Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/11/2021
Lifestyle / Sport

SALUT SIBIU | ”Tu de când nu ai mai făcut mișcare?” de Monika Tompos

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii SALUT SIBIU | ”Tu de când nu ai mai făcut mișcare?” de Monika Tompos Share SALUT SIBIU | ”Tu de când nu ai mai făcut mișcare?” de Monika Tompos


Mă gândesc des că dacă am folosi timpul petrecut pe Facebook pentru a face abdomene sau genuflexiuni am putea să ne lăudăm ca fiind orășenii cu cele mai suple corpuri. Iar dacă am folosi din timpul în care ne plângem ba de una, ba de alta, ba de politică, ba de trafic pentru a face sport, am fi poate de câteva ori bune, mai sănătoși.

Suntem în mijlocul valului patru al pandemiei, însă nici până în ziua de azi nu am auzit vorbindu-se la televizor despre beneficiile unui stil de viață sănătos. Am auzit de rău o grămadă, dar cum să faci să previi răul, mai puțin. Evident, excludem de aici ideea vaccinării cu care sunt 100% de acord, și nu are rost să discutăm sau să punem la îndoială aici niște dovezi medicale. Revenind însă la stilul de viață sănătos – știați că cel puțin 30 de minunte de mișcare lejeră pe zi pot preveni o grămadă de boli și afecțiuni? Cred că e timpul așadar, să ne refugiem în prag de iarnă în activități sportive. Nu amânați pe primăvară când punem paltonul în cui!

Fie că este înot – la Băile Neptun avem la dispoziție un bazin minunat, perfect pentru a trece de anotimpul rece ca peștele prin apă, schi sau drumeție – cei de la Anii Drumeției ne-au promis câte o activitate în fiecare weekend, fie ploaie, fie vânt, aerobic sau activități sportive de grup – sunt atâtea săli de sport și antrenori care oferă ore în interior sau în aer liber de chiar nu ai cum să-i ratezi, sau doar o plimbare lejeră în aer liber, cu o cafea în mână, de povești cu o prietenă, este esențial să ne ridicăm la finalul unei zile de lucru de pe scaun și să facem mișcare.

Beneficiile sunt pentru trup și pentru suflet, și până la final de an, vă promit eu, că o să și apară. Asta dacă vă apucați de azi! 

P.S: Aș vrea să fim mai pozitivi și mai optimiști la televizor. Sau pe Facebook. Sau oriunde. Your vibe attracts your tribe – energia pe care o emani în univers este energia pe care o primești înapoi. Să fie, deci, o energie sportivă și pozitivă.  

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.