Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 18/11/2021
Film

Haina îl face pe… personaj

Alina Bălan De Alina Bălan
Comentarii Haina îl face pe… personaj Share Haina îl face pe… personaj


Ce face un film sau un serial bun? Cu siguranță interpretarea actorilor, acțiunea, replicile, exploatarea locurilor filmate și bineînțeles, conturarea cât mai fină a personajelor. Fandom-urile se îndrăgostesc de personaje, pentru că fie se identifică cu ele, fie vor să fie ca ele sau să le aibă prin preajmă. Pentru asta e nevoie ca actorul să piară în fața omului din peliculă, iar la asta contribuie perfect înfățișarea, stilul pe care i-l atribuie. În următoarele rânduri voi vorbi despre unele dintre cele mai bine îmbrăcate personaje masculine… în opinia mea. Totuși, acest lucru vine ca o completare la faptul că sunt parte a unor filme și seriale pe care le-am devorat și care stau în topul preferatelor.

Sherlock Holmes din deliciosul serial polițist Sherlock. Unul dintre lucrurile care zic eu că aduc un plus aventurilor faimosului detectiv, este că serialul este plasat în peisajul autohton al Londrei.

Haina îl face pe... personaj

Așadar, Sherlock poate să caute informații pe Google, însă stilul său rămâne unul clasic, iar uniforma pe care și-o însușește spune multe despre rigurozitatea sa, despre atenția la detalii, dar și despre cum e un om aproape înzestrat cu superputeri. De-a lungul celor patru sezoane îl vom vedea în ținute tipic englezești, mereu în paltoane lungi, cu gulerul ridicat pentru un plus de mister. Costume ce îi vin perfect, cămăși majoritar albe, Dolce & Gabbana spune stilista serialului, și pantofi clasici YSL. În peisaj apare și renumita sa pălărie, însă vine mai mult ca un strop de umor și ironie în serial.

Theo Stephanides al serialului The Durrells. Episoadele prezintă încercarea de acomodare a unei familii englezești cu insula și cultura grecească din Corfu.

Haina îl face pe... personaj

Theo este un apropiat al familiei și de meserie om de știință. În ciuda temperaturilor vizibil ridicate, Theo va fi regăsit aproape mereu în ținute formale, formate din costume în nuanțe deschise, asezonate cu tot tacâmul, veste asortate, cravate, cămăși albe sau în dungi, batistă în buzunar și pantofi clasici. Caracterizat drept sfâșietor de amabil, răbdător și atent la detalii, pălăria lui va fi întotdeauna jos când intră într-o încăpere, iar bastonul și zâmbetul nelipsit. Părul de asemenea e un element cheie, fiind mereu aranjat, piptănătura dezvăluind o cărare.

Kendall Roy din Succesiunea. Serialul care, apropo, are episoade noi în premieră, ne pune în mijlocul unei familii bogate în care tatăl, deținătorul imperiului, e nevoit să lase conducerea unuia dintre cei patru copii ai săi.

Haina îl face pe... personaj

Kendall este unul dintre ei și cu siguranță, simbolul opulenței minimaliste când vine vorba de fashion. Înafara costumului impecabil, asortat cu o cravată, când participă la întâlniri de afaceri. Personajul se va afișa în contexte ceva mai lejere în ținute monocromatice în nuanțe pământii, pulovere fine confortabile, veste și șepci asortate. De asemenea, se face remarcat prin pantofii sport Lanvin și ochelarii de soare, ce sunt mereu diferiți în funcție de împrejurimi.

Nino Sarratore din Prietena mea genială. Serialul își are plasată acțiunea în anii ’50, într-un cartier din Napoli și spune povestea unei prietenii pe viață, cea dintre Elena și Lila.

În drumul lor spre maturizare, Nino este un personaj cheie. El este acel băiat inteligent și revoltat în legătură cu societatea în care trăiește, dar care în același timp, mai mult orientat spre sine decât spre ceilalți. Își respectă uniforma compusă din pantaloni nu foarte pretențioși, de obicei maro, și sacou. Nelipsita cămașă e lăsată mult mai liber în contexte informale, pe care uneori le combină cu pulovere în nuanțe terne. Ochelarii rotunzi sunt mereu acolo, indiferent de ocazie, la fel ca părul cu aspect ciufulit și țigara ce îi conferă un aspect de gânditor.

Sebastian, împătimitul jazz-ului din La La Land. Sebastian este un pianist de jazz ce aspiră să redea genului muzical efervescenţa epocii sale de aur. Vestimentar, rămâne un iubitor al stilului clasic, pe care își dorește să îl aducă din nou la modă într-un  L.A. ce nu pune valoare pe nimic cu adevărat. Se îmbracă adecvat pentru asta în costume din lână, în nuanțe de albastru închis, maro, acompaniate de cămăși albe, slim fit, și cravate. Sub niciun context nu îl vom vedea afișându-se în tricou, acesta fiind păstrat sub cămășile lejere dedicate zilelor toride, alături de o pereche de pantaloni cu croi drept și pantofi în modelul celor de step. Distinctiv, va purta mereu ceas și un anumit inel, ambele în nuanțe aurii.

Am vorbit, am clasat, am descris, însă toate aceste personaje merită văzute în acțiune. Așa cum spuneam, toate propunerile sunt valabile și din punct de vedere cinematografic, așa că mai rămâne doar să le găsiți pe platformele voastre preferate de streaming.

Text de ALINA BĂLAN

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.