Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/12/2021
Artă & Cultură / Teatru

Un week-end pentru toate vârstele – 10-12 decembrie, la Teatrul „Stela Popescu”

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Un week-end pentru toate vârstele – 10-12 decembrie, la Teatrul „Stela Popescu” Share Un week-end pentru toate vârstele – 10-12 decembrie, la Teatrul „Stela Popescu”


Vineri seara, pe 10 decembrie, de la ora 19, sunteţi invitaţi să vedeţi spectacolul Femeia, eterna poveste, o poveste interbelică după un scenariu de Ema Stere, un spectacol de Attila Vizauer, despre Bucureștiul de odinioară cu atmosfera sa cuceritoare ce și-a păstrat farmecul peste ani, despre umorul rafinat și șarjele spirituale dintre clienții care îi transformau cochetele terase în  veritabile arene pentru dueluri intelectuale sau mondene….

Un week-end pentru toate vârstele – 10-12 decembrie, la Teatrul „Stela Popescu”

Un week-end pentru toate vârstele – 10-12 decembrie, la Teatrul „Stela Popescu”

Femeia, eterna poveste propune o seară de desfătări muzicale interbelice peste care se țese treptat suspansul dezlegării unei intrigi polițiste. Finalul cu iz de farsă lasă intenționat publicului o umbră de îndoială învăluită în abur de legendă. Melodii celebre interpretate live, o coregrafie remarcabilă și pasiunea actorilor sunt amplasate într-un spațiu scenic rafinat ce descrie sugestiv aerul unui București cosmopolit demult apus, care trezește până în zilele noastre admirație, atracție și încântare. Teatrul Stela Popescu vă propune o seară cu aer vintage la finalul căreia sperăm să vă fi stârnit curiozitatea de a răsfoi prin istoriile Bucureștiului, în căutarea imaginilor sale învechite în nuanțe de sepia și a oamenilor cu poveștile lor pasionale. În distribuţie : Domnișoara Dorothea – Crina Matei Maestrul Dorel – Daniel Filipescu, Maria, ajutor de bucătar – Ana Maria Ivan, Pavel, ospătar la “Leul și cârnatul” – Cristian Neacșu, Monsieur Jacques, bucătarul restaurantului “Leul și cârnatul” – Sorin Aurel Sandu, Gicuțu, îngrijitorul localului – Viorel Păunescu. Muzicieni: Gabriel Stănescu – vioară; Ionuț Preda/Emilian Ciobanu – acordeon; Raul Kusak /Alexandru Burcă / Alexandru Răileanu – pian. Dansatori: Andrei Dogaru, Alexandra Dogaru, Cosmin Vasile, Silvia Maurițiu, Cristina Marin Neagu, Denisa Ispir.

Lampio și grăuntele de lumină este un spectacol de Tony Adam, scenografia  Cristian Marin, coregrafia Ioana Macarie, o poveste terapeutică despre uraj, hotărâre, talent și descoperirea propriei valori pe care îl puteţi vedea împreună cu copiii sau nepoţii pe 11 decembrie, de la ora 11, la Sala mică a Palatului naţional al copiilor.

Un week-end pentru toate vârstele – 10-12 decembrie, la Teatrul „Stela Popescu”

Un week-end pentru toate vârstele – 10-12 decembrie, la Teatrul „Stela Popescu”

În Lampio și grăuntele de lumină este vorba despre un licurici care și-a pierdut lumina. Nu știe unde și când, dar este convins că trebuie să o găseasca. Altfel, ce ar mai fi un licurici pe Pământ fără lumină? Și uite așa apar miracolele, magia, prietenii, provocările, iar căutările micului nostru personaj nu se opresc până nu își descoperă adevărata chemare. Esențiale sunt lecțiile de viață pe care fermecătorul nostru prieten trebuie să le învețe ca să ajungă în Cetatea Viselor, locul unde va afla care îi este menirea în viață. ”Poți străluci doar atunci când faci ceea ce îți place cu adevărat!”. Vă invităm să vedeți o poveste delicată și plină de sensibilitate, să descoperiți un altfel de supererou.

În distribuţie : Lampio – Alexandru Ivănoiu, Stela – Ștefania Dumitru, Luciano – Tudor Cucu Dumitrescu, Zâna – Crina Matei, Spot – Andrei Dogaru, Flash – Florentin Munteanu, Ray – Alexandru Obretin, Noctilunga – Cosmin Vasile, Pasărea Hope – Cristina Marin Neagu, Țup – Silvia Maurițiu, Zdup – Alexandra Dogaru, Yup – Denisa Ispir. Acces 3 +, Durata: 60 minute, fără pauză

Revolta poveştilor, un spectacol de Tony Adam după o poveste de Sânziana Popescu, scenografia Cristian Marin, coregrafia Ioana Macarie, se joacă pe 12 decembrie, de la ora 11, la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor.

Un week-end pentru toate vârstele – 10-12 decembrie, la Teatrul „Stela Popescu”

Un week-end pentru toate vârstele – 10-12 decembrie, la Teatrul „Stela Popescu”

Revolta poveştilor, este un spectacol care ne aminteşte că poveștile sunt determinante pentru educația noastră, ne deschid ușa către lumea cărților și ne dezvoltă universul vieții adulte. Vremurile sunt în continuă schimbare, copiii se adaptează din mers vitezei și tehnlogiei actuale, părinții sunt și ei copleșiți de virtual, timpul s-a comprimat, iar magia unei povești pierde teren pe an ce trece.

Spectacolul vorbește despre pierderea plăcerii de a răsfoi în tihnă o carte și de a închipui povești pline de magie, personaje și culoare. Într-o lume dominată de tablete și jocuri video riscă să se piardă cel mai important prieten al copilului – imaginația, cea care îi face pe micuți să aibă curaj să viseze și să lupte cu determinare pentru a-și împlini visele.  “Revolta poveștilor” vrea să transmită că poveștile pot continua să existe doar dacă sunt citite, cultivate și iubite. Altfel, toate personajele îndrăgite din basmele copilăriei noastre se revoltă, se urâțesc și devin anacronice.

 În distribuţie : George –  Marian Sas, Mihai – Alexandru Ivănoiu, Mama Vitregă – Manuela Hărăbor / Ana Maria Ivan, Lupul / Balaurul / Pitic (Înțeleptul) – Sorin Aurel Sandu, Făt Frumos / Vrăjitorul din Oz / Pitic (Morocănosul) – Cătălin Frăsinescu, Hänsel – Cristi Neacșu, Gretel – Anca Pascu, Capra / Cenușăreasa / Pitic (Hapciu) – Silvia Stanciu, Scufița Roșie / Mutulică – Ștefania Dumitru, Oglinda – Magda Condurache, Albă ca Zăpada – Mădălina Mihai, Sora / Pitic (Somnorosul) / Căpcăun – Silvia Maurițiu, Sora / Pitic (Rușinosul) / Căpcăun –  Alexandra Dogaru, Măgar / Pitic (Bucurosul) – Andrei Dogaru.

Acces 4 +, Durata: 60 minute, fără pauză

Biletele se pot achiziționa pe www.mystage.rowww.teatrulstelapopescu.rowww.facebook.com/TeatrulStelaPopescuwww.instagram.com/teatrulstelapopescu

IMPORTANT  

Dragi spectatori,

Având în vedere reglementările legale în vigoare cu toate modificările la zi, desfășurarea activității cu publicul în cadrul Teatrului Stela Popescu se face în condiții speciale:

Sala de spectacol va fi utilizată la capacitatea maximă admisă de dispozițiile legale în vigoare la data desfășurării evenimentului, purtarea măștii de protecție este obligatorie, iar participarea în public este permisă doar persoanelor care prezintă certicatul verde dovedind că:

– sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

︎- se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută