Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/10/2021
Lifestyle / Sport

Interviu cu Daniela Apatiei, organizatorul Transylvanian Grand Prix, despre premiera națională a ediției 2021: 3 campionate mondiale

Răzvan Sădean De Răzvan Sădean
Comentarii Interviu cu Daniela Apatiei, organizatorul Transylvanian Grand Prix, despre premiera națională a ediției 2021: 3 campionate mondiale Share Interviu cu Daniela Apatiei, organizatorul Transylvanian Grand Prix, despre premiera națională a ediției 2021: 3 campionate mondiale


Transylvanian Grand Prix are loc între 5 și 7 noiembrie la Sala Transilvania și vine cu o premieră absolută: trei campionate mondiale într-un singur weekend. Am stat de vorbă cu Daniela Apatiei, organizatorul Transylvanian Grand Prix, despre cum va arăta ediția 2021.

 

Ediția 2021 înregistrează o premieră absolută: 3 compionate mondiale. Cât de mult contează această reușită organizatorică pentru dansul sportiv din România?

Trebuie să menționăm faptul că nu e ușor să obții licența de a organiza un campionat mondial, noi am început în anul 2017 cu primul campionat mondial la Sibiu apoi, în anul 2018 am realizat o primă premieră organizând două campionate mondiale în același weekend, iar în anul 2021, după o perioadă de pauză la nivel mondial, Federația Internațională ne-a încredințat, în premieră absolută pentru România, organizarea a trei campionate mondiale. România, în general, organizează evenimente deosebite, care ne așează în top pe harta dansului sportiv mondial. Transylvanian Grand Prix e evenimentul din România care se bucură în acest moment de cel mai mare interes și o vizibilitate enormă. O lume întreagă va fi cu ochii pe cei mai buni dansatori în lupta pentru titlu. Noi, ca și organizatori, împreună cu Federația Română de Dans Sportiv, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, Consiliului Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și Consiliului Județean Sibiu facem tot posibilul ca acest eveniment să fie, așa cum am obișnuit, la cel mai înalt nivel chiar și în situația pandemiei, respectând, bineînțeles, toate măsurile impuse de autorități. Fiind unul dintre cele patru openuri de dans sportiv organizate la nivel mondial, reușita organizării acestui eveniment împreună cu cele trei campionate mondiale în condițiile actuale vor ridica și mai mult România în ochii lumii.

Trei campionate mondiale într-un singur weekend înseamnă și prezența celor mai bune perechi la Sibiu. Câți dansatori și câte țări se regăsesc pe lista participanților din acest an?

Trei Campionate Mondiale se traduc prin prezența la fiecare dintre ele a celor mai bune perechi, campionii și vicecampionii fecărei țări> 40 de națiuni și peste 200 de perechi vor participa la aceste trei campionate mondiale.

Ce satisfacții profesionale le aduce competiția Transylvanian Grand Prix participanților?

Pe plan profesional, Transylvanian Grand Prix aduce sportivilor recunoașterea supremă. Titlul de Campion Mondial e valabil până la următorul campionat. Orice sportiv, în orice sport, se luptă în cariera sa pentru titlul suprem, cel de campion mondial. În ceea ce privește categoriile de World Open, fiind doar 4 în lume în acest an, sportivii vor acumula puncte care vor face diferența în clasamentul mondial, prin urmare, acest eveniment reprezintă un mare interes pentru perechi, mai ales că e unul dintre ultimele din acest an.

 

Autor RĂZVAN SĂDEAN

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută