Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/12/2021
Lifestyle / Destinații turistice

Where to Brașov | Bere

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Where to Brașov | Bere Share Where to Brașov | Bere


O lungă perioadă originea berii a fost atribuită Egiptului Antic. La începutul secolului precedent, însă, o serie de descoperiri arheologice fabuloase au scos la iveală faptul că Sumerul (ăstazi Irak) a fost primul loc în care s-a produs bere pentru prima dată. Mai multe documente descoperite de-a lungul timpului la templul de la Lagash menţionează folosirea aracului şi a orzului necesare pentru fabricarea berii. Cu timpul, această băutură a devenit una care se consuma zilnic, mai ales în zona Egiptului, datorită efectului răcoritor. În Imperiul Roman, berea, considerată un obicei de joasă condițiune și era consumată mai mult în zonele sărace, unde vinul era mai greu de obținut.

Where to Brașov | Bere

În prezent, berea a devenit cea mai consumată băutură alcoolică de pe planetă cu peste 50 de miliarde de galoane „date pe gât” în fiecare an. În 2019, România ocupa locul trei mondial cu 100 de litri anual per capita.

Bere în Brașov

Berea este un liant social aproape fără pereche. Expresia „hai la o bere” este una care are cel mai mic grad de veridicitate, pentru că niciodată nu stăm doar la o bere. Pentru că gusturile sunt diversificate și tipurile de bere vin în multe sortimente de la bere artizanală, la bere cu lămâie, bere nefiltrată, bere brună etc.

Where to Brașov | Bere

Fiecare local are în meniu bere, dar de multe ori nu este de ajuns. E nevoie și de un loc potrivit care ajută la plăcerea de a consuma cât mai multe brune sau blonde. Iată care sunt locurile în care berea intră cel mai bine în Brașov.

Deane`s Irish Pub & Grill

Where to Brașov | Bere

Nu aveam cum să ratăm acest local în paginile „Where To” pentru nimic în lume. „Deane`s” se potrivește pentru oricare dintre capitolele acestui supliment, chiar și la cazare. Multe au fost cazurile în care de la prea multă voie bună și bere din belșug, oamenii au simțit nevoia să se odihnească un pic în separeurile din sala de jos. Aici, vedetele sunt Guinness și Kilkenny, dar vă puteți bucura și de Weihenstephaner, Kronenbourg 1664 Blanc sau berea locală „Bucur”, plus multe altele.

Where to Brașov | Bere

Secretul fericirii după o seară în „Deane`s” este dat de pieile de cartofi, pe care ar trebui să nu le ratați sub nicio formă.

Where to Brașov | Bere

Pe Republicii numărul 19.

Café Central

Where to Brașov | Bere

În trecut locul în acesta era o prăvălie foarte cunoscuta de la poalele Tampei, literlamente. Oamenii din spatele acestui local nu au vrut sa strice farmecul de odinioară, astfel, au organizat un spațiu cochet în care vă puteți prăvali de râs si unde taifasul este la el acasa. Nu vă lăsați păcăliți de cuvântul „Café” din denumire. Umblă vorba că cineva a comandat la un moment dat și o cafea aici, dar nu vrem să intrăm în detalii. La „Central” aveți posibilitatea să vă delectați cu beri nemțești dintre cele mai alese, atât la draught cât și la sticlă. Dacă veniți cât încă e soarele pe cer trebuie să știți că și cafeaua este bună, dar nu ne putem abține de la glume. 

Propaganda

Where to Brașov | Bere

Deși se află în imediata apropiere a campusului studențesc de pe Memorandului, „Propa” (cum îi spun prietenii) nu este destinat doar celor avizi de studii superioare. E un spațiu minunat pentru socializare, fussball și bere. Moncshof, Altenmunster și Erdinger sunt atracțiile în materie de bere, dar dacă nu stăpâniți prea bine melodioasa limbă a celor de la Rammstein, puteți alege și sucuri de hamei locale.

Aftăr Stube

Where to Brașov | Bere

La doi pași de „Café Central” și vreo șase de „Deane`s”, se află „Aftăr Stube”, care în ultimii ani a avut atât modificări în denumire cât și în locul de desfășurare al activităților bahice și culinare. Pe timp de vară, terasa minunată este plină de zumzete și clinchete de pahare, iar iarna interiorul te cheamă să ciocnești cu grijă exponate din colecția lor de bere artizanală, probabil cea mai mare de acest gen din Brașov. Pe Alecu Russo 4.

 

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută