Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/02/2022
Muzică

Ce mai ascultăm în luna iubirii?

Iuliana Ciocîrlan De Iuliana Ciocîrlan
Comentarii Ce mai ascultăm în luna iubirii? Share Ce mai ascultăm în luna iubirii?


foto header © LuckyBusiness (istockphoto.com)

Citește și:

Cum îi arăți cuiva cât de mult îl apreciezi? Cea mai originală opțiune pare a fi dedicarea unui playlist romantic fie pe Spotify, fie pe Youtube Music, iar în cazul în care duci lipsă de idei, în cele ce urmează, iată câteva sugestii.

Încep cu un clasic: Ben E. King –  Stand By Me. King a afirmat că melodia este inspirată de un cântec religios, Stand By Me Father, compus de Sam Cooke și J. W. Alexander. Piesa a fost inclusă pe OST-ul filmului cu același nume și un videoclip promo al filmului a fost realizat cu Ben E. King, alături de tineri actori precum River Phoenix și Wil Wheaton. Cea mai recentă versiune este din toamna trecută şi e cântată de Snoop Dogg, care a dedicat-o mamei sale.

Continui cu (poate) cea mai populară melodie din 2017,  Perfect (Ed Sheeran), clasată pe primul loc în topul preferințelor în 16 țări. Două versiuni-duet au fost lansate la scurt timp, în acesta, Ed Sheeran cântă alături de Beyoncé, respectiv Andrea Bocelli. Ciudat, melodia de dragoste a fost compusă în urma unei vizite a lui Sheeran în casa lui James Blunt din Ibiza, unde cei doi muzicieni au ascultat relaxaţi toată seara piesele rapperului Future.

Regele muzicii rock nu putea lipsi dintr-un playlist romantic, următorul cântec fiind  Can’t Help Falling in Love, al lui Elvis Presley. Melodia a fost înregistrată în 1961, pentru albumul Blue Hawaii, și se inspiră din Plaisir d’amour, cântec de dragoste extrem de popular în Franța, compus în secolul XVIII.

Sensibilitatea cu care John Legend cântă  All of Me a făcut imposibilă excluderea cântecului. Acesta este dedicat soției artistului, Chrissy Teigen, și s-a clasat pe primul loc în Billboard Hot 100, în mai 2014. Un remix al melodiei a fost realizat în același an de către DJ Tiësto, acesta câștigând în 2015 un premiu Grammy pentru versiunea sa.

Devenită astăzi unul dintre cele mai populare sunete pe TikTok, piesa  Just the Two of Us a fost compusă în 1980, de către Bill Withers, William Salter și Ralph MacDonald, și în interpretarea consacrată a lui Grover Washington Jr., a câştigat Grammy-ul pentru cel mai bun cântec R&B.

Nu doar Tiësto a fost atras de melodii romantice, ci și Calvin Harris, următoarea piesă din playlist fiind o colaborare a lui cu Rihanna. Dacă indiciul nu a fost suficient, este vorba despre  We Found Love, al cărei videoclip a fost desemnat „Videoclipul anului” la ediția din 2012 a MTV Video Music Awards.

Îndreptându-ne spre finalul playlistului, nu pot omite  Just the Way You Are (Bruno Mars) și  When a Man Loves a Woman (Michael Bolton), care nu ar trebui niciodată excluse dintr-un inventar de supravieţuire romantic, dar piesa care reprezintă elementul-cheie al propunerii mele a fost aleasă pentru a ne reaminti că, într-o relație, fericirea vine și din glume, nu doar din momente profunde. Fără alte introduceri… Dean Martin –  That’s Amore. Mai departe, rămâne ca voi să decideţi cum o să vă manifestaţi muzical spiritul romantic în luna iubirii…

  • Text de Iuliana Ciocîrlan.
Citește și:

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.