Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/12/2021
Muzică

Petre Ionuţescu lansează “Murmur”, o călătorie audio-vizuală în care ecourile fiinţei radiază visare.

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Petre Ionuţescu lansează “Murmur”, o călătorie audio-vizuală în care ecourile fiinţei radiază visare. Share Petre Ionuţescu lansează “Murmur”, o călătorie audio-vizuală în care ecourile fiinţei radiază visare.


“Murmur”, cea mai nouă călătorie audio-vizuală propusă de artistul timişoarean Petre Ionuţescu a.k.a. Trompetre, este o experienţă care fixează timpul şi fiinţa în bolta apelor peste care cerul încolţeşte lumină.

Petre Ionuţescu lansează "Murmur", o călătorie audio-vizuală în care ecourile fiinţei radiază visare.

Petre Ionuţescu reuşeşte să creeze un univers fantastic în care cerul îşi dichiseşte claia de stele în oglinda lacului 3 Ape, în reflexia căruia Omul, ca personaj veşnic nelămurit, este pus în situaţia de a-şi redimensiona existenţa, cu ajutorul unui soi de clepsidră sonică prin care timpul cerne simţire.

Astfel, sunetul se descoase-n eter ca o mantie de care atârnă iţele eternităţii, ca şi cum artistul ar transforma trompeta, asemeni unui Freud pasionat de armonii, într-un instrument de interpretare a viselor.

Cu o muzică aşezată de adierile venite dinspre culmile ambiental-experimentale ale jazzului, şi pigmentată cu influenţe autohtone, Petre Ionuţescu ataşează acestei drumeţii audio-vizuale o atmosferă ce se armonizează perfect în basm. O conjugare a fiinţei prin sunet din care înţelegem că, spiritul transpus pe partitură este muzica cu care dorul se-ngână cu murmurul şoptit de Natură.

Petre Ionuţescu lansează "Murmur", o călătorie audio-vizuală în care ecourile fiinţei radiază visare.

Albumul Murmur conține 8 piese, toate compozițiile sunt creaţii originale şi au ca punct de inspirație natura. Piesele au fost pentru prima dată interpretate cu ocazia evenimentului Murmur 3 Ape, un concert inedit susţinut pe o scenă plutitoare aflată în mijlocul lacului 3 Ape din comuna Brebu Nou, organizat de Asociaţia 3 Compas.

Spectatorii care au asistat la acest recital, fie din bărci, fie de pe malul lacului, au avut parte de o experiență deosebită, coloratura diverselor instrumente şi sound-uri fiind îmbogăţită de frumuseţea cadrului natural al locaţiei. A fost un experiment inedit atât pentru artist cât şi pentru participanţi, desfăşurat într-un vast spaţiu sonic în care ecourile munţilor şi murmurul apelor sub trecerea bărcilor au creat un sunet surround natural.

Piesa Dance in Blue, reprezentând un fragment vizual din concert, a fost deja lansată şi poate fi vizionată aici:

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută