Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/12/2021
Lifestyle / Sport

Cum să te îmbraci când mergi la schi sau snowboard. Alege echipamentul de iarnă potrivit pentru tine

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Cum să te îmbraci când mergi la schi sau snowboard. Alege echipamentul de iarnă potrivit pentru tine Share Cum să te îmbraci când mergi la schi sau snowboard. Alege echipamentul de iarnă potrivit pentru tine


Odată cu scăderea temperaturilor și cu apariția primilor fulgi de nea, iubitorii sporturilor de iarnă încep deja să numere zilele până la deschiderea sezonului de schi. Aventura și adrenalina pe care practicarea acestora le oferă atrag anual mii de curajoși de toate vârstele atât pe pârtiile din România, cât și pe cele din străinătate.

Regulă celor trei straturi 

Experiența pe care o vei avea la schi sau la snowboard depinde în mare măsură de hainele pe care le vei purta. În lipsa unui echipament adecvat, nu te vei simți confortabil, deoarece există posibilitatea să transpiri de la prima coborâre pe pârtie, dacă ești îmbrăcat prea gros, sau, dimpotrivă, să te alegi cu o răceală, dacă alegi haine prea subțiri.

Pentru a nu te regăsi în niciuna dintre aceste două situații, recomandat este să respecți regula celor trei straturi, care înseamnă că ținută ta pentru schi sau snowboard trebuie să fie formată din trei straturi de haine. 

În primul rând, ai nevoie de un obiect vestimentar dintr-un material care să elimine transpirația, cum ar fi unul sintetic (polipropilenă). Acesta va constitui stratul de bază, adică cel care intră în contact cu pielea, iar grosimea lui o poți alege în funcție de temperaturile zonei în care urmează să schiezi sau de celelalte straturi de haine.

Al doilea strat de haine este cel intermediar, iar cea mai bună varianta pe care o poți alege este un polar. Acesta a fost creat ca alternativă sintetică pentru lână, iar grosimea pe care trebuie să o alegi variază, și în acest caz, în funcție de condițiile de mediu în care vei schia sau vei face snowboard.

Cum să te îmbraci când mergi la schi sau snowboard. Alege echipamentul de iarnă potrivit pentru tine

Stratul exterior

Ultimul strat va fi reprezentat de geaca de schi – aceasta este formată din mai multe straturi, având o căptușeală care te va proteja de frig și o membrană impermeabilă care va reduce efectele vântului asupra corpului tău.

La ce să fii atent când cumperi îmbrăcăminte pentru schi sau snowboard

Dacă plănuiești să îți cumperi un echipament nou pentru sezonul de schi din acest an, este bine să ții cont de câteva sfaturi care te vor ajută să alegi exact obiectele de care ai nevoie pe pârtie.

Cum să te îmbraci când mergi la schi sau snowboard. Alege echipamentul de iarnă potrivit pentru tine

Citește etichetele hainelor

Ca să te asiguri că ceea ce cumperi îți va fi cu adevărat de folos, citește eticheta fiecărui produs pentru a afla din ce material este confecționat și care sunt caracteristicile acestuia. Hainele pentru schi au un anumit grad de permeabilitate și de respirabilitate. Cu cât valorile acestor indicatori sunt mai mari, cu atât nivelul de protecție pe care îl oferă este mai ridicat.

Cum să te îmbraci când mergi la schi sau snowboard. Alege echipamentul de iarnă potrivit pentru tine

Alege pantaloni cu întărituri

Pantalonii pe care îi porți în timp ce schiezi sau te dai cu placă de snowboard nu au doar rolul de a te apară de frig, ci și de a reduce din efectele unei eventuale căzături. Mai ales dacă ești începător în practicarea sporturilor de iarnă, sunt șanse mari să nu reușești din prima să îți ții echilibrul pe zăpadă, așa că ai nevoie ca echipamentul pe care îl porți să îți ofere un grad cât mai mare de protecție.

Cum să te îmbraci când mergi la schi sau snowboard. Alege echipamentul de iarnă potrivit pentru tine

Chiar dacă mergi la schi sau alegi varianta snowboardului pentru a te distra, nu trebuie să uiți de măsurile de siguranță și să te protejezi de frig, vânt, ninsoare și, în același timp, să previi accidentările. Alegând un echipament potrivit, care să conțină trei straturi de haine și obiectele vestimentare adecvate, te vei putea bucura pe deplin de experiența sporturilor de iarnă.

Articol susținut de Hervis 

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută