Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/11/2021
Lifestyle

Second-handuri bucureștene

Alina Bălan De Alina Bălan
Comentarii Second-handuri bucureștene Share Second-handuri bucureștene


Vrеі ѕă fіі în раѕ сu lumеа/Nu ștіі ѕă tе-mbrасі са lumеа/Іа dе-аісеа dоuă ѕfаturі tоаtе lа јumа’ dе рrеț/Văd сă роrțі numаі rаtеurі сіudаtе șі dіn соmеrț. Lăsând începutul glorios în mâna poetului contemporan de cartier, Macanache, vă spun că astăzi ne luăm plăsuțele de pânză și plecăm la pas prin București. Și pentru că limba română ne-a dat diminutive, adaug că mergem să căutăm hăinuțe, că doar curățenia de toamnă a fost în septembrie, acum dulapul e iar gol și pustiu, așadar trebuie înveselit.

De ce la second-hand? În primul rând vorbim despre sustenabilitate. Industria de fashion este în topul celor mai dăunătoare mediului înconjurător. Magazinele mass market produc din ce în ce mai mult, creează cât mai multe colecții și ne agasează constant cu reduceri. Nu îmi doresc să cad în partea extremă, totuși sunt consumatoare de mall-uri. Un punct important îl reprezintă și ceea ce alegi din miile de produse, aici vorbind de calitatea materialelor. Plecând grăbită spre al doilea argument al alegerii mele, magazinele cu haine la mâna a doua pot deveni o mină de aur. Trendurile vin și pleacă, contează ca din multitudinea de lucruri care se poartă să alegi ceea ce te reprezintă și ceea ce te avantajează. Second-handurilor nu le pasă de actual, iar rolul de a crea din câteva piese un styling, ți-l înmânează cu drag. Și acum sincer, e și partea financiară care reprezintă un avantaj major.

Acum, știu că acest cult al magazinelor cu haine la mâna a doua nu strălucește în țara noastră. Cine să arunce Chanel totuși?? Cu toate astea, a existat un moment acum puțin timp, în care acest tip de magazin a fost îmbrățișat și au început să fie oameni care au luat această afacere personal și în serios. De atunci, simt că lumea nu prea mai intră cu mâna pe față în seconduri. Trecând peste alte formalități, vă prezint câteva locuri de genul, unde vă puteți delecta.

Op Shop. De-ar fi existat pe vremea lui Grigore Băjenaru, cu siguranță ar fi fost punct de reper pentru personajele ce se învârt în romanul Cișmigiu and Co., căci este localizat între micuțul parc Cișmigiu și istoricul liceu Lazăr.

Second-handuri bucureștene

Dacă nu vă e clară direcția, uitați-vă după o grămadă de saci de haine, pentru că la Op Shop stocul se reînnoiește mereu. Aici veți găsi de toate în interiorul colorat, dar după multiple vizite, vă pot asigura că e specializat în denim, cămăși funky, fâșuri și bluze sport, de la brandurile sport preferate, și tricouri cu echipe diverse, de genul Lakers. Ocazional, dacă le urmăriți pagina de Instagram, @opshopromania, veți ști când vor fi disponibile și geci de blugi pictate manual. De asemenea, vă așteaptă cuminte un panou cu șosete în printuri dubioșele, astea sunt noi.

ReSale Shop. Undeva printre străduțele de la Piața Romană, se vorbește mult despre modă.

Second-handuri bucureștene

ReSale a avut un aer fresh încă de la începuturi, când într-o atmosferă jazzy mergeai să te probezi cu diverse haine, pe vremea aceea într-un spațiu mult mai mic, și ajungeai să stai de vorbă cu clienții și să împarți o mandarină cu ei. Aici e locul unde se găsesc de la cămăși, bluze, la ciocate, accesorii și genți. Specialitatea vine din invitați, pentru că aici vin împătimitele de fashion să își pună la vânzare garderoba. Plusul acestor evenimente este că există marea posibilitate de a cumpăra branduri la prețuri reduse și haine ce știi exact de către cine au fost purtate. Minusul e că de multe ori se găsesc doar mărimi mici, depinde de expozanți, însă zilele obișnuite de second-hand nu lipsesc din program. Pe @resaleshop.ro veți găsi inspirații de ținute și live-uri constante cu marfa expusă.

Consignația 7. Aici aveți de ales între două locații, ambele în apropierea Pieței Universității. De reținut este numele întreg, Consignația 7 Vintage Shop, pentru că ăsta este fix aerul pe care îl inspiră.

Second-handuri bucureștene

Deasupra magazinului micuț din George Vraca tronează un semn vechi pe care scrie Textile și dacă ridici încă puțin privirea, dai de un bloc florentin cu balconașe demne de scene de film. Cel de-al doilea magazin e chiar la Piața Rosetti și nu trece neobservat datorită geamurilor imense de sticlă lucioasă, care dezvăluie bunătăți precum blănuri, poșete, eșarfe și pantofi, mai mult sau mai puțin pretențioși. În cele două locații găsiți haine de calitate și mereu ceva branduri, dacă sunteți căutători. În plus, dacă vă gândiți la lărgirea dresssing-ului, mai bine urmăriți pagina de Instagram @consignația7.ro și vă aduceți piesele chiar la ei în magazin.

Monda. S-ar putea să îl aveți în apropiere, pentru că Monda deține un lanț de magazine second-hand.

Second-handuri bucureștene

Tărâmul hainelor la mâna a doua este totuși cel de pe bulevarduL Ion Mihalache. Politica magazinului se bazează pe kilogram. Asta înseamnă că vă veți cântări produsele și în funcție de prețul kilogramului din ziua respectivă, veți plăti un anumit preț. Stocul se reînnoiește lunar, iar prețurile scad săptămânal. În concluzie, dacă vreți să fiți printre primii care cumpără, o veți face mai scump, dar veți avea acces la orice vă doriți, de la jachete, la tricouri, adidași, rochii, unele în stare bună, altele cât de cât ok. Și dacă aruncați un ochi pe site-ul lor, www.monda.ro, veți știi sigur când își fac aprovizionarea și în plus, veți da de un magazin pe șoseaua Mihai Bravu, denumit Monda Home, unde se găsesc articole pentru propriul cămin.

În final vă las cu două sfaturi pentru cumpărăturile second-hand: verificați bine hainele și spălați-le la temperatură mare. Spor la cumpărături!

Text de ALINA BĂLAN

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.