Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/02/2022
Muzică

6 piese de ascultat de Valentine’s Day propuse de trupa COMA

Hefe De Hefe
Comentarii 6 piese de ascultat de Valentine’s Day propuse de trupa COMA Share 6 piese de ascultat de Valentine’s Day propuse de trupa COMA


Răzvan Albu (tobe): HOOVERPHONIC – Mad About You

Deşi Valentine’s Day nu reprezintă ceva special pentru mine personal (best case un reminder de conduită socială şi o ocazie de recunoştinţă prin gesturi frumoase faţă de partener), îmi doresc să o asociez cu dragostea tânără, romantică, cu îndrăgostirea, cu acel sentiment că totul este posibil şi momentul perpetuu de implicare şi abandon, şi cu durerea totală dar dulce ce vine după ce fiecare perioadă de îndrăgostire îşi termină ziua, secunda, luna, anul.

Sorin Petrescu (bass): HOOBASTANK – The Reason

Citește și:

Alegerea mea pentru a acompania muzical Valentine’s Day este piesa The Reason (Hoobastank). Deși această piesă nu este scrisă de una din trupele mele favorite, ea are o conotație specială pentru mine, fiind aleasă de mine și soția mea pentru dansul mirilor la nunta noastră. Mai multe nu ar mai fi de spus, o simplă audiție și ascultarea versurilor sunt suficiente pentru a înțelege mesajul piesei.

 

Cătălin Chelemen (voce): MEST – Drawing Board

Ingenuă ca cele mai frumoase prime încercări de exprimare a dragostei, această piesă mă poartă în toate direcțiile minții şi prin toate episoadele sufletului cu ochii deschişi şi zâmbind. Dacă nu o ai în meniu până acum, ea este plăcinta americană de care ai nevoie indiferent de cum te trezeşti dimineața.

Hefe (dj, samples, keys): MIKE PATTON (Mondo Cane) – Ore D’amore

O seară de Valentine’s Day care se doreşte a fi 100% perfectă ar trebui să înceapă sau să se termine cu această piesă absolut minunată, cântată iniţial de Fred Bongusto în anii ‘60 şi preluată fabulos de solistul Faith No More, Mike Patton, pentru proiectul său Mondo Cane. O piesă intensă, sinceră, plină de pasiune, care îşi face efectul indiferent de locul unde o asculţi, atat pe o terasă de pe malul lacului Como cât şi într-o sufragerie din Bucureşti.

Dan Costea (voce, chitară): SADE – By Your Side

Vine acea zi a anului în care trebuie să fim mai romantici decât în restul zilelor. Valentine’s Day: yaay or nay, depinde de cât de mult vrei să te pregătești pentru asta ca să impresionezi persoana iubită. Dacă ai suuuper chef, probabil că o să îi cumperi un uriaș ursuleț de pluș de aur și o să aranjezi și o cină la cel mai fancy restaurant din centrul vechi… saaau dacă nu ești cu d-astea, mergi clasic cu o sticlă de vin bun și două pahare pe acoperișul unui bloc de la voi din cartier, unde ați intrat pe nașpa, că știi tu pe cineva care v-a dat voie acolo 🙂 În ambele cazuri, seara trebuie să aibă soundtrack-ul perfect. Piesa aia căreia dacă îi dai play la momentul potrivit sigur o săa vă pupați 🙂  Și pentru mine piesa aia este a lui Sade, By Your Side.

Matei Tibacu-Blendea (chitară): LINDA RONSTADT – I Just Don’t Know What to Do with Myself

 Având în vedere că urmează să scot un cântec numit “Most Couples Break Up When Valentine’s Day is Near” cu trupa mea The Details (inclusiv varianta în română, “Cea mai urâtă frază în română-i ‘trebui’ să vorbim'”), pentru mine această perioadă e mai mult despre lins răni, procesat cauze, şi preferabil învăţat. Nu e nimic mai romantic în termeni artistici decât o dragoste neîmplinită, când unul dă prea mult şi îl sperie de tot pe celălalt. Mi-a fost greu să aleg cântecul preferat care portretizează cu acurateţe acest dezechilibru sentimental, mai ales că majoritatea vin de la echipa de compozitori Burt Bacharach/Hal David. Orice au scris a fost hit şi capodoperă, melodii cântate de multe decenii încoace de tot felul de cântăreţi (de la Tom Jones şi The Carpenters până la White Stripes şi Faith No More). Am ales piesa I Just Don’t Know What to Do with Myself, dar tot mi-a fost greu să aleg interpretarea preferată. Varianta Dusty Springfield e prea “ţipată”, varianta lui Dionne Warwick este prea soft… echilibrul perfect îl are varianta lui Linda Ronstadt, mai ales pentru alegerea aranjamentului muzical impecabil. 

  • Culegere realizată de HEFE
  • Foto cover: pexels-tirachard-kumtanom

Playlist: 6 piese de ascultat de Valentine’s Day propuse de trupa COMA

Citește și:

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.