Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/10/2021
Lifestyle / Sport

COVER | Sporturi pe care le poți practica toamna, în Sibiu

Răzvan Sădean De Răzvan Sădean
Comentarii COVER | Sporturi pe care le poți practica toamna, în Sibiu Share COVER | Sporturi pe care le poți practica toamna, în Sibiu


Toamna este anotimpul perfect pentru sporturile în natură. Nici prea cald, nici prea frig, acum e cel mai bun moment în care te poți bucura de aer curat, soare blând și peisaje pe măsură. Sibiul oferă numeroase variante de activități sportive pe care le poți practica în natură, în oraș și în frumoasele împrejurimi. Jogging, ciclism, călărie, pescuit, fitness sau drumeții sunt doar câteva idei de activități pe care le poți practica în această toamnă, pentru a te menține în formă maximă.

 

Chiar dacă practicarea unui sport nu are de-a face cu starea vremii și nu ține cont de anotimp, de multe ori zilele blânde de toamnă pot fi cadrul perfect în care să-ți pui toți mușchii în mișcare. Acum nu mai ai nicio scuză, nu te mai poți plânge nici de caniculă și nici vremea de fular și căciulă încă nu a venit. Ai nevoie doar de hainele potrivite și un gram de voință. Dacă te gândești să te apuci de jogging trebuie să știi că ai nevoie de o pereche bună de încălțăminte pe care cel mai bine ar fi să o cumperi dintr-un magazin specializat. Nu uita să achiziționezi și câteva perechi de șosete și haine concepute special pentru alergare. După ce te-ai echipat e momentul să alegi traseul. Aici variantele sunt multe: Pădurea Dumbrava Sibiului, Parcul Sub Arini, Parcul Cetății sau Parcul Tineretului.

COVER | Sporturi pe care le poți practica toamna, în Sibiu

Mersul pe bicicletă e o activitate extrem de plăcută în orice moment, dar acum, mai mult ca oricând, pe lângă mișcare te poți bucura și de cele mai frumoase peisaje pe care le are de oferit acest sezon. Iar toamna pe două roți se vede cel mai bine în Muzeul ASTRA. Accesul cu bicicleta e permis de luni până duminică, în intervalele orare 08:00-10:00 și 18:00-20:00. Potecile și aleile muzeului pot fi doar începutul aventurii pentru că de acolo pista te poartă spre Rășinari pe traseul cicloturistic Emil Cioran sau înapoi spre oraș, pe pista ”roșie” din Parcul Sub Arini. Dealul Gușteriței, Pădurea Șopa sau, de ce nu, rețeaua de piste din oraș pot fi variante la fel de bune pentru o tură pe două roți.

COVER | Sporturi pe care le poți practica toamna, în Sibiu

Cu toate că la prima vedere poate trece drept un sport foarte simplu, călăria e o activitate complexă extrem de solicitantă. De exemplu, o oră de călărie poate arde calorii similare cu cele ale unei sesiuni de jumătate de oră de pedalat. Echitația e o bună ocazie de a petrece timp de calitate în aer liber și de a te elibera de stres. În jurul Sibiului există mai multe centre de echitație, printre care Clubul Ecvestru Transilvania, în Șelimbăr, Zorabia, pe Drumul Naturii de pe Valea Hârtibaciului sau Centrul de Echitație Ghiocelul din Avring.

COVER | Sporturi pe care le poți practica toamna, în Sibiu

Despre pescuit mulți vor spune că nu e tocmai un sport, ci mai degrabă a modalitate de relaxare. Cu toate că e o activitate care nu arde calorii, o sesiune de pescuit te eliberează de stres și de toate gândurile apăsătoare. Iar bonusurile cu care vine această activitate sunt petrecerea timpului liber în aer liber și peisajele din împrejurimi. Cele mai cunoscute și frecventate locuri de pescuit din Sibiu sunt Lacurile de la Mândra, Lacurile de la Tocile, iazurile de la Săcel, Balta lui Iancu de la Colun, Balta Baraj Avrig sau Complexul Măgura Cisnădie.

De ce să practici fitness între patru pereți când o poți face în aer liber? De ani buni deja, în Sibiu au fost instalate diverse aparate de fitness în mai multe zone ale orașului. Una dintre cele mai largi zone cu aparate de fitness în aer liber din Sibiu se află în Parcul Sub Arini, în spațiul dintre Bolta Rece și terenul de fotbal. Mai multe aparate au fost însă instalate și în cartiere: lângă locul de joacă de pe Bulevardul Mihai Viteazul sau în Parcul Vasile Aron. Exercițiile în aer liber îți îmbunătățesc starea de spirit, corpul asimilează vitamina D de la razele soarelui, îți sporesc încrederea în sine, arzi calorii și nu te costă nimic.

COVER | Sporturi pe care le poți practica toamna, în Sibiu

Dacă îți dorești o experiență personală cu natura, o drumeție poate fi cea mai bună alegere, mai ales că la nici 30 de minute de oraș se află stațiunea Păltiniș, înțesată de comori ce merită descoperite la pas. Munţii Cindrel sunt domoli, uşor de străbătut dintr-o parte într-alta, tocmai de aceea sunt perfecți și pentru turiștii fără prea multă experiență. În zona sunt zeci de trasee turistice ușoare care te vor cuceri vizual, te vor decupla de la viața agitată a orașului și îți vor pune toți mușchii în mișcare. Orice traseu ai alege e foarte important să fii echipat corespunzător și să te asiguri că ai mâncare și apă la tine.

 

Autor RĂZVAN SĂDEAN

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută