Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 13/12/2021
Film

PERSPECTIVE | Kristen Stewart, legătura dintre Prințesa Diana și vampiri

Iuliana Ciocîrlan De Iuliana Ciocîrlan
Comentarii PERSPECTIVE | Kristen Stewart, legătura dintre Prințesa Diana și vampiri Share PERSPECTIVE | Kristen Stewart, legătura dintre Prințesa Diana și vampiri


Numele Kristen Stewart a revenit anul acesta în atenţie odată cu Biopicul Spencer însă, înainte de a fi (re)cunoscută ca Prințesa Diana, Stewart era îndeobşte asociată cu rolul Bellei Swan din franciza Twilight. De la a o juca pe iubita unui vampir până la interpretarea lui Lady Di a fost cale lungă, fiindcă filmările pentru ultimul Twilight s-au încheiat în 2012. Cu toții ne amintim de reproșurile la adresa lui Stewart şi de grămada de meme-uri legate de lipsa expresiilor faciale ale personajului. Toate acestea au afectat-o pe actriță determinând-o să accepte în același an rolul lui Marylou din On the Road, adaptarea cărții lui Jack Kerouac, în care Sal Paradise (Sam Riley), un tânăr scriitor, îl întâlnește pe hoțul de mașini Dean Moriarty (Garett Hedlund) și pe soția acestuia, Marylou/Stewart, iar trioul pleacă într-o călătorie, cu toţii fiind hotărâți să scape de viețile mediocre pe care le trăiau.

PERSPECTIVE | Kristen Stewart, legătura dintre Prințesa Diana și vampiri

Robert Pattison și Kristen Stewart (Twilight)

În 2014, Stewart este cap de afiş în Camp X-Ray, o dramă post-9/11 centrată pe închisoarea provizorie cu același nume din Guantanamo Bay ce a avut premiera la Sundance, şi dacă părerile despre peliculă au fost împărțite, în schimb cele despre rolul actriței au fost dominant pozitive. În același an, Kristen Stewart surprinde din nou prin rolul ei din Clouds of  Sils Maria al lui Olivier Assayas, cel al asistentei Mariei, față de care Maria Enders (Juliette Binoche), o actriță care este aleasă pentru a juca într-o reinterpretare a filmului ce a făcut-o celebră, nutrește sentimente romantice.

Facem un salt până în 2018 când actrița alege să o joace pe Bridget „Maggie” Sullivan în Biopic-ul Lizzie, bazat pe o povestea reală a servitoarei imigrante (Stewart) ce ajunge să aibă o relație intimă cu Lizzie Borden (Chloë Sevigny). Este anul dramelor biografice fiindcă actrița joacă în JT LeRoy, film inspirat de volumul de memorii „Girl Boy Girl: How I Became JT Leroy” scris de Savannah Knoop. Confirmată ca o actriţă demnă de respect prin prezenţa în juriul competiției Festivalului de Film de la Cannes, Kristen Stewart îşi dă măsura talentului într-un alt film cu rădăcini biografice, Seberg (2019), bazat pe viaţa actriţei franceze Jean Seberg, care i-a adus numeroase nominalizări la premii de interpretare.

În aceste condiţii, nu este de mirare că o putem vedea în 2021 pe Kristen Stewart interpretând-o pe Lady Diana în Spencer, dramă biografică ce a avut recent premiera mondială, despre cum Prințesa de Wales decide să se despartă de soțul ei într-un weekend petrecut alături de Familia Regală de sărbători. Stewart a declarat despre acest rol că a acceptat să joace rolul Prințesei de Wales fără să citească în prealabil scenariul. Sperăm că şi noi vom ajunge să o considerăm credibilă în rol dar portretizarea lui Jean Seberg ne face să fim încrezători.

  • Text de Iuliana Ciocîrlan.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută