimentar personalizat. Azi am ajuns deja la a 5-a ediție, cu un număr de peste 3000 de participante și nu mă opresc aici!

FitBucurEști | MIHAELA STOICA

Când vine vorba de sport, ce-i caracterizează cel mai mult pe români, din experiența ta?

Nu sunt în măsură să-mi dau cu părerea despre ce-i caracterizează pe români, deoarece suntem diferiți și nu există o caracteristică generală. Cred totuși că cel mai greu este să fii constant când vine vorba de sport și de alimentație, iar la asta ar trebui să lucrăm cu toții.

Interviu de GRUIA DRAGOMIR

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.