Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 20/11/2021
Film

PREMIERĂ: SUCCES DE PUBLIC

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii PREMIERĂ: SUCCES DE PUBLIC Share PREMIERĂ: SUCCES DE PUBLIC


PREMIERĂ: SUCCES DE PUBLIC

Bad Unicorn aduce în sălile de cinema din România, începând din 26 noiembrie,  filmul Succes de public / Un triomphe, comedia anului la European Film Awards, semnată de regizorul francez Emmanuel Courcol.

În 1985, actorul și regizorul Jan Jönson a pus în scenă „Așteptându-l pe Godot” de Samuel Beckett împreună cu deținuții de la închisoarea de maximă securitate Kumla. În ziua premierei cu public în Gothenburg, cinci dintre cei șase actori au evadat. Filmul lui Emmanuel Courcol, Succes de public / Un triomphe, este bazat pe acest incident. 

Jan Jönson:

PREMIERĂ: SUCCES DE PUBLIC

Am repetat toată piesa și aveam să jucăm de trei ori în trei teatre. În Gothenburg, s-a jucat cu casa închisă. După prânz, directorul închisorii, deținutul care îl juca pe Pozzo și cu mine am făcut niște corecturi tehnice. Ceilalți patru mi-au spus, „Ne vedem în zece minute.” Și au dispărut. M-am uitat după ei pese tot – în zadar. Așa că, atunci când a venit vremea spectacolului, m-am dus pe scenă și am stat acolo două ore – două ore de improvizație: a trebuit să spun cuiva totul.

M-am întors să îl văd pe Samuel Beckett în Paris. 

– Spune-mi despre spectacol.

– Sam, am întâmpinat niște probleme.

– Ce fel de probleme?

– Cu șase ore înainte de cortină, au fugit toți, în afară de Pozzo.

– Au fugit?

A început să râdă și nu se mai putea opri. Iar apoi a zis, „E cel mai bun lucru care s-ar fi putut întâmpla piesei mele de când am scris-o.”

La scurtă vreme, m-au sunat actorii mei. Erau în Spania. S-au întors apoi în Suedia. Astăzi, sunt toți liberi. 

Trailer

În film, povestea îi aparține lui Etienne, un actor adesea șomer, dar cu o personalitate carismatică, care înființează un atelier de teatru în pușcărie, unde aduce laolaltă un grup de deținuți pentru a pune în scenă faimoasa piesă Așteptându-l pe Godot. Repetițiile merg bine, umorul natural al trupei cucerește publicul și totul pare a fi un mare succes. Până în ziua marii premiere de la Paris.

PREMIERĂ: SUCCES DE PUBLIC

Avându-l în rol principal pe cunoscutul actor și comedian francez Kad Merad, Succes de public este o excelentă comedie, care promite spectatorului un sentiment de feel-good și optimism. Spusă cu mult umor și compasiune, povestea grupului de deținuți emoționează și reamintește de puterea artei de a oferi încredere și împlinire.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.