Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/12/2021
Lifestyle / Travel

HAIHUI cu Swit Rocs – Meri și tu în livada cu meri!

Swit Rocs De Swit Rocs
Comentarii HAIHUI cu Swit Rocs – Meri și tu în livada cu meri! Share HAIHUI cu Swit Rocs – Meri și tu în livada cu meri!


Dragă om cu (prea multe) așteptări,

Umblă o vorbă că la noi la Brașov când se termină iarna, începe și zăpada. Ei bine, anul ăsta luna noiembrie părea să dezmintă zicala, cu o vreme urâtă care nu dădea semne de oboseală, cu nori posaci și ploi mocănești care se opinteau a lapoviță, mocirlă și altele de nici după pâine nu-ți mai trebuia să ieși. Oricum, de când tot ziceai că vrei să renunți la pâine… Și totuși parcă parcă icnea a ninsoare. Nici nu știam care variantă era mai puțin neplăcută – ploaie, mocirlă sau zăpadă – pentru sejurul meu ce tocmai urma într-o splendidă livadă cu meri de la ieșirea din Brașov. Încercam să mă consolez cu gândul că, și de nu ar fi fost ploaie sau ninsoare, mijlocul lui noiembrie tot ar fi fost o alegere prea puțin inspirată pentru un astfel de loc de al cărui imens spațiu outdoor, cel mai probabil, nu voi putea profita deloc, așa că m-am străduit să nu îmi fac prea multe așteptări.

HAIHUI cu Swit Rocs – Meri și tu în livada cu meri!După zile în șir de vreme mohorâtă de mijloc de noiembrie…

HAIHUI cu Swit Rocs – Meri și tu în livada cu meri!… soarele a adus primăvara la Orchard Villa

Nu știu cum să explic, dar în dimineața în care urma să plec spre Orchard Villa a venit primăvara. O primăvară de mijloc de noiembrie, total neașteptată și primită cu atât de multă recunoștință! Ca să fie surpriza și mai mare, de îndată ce s-au deschis porțile livezii și am pătruns în curte, am dat cu ochii de o grădină de un verde întins, plină de meri cu frunze colorate la picioare. Drept e că fructe în pomi nu mai erau, însă ele mă așteptau în coșurile frumos pregătite pe mese de gazde și în sucul proaspăt stors din frigider. Trei zile m-am bucurat de o primăvară incredibilă de mijloc de noiembrie – am lucrat afară pe terasă sau pe unul dintre balcoanele de la etaj, am făcut picnic în iarbă, la umbra merilor și m-am tolănit cu Joy în leagăn. Se spune că vremea mai e și pe sufletul omului și cred tot mai mult că acesta, sufletul oamenilor buni și calzi care m-au primit, a fost motivul magiei. Orchard Villa a crescut odată cu Denisa. Părinții eu au început construcția casei când ea avea 2 ani și au lucrat, în paralel, la două fundații solide, cea a unei case menită să devină un acasă și cea a unui viitor adult bun și sufletist. Construcția casei a urmat etapele creșterii Denisei și, deși nu a fost casa copilăriei ei, a fost, în schimb, casa alături de care a crescut și a copilărit. Astăzi, Denisa, soțul ei Cătălin și micul lor voinic, Matei, sunt gazdele acestui colț de natură din inima Brașovului.

HAIHUI cu Swit Rocs – Meri și tu în livada cu meri!Livada cu meri, în care chiarîți recomand să meri și tu!

HAIHUI cu Swit Rocs – Meri și tu în livada cu meri!Cele mai de primăvară zile de toamnă-iarnă la Orchard Villa le-am avut!

HAIHUI cu Swit Rocs – Meri și tu în livada cu meri!Unul dintre numeroasele spații outdoor din livadă

HAIHUI cu Swit Rocs – Meri și tu în livada cu meri!Una dintre terasele de la etaj

HAIHUI cu Swit Rocs – Meri și tu în livada cu meri!Zile superbe de toamnă la Orchard Villa

HAIHUI cu Swit Rocs – Meri și tu în livada cu meri!Joy nu a părut la fel de bucuroasă ca și mine că stăm la picnin pe iarbă 🙂

Zilele calde de toamnă de la Orchard Villa au fost urmate de seri plăcut de răcoroase, numai bune de tolănit sub pături în jurul vetrei de foc din curte, cu un pahar de vin, la adăpostul luminii blânde a ghirlandelor de beculețe. Apusurile privite de pe terasa de la etaj au scăldat orașul în lumini și tonuri incredibile, fapt ce a întregit festinul cu care m-a înconjurat, în fiecare dintre zile, natura. Mai târziu, când răcoarea a început să fie mai pronunțată, o sesiune strașnică de ciubăr a încheiat cu succes o zi astfel atât de plăcută! Deși bucuroasă că am scăpat de iarnă, mi-am imaginat, totuși, cât de grozavă ar fi fost o rafală de fulgi de nea imenși, cât mă bălăceam în ciubărul cu diverse programe și culori ambientale.

HAIHUI cu Swit Rocs – Meri și tu în livada cu meri!Și apusurile urbane sunt frumoase

HAIHUI cu Swit Rocs – Meri și tu în livada cu meri!Grădina prinde viață când se lasă seara

HAIHUI cu Swit Rocs – Meri și tu în livada cu meri!În fiecare seară am avut parte de un spectacol de culoare

HAIHUI cu Swit Rocs – Meri și tu în livada cu meri!Vatra din curte este ideală pentru serile tot mai reci care urmează

HAIHUI cu Swit Rocs – Meri și tu în livada cu meri!Luminițe, foc, vin și meri – un cadru ideal pentru o seară de relaxare

HAIHUI cu Swit Rocs – Meri și tu în livada cu meri!Când se lasă frigul și mai tare, înseamnă că a venit timpul pentru ciubăr!

HAIHUI cu Swit Rocs – Meri și tu în livada cu meri!Ciubărul are diverse culori

HAIHUI cu Swit Rocs – Meri și tu în livada cu meri!Și programe diferite

HAIHUI cu Swit Rocs – Meri și tu în livada cu meri!După aproape 3 ore și tot nu mă dădeam ieșită din el!

Îmi este greu de fiecare dată să citesc povestea unui loc, dacă ea nu este scrisă cu condeiul naturii. Pentru mine, orice beton/ construcție are sens dacă se încadrează firesc în natură. Acesta este unul dintre motivele pentru care Orchard Villa mi-a mers taman la suflet – spațiile exterioare ample, foarte îngrijite, cochete, presărate cu zone de relaxare, grătar, ciubăr, mici terase și alte artificii care oferă un confort sporit și posibilități diverse de petrecere a timpului nu deranjau cu nimic natura, ba chiar păreau să o întregească.

HAIHUI cu Swit Rocs – Meri și tu în livada cu meri!Orchard Villa, un loc pe sufletul naturii

HAIHUI cu Swit Rocs – Meri și tu în livada cu meri!Un loc numai bun pentru visare

Interiorul casei completează și el foarte bine acest firesc al naturii. Bucătăria este o operă de artă demnă de emisiunile culinare de top, imensă, și construită dintr-un joc de materiale și lumini, sporite de un perete vitrat care dă înspre un desiș de copaci. Livingul foarte spațios și elegant, decorat simplu și cu bun gust, este plin de accente minimaliste și de inserții din natură, care spun o poveste, mai ales că parte dintre ele sunt creațiile Denisei. Cele 5 camere sunt toate foarte spațioase și luminoase, iar unele dintre ele au terasă proprie. Orchard Villa, dacă mă întrebi pe mine, nu e locul în care îți vine să stai o noapte, două și apoi să îți vezi de drum, ci locul pe care ți-ai dori să îl transformi într-un acasă pe o perioadă cât mai îndelungată. Ce este încă și mai grozav, este faptul că ai niște vecini minunați și niciodată nu știi când ciocăne cineva la ușă să te întrebe dacă nu vrei niște clătite cu gem proaspăt de casă!

HAIHUI cu Swit Rocs – Meri și tu în livada cu meri!Cele 5 camere au un design asemănător și sunt foarte spațioase

HAIHUI cu Swit Rocs – Meri și tu în livada cu meri!Câteva dintre ele au și balcon propriu

HAIHUI cu Swit Rocs – Meri și tu în livada cu meri!Mobilierul este minimalist și elegant

HAIHUI cu Swit Rocs – Meri și tu în livada cu meri!Un loc ideal pentru home office!

HAIHUI cu Swit Rocs – Meri și tu în livada cu meri!Un colț din bucătăria superbă de la Orchard Villa

HAIHUI cu Swit Rocs – Meri și tu în livada cu meri!Livingul spațios este pretabil și pentru evenimente restrânse de tip team-building

HAIHUI cu Swit Rocs – Meri și tu în livada cu meri!Colțul meu preferat din living

HAIHUI cu Swit Rocs – Meri și tu în livada cu meri!Câteva dintre creațiile Denisei

HAIHUI cu Swit Rocs – Meri și tu în livada cu meri!Suprafața mare a livingului oferă posibilitatea de împărți zonele de relaxare și de a avea intimitate

Dragă om cu (prea multe) așteptări,

Tare mi-s dragi surprizele și numerele de magie pe care ni le oferă, când ne așteptăm mai puțin, viața. Asta, alături de faptul că mă străduiesc, cu fiecare nouă zi, să îmi creionez tot mai puțin realitatea pe baza așteptărilor, descrie cel mai bine experiența mea la Orchard Villa Brașov. Faptul că acceptăm că nu putem schimba o realitate total independentă de noi ne dă o putere și un echilibru imens. Se spune că omul sfințește locul iar șederea mea la Orchard Villa a fost una dintre numeroasele situații în care zicala s-a dovedit perfect adevărată. Când sufletul omului care te primește în casa lui este atât de frumos, deschis și primitor, are puterea de a îmbuna și vremea și angoasele și de a transforma totul într-o poveste din care nu te poți simți altfel decât foarte norocos că ai făcut parte.

Cu drag,

Un om cu (tot mai puține) așteptări

Ne găsești aici:

Te invit la ultimul concurs din acest an! Câștigă 1 noapte de cazare gratuită la Orchard Villa Brașov cu ciubăr inclus, pentru maxim 10 persoane! Intră pe profilul meu de Facebook (click aici) începând de azi, 22 Decembrie și înscrie-te în concurs. Perioada de desfășurare: 22-31 Decembrie, orele 10.00. Mult succes, să începem anul cu noroc și bucurie!

UTILE:

  • Orchard Villa se află în Stupini, la ieșirea din Brașov;
  • Vila dispune de 5 camere duble fiecare cu baie proprie, un living imens, o bucătărie superbă complet utilată și dotată, mai multe terase și un spațiu outdoor foarte ofertant, în livada cu meri;
  • Locația se închiriază integral, pentru minim 2 nopți la prețul de 1200 RON/ timpul săptămânii și 1400 RON/ week-end;
  • Printre facilitățile outdoor se numără vatra de foc cu canapele, mai multe terase, loc de grătar, hamace și balansoare și, bineînțeles, ciubărul;
  • Prețul ciubărului este de 250 RON/ seară, indiferent de numărul de persoane;
  • Mesele se servesc în regim self-catering;
  • Există restaurante și minimarketuri foarte aproape de locație;
  • Locația are o poziție strategică, în proximitatea a numeroase puncte de interes, precum Piscina Paradisul Acvatic, Poiana Brașov, centrul Brașovului etc.
  • Locația este parțial pet friendly, acest fapt discutându-se în avans cu gazdele. Un aspect foarte important de luat în calcul este acela că vila are curte comună cu casa gazdelor, iar ambele au ieșire la artera foarte populară care dă înspre centură prin 2 porți care se deschid automat. Prin urmare, există șanse ca prietenul vostru pufos să ajungă cu ușurință în stradă, dacă nu vă stă mereu alături și nu vă ascultă comenzile.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.