Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/11/2021
Lifestyle / Arhitectură & Design Viața Orașului

room21 – a lansat primul showroom

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii room21 –  a lansat primul showroom Share room21 –  a lansat primul showroom


Lansată anul acesta în luna aprilie, room21 e o platformă dedicată produselor de design românesc și obiectelor artizanale, o inițiativă care își propune să promoveze și să încurajeze designul contemporan, antreprenoriatul creativ și proiectele locale, dar și să dezvolte produse și colecții noi, alături de designeri, artiști, meșteșugari sau organizații din România.

Proiectul își dorește să promoveze obiectele cu poveste, să recupereze meșteșuguri uitate, să susțină micile afaceri și să încurajeze un consum lent și atent la resurse. 

room21.store – shop online

Pe room21.store poți descoperi o selecție de obiecte de design românesc, atent curatoriate, selectate din convingerea că tinerii creativi români și micile afaceri locale au nevoie de instrumente de promovare și de distribuție, ce vor contribui la un consum de produse locale mai asumat și mai responsabil.

După lansarea shop-ului online room21.store, unde poți descoperi peste 140 de produse, semnate de peste 45 de designeri, artiști, meșteșugari, ateliere creative și mici edituri și după dezvoltarea unor pop-up store-uri temporare, în jurul unor evenimente punctuale (Romanian Design Week, And Now East sau DIPLOMA), room21 a deschis și un showroom, o cameră în Cartierul Creativ, unde vei putea descoperi obiecte decorative, jucării, accesorii, bijuterii, produse cosmetice, haine, printuri de artă, dar și o selecție specială de cărți, produse de papetărie și mici comori și surprize, ideale pentru cadouri de sezon. Studioul nostru se află pe Str Constantin Cristescu, la nr 12, iar accesul se face pe bază de programare cu o zi înainte, la hello.room21@gmail.com.

room21 showroom

Lansarea acestui spațiu va avea loc pe data de 13 noiembrie, între orele 12.00- 20.00, iar accesul e liber, pe baza certificatului verde. Mai multe detalii poți afla și aici.

room21 - a lansat primul showroom

room21 - a lansat primul showroom

room21 - a lansat primul showroom

room21 - a lansat primul showroom

room21 - a lansat primul showroom

Lista designerilor, a artiștilor, a studiourilor și a brandurilor locale pe care le poți descoperi deja pe room21.store: Adelina Petcan, Ana Bănică Illustration, Arboritm, Ars Ana, Asociația Illustrart, Atelier Tron, AXA Porcelaine, Bianca Dumitrașcu, Bold Branding Studio, BumbagR, Cai verzi pe pereți, Carla Szabo, Combinatul Fondului Plastic, Deplin, De Ceramică by Mădălina Teler, Doriana Mărășoiu, Editura Arthur, Editura Frontiera, Editura Univers, Email de Sighișoara, Fabrik, Graphomat, Horjea 1956, Ioana Ciolacu, Maria Paltin, Mathe Deneș, Minitremu, NOK, Namastay, Noriel, Ommia, Ostra Berdo, P+4 Publications, Palpabil, QIP Design, Roșian Express, Sandra Berghianu, Studio MUD, Supersomething, To The Pointer, Tudor Prisăcariu, Tzim Tzum Books, Una ca Luna, Unique Moods, Zahra.

Iar pentru a exemplifica diversitatea obiectelor pe care le poți descoperi în camerele dezvoltate în cadrul acestei platforme, am ales patru dintre obiectele care ne-au făcut cu ochiul din selecția semnată de room21.

Pentru restul, poți intra pe room21.store sau pe pagina lor de Instagram.

Bijuteriile semnate de Adelina Petcan

room21 - a lansat primul showroom

Adelina abordează bijuteria din perspectiva comunicării vizuale și caută să adreseze problematica privat/public a bijuteriei și a accesoriilor, într-un mediu social.

Fabule – antologie îngrijită de Adrian Săvoiu și Diana Zografi/Ilustrații de Adelina Butnaru

room21 - a lansat primul showroom

Una dintre cele mai spectaculoase cărți, care se poate traduce și așa: 53.162 de litere, 9.111 cuvinte, proverbe, ilustrații, ironii, glume, sinonime, antonime, o gașcă de muște, o vulpe îndrăgostită de La Fontaine, o broască zburătoare, râme, crapi, dovleci, măgari cântăreți, un bou meditativ, fabule reale venite de la cei mai importanți autori, câini, căței, un leu măgar. Și dacă mai avea nevoie și de alte recomandări, designul și DTP-ul sunt semante de Radu Manelici, Dinu Dumbrăvician și Adelina Butnaru (Faber Studio).

Coloana Infinitului de la Minitremu

Micuţa Coloană Infinită este o reinterpretare a operei monumentale Coloana Infinită realizate de sculptorul Constantin Brâncuşi, un mic omagiu adus artistului, dar şi o formă prin care lucrarea poate ajunge la îndemâna copiilor şi a celor care nu au uitat să mai fie copii.

Persona, De Ceramică

Persona este un personaj și o sculptură ceramică imaginată și dezvoltată de Mădălina Teler (De Ceramică) special pentru room21 și un prim demers dezvoltat împreună, în încercarea de a duce ceramica dincolo de funcțional.

Târguri de Crăciun

Și pentru că room21 este în primul rând un demers despre optimism și despre obiecte cu poveste, vei putea descoperi mai multe despre designerii și studiourile care le fac posibile în cadrul a două târguri de Crăciun, programate în weekend-urile 4-5 decembrie și 11-12 decembrie, organizate de The Institute în Cartierul Creativ (în spațiile Constantin Cristescu 12 și Știrbei Vodă 104-106).

Mai multe informații despre evenimentele pregătite pentru această iarnă, precum și noutăți despre obiecte, poți afla și de pe paginile de facebook și instagram room21 sau cu un mesaj, gânduri și sugestii la hello.room21@gmail.com.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.