Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/10/2021
Lifestyle

CityZen | ”Fă-o pentru tata!” de Ciprian Ciocan

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii CityZen | ”Fă-o pentru tata!” de Ciprian Ciocan Share CityZen | ”Fă-o pentru tata!” de Ciprian Ciocan


Mi-am dat seama azi că e o legătură foarte indirectă între doctorii epuizați din spitalele și părinții noștri. Cu toții ne oferă iubire necondiționată și au învățat să nu spună “nu mai pot”. A doua legătură, cea directă, e aceea pe care cu toții ne dorim dacă s-ar putea să nu o cunoaștem deloc.

Copilul răsfățat e captiv între îmi place / nu-mi place / n-am chef / nu mai pot. Adult ești atunci când înveți că poți depăși principiul plăcerii, că poți face lucruri și atunci când nu sunt numai plăcute sau confortabile, că mai poți încă puțin atunci când crezi că nu mai poți. Cei care sunteți deja părinți înțelegeți ce spun mai bine decât mine. După toate nopțile nedormite cu colici, cu toate “de ce-urile repetate la nesfârșit”, tantrumurile, cuvintele aruncate la nervi, ați mai putut încă puțin? O dată și încă o dată. La fel au făcut și părinții noștri, au uitat să spună “nu mai pot”, chiar dacă nu mai puteau.

La fiecare medic corupt, sunt zece oameni excepționali care și-au dedicat viețile pentru a salva alte vieți. Nu doar atunci când le apare o dată fotografia la ziar sau primesc un buchet de flori de la un fiu de pacient emoționat, ci în fiecare zi în care se întâlnesc cu moartea înainte de micul dejun.

În fiecare zi, de dimineața până seara,pentru tot restul vieții, doctori și părinți uită de “nu mai pot”. Facem și noi O DATĂ ceva pentru ei? Punem și noi umărul pentru mama, tata, bunica și doctorița al cărei nume nu îl știm decât atunci când avem nevoie?

Hai cu vaccinul, Sibiule!

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută