Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/10/2021
Lifestyle

MEMORIA GUSTULUI: Tu când ai făcut o mutră ultima oară?

Popescu Alexandra De Popescu Alexandra
Comentarii MEMORIA GUSTULUI: Tu când ai făcut o mutră ultima oară? Share MEMORIA GUSTULUI: Tu când ai făcut o mutră ultima oară?


O profesoară din facultate obișnuia să zică „memoria și femeia sunt la fel, te lasă la greu”. Dar avem noroc cu Facebook-ul ce ne servește drept „memorie auxiliara” și are unul dintre cele mai mari avantaje, ne reamintește de zilele de naștere ale prietenilor, deşi, când n-ai mulți, așa cum este cazul meu, nu ar trebui să-ți fie atât de greu să ţii minte. Totul ne este acum la îndemână, de la datele de naștere până la alegerea cadoului potrivit și preferințele fiecăruia.

Eu și prietenele mele am stabilit chiar și o convenție tocmai pentru a nu da greș și pentru a cumpăra ce ne este util: ne spunem din timp ce ne-am dori să primim de ziua noastră. Odată cu această practică am renunțat la surprize și mergem la sigur. Cum funcționează aceasta chetă? Simplu, facem un grup de Whatsapp ce are ca subiect numele sărbătoritei + „cadou”, începem să studiem intesiv aplicația FashionDays, trimtem link-uri cu ce găsim și plasăm comanda online. Mai este și varianta felicitării cu bani, practică veche și des întâlnită în familie, care îți permite să îți achizitonezi ce vrei tu.

Teama de a ne asuma culpabilitatea în caz că nu mulțumim sărbătoritul, ne-a făcut să simplificăm goana după cadouri și să reducem din gradul surprizei și suspansului. Am uitat în felul ăsta de “grimase” și de „mutre”. Mutrele, aceste expresii faciale involuntare care ne trădează emoţiile ascunse, au dispărut de pe fețele noastre, nu mai avem de ce să le stăpânim pentru că anticipăm ofrandele aduse de prieteni și familie. Cadourile sunt bine alese și sunt exact pe gustul nostru iar dorințele pe care le avem au crescut concomitent cu vârsta și wish list-ul s-a mărit. Dar eu cred că, de fapt, ne lipsesc grimasele și cadourile mai puțin plăcute/utile. Copilaria mea fost marcată de un ghizodan cu prințese primit cadou, pe care l-am detestat şi l-am ascuns în pod. Motivul pentru care am făcut asta era foarte clar pentru mine: nu-mi plăcea rozul şi, implicit, nu-mi plăceau prințesele. Când am crescut însă, am învățat să apreciez gestul, dar și prințesele roz. Am păstrat ghiozdanul până în ziua de azi… faptul că cei care mi l-au oferit s-au gândit la mine m-a făcut să-l îndrăgesc. Există multe beneficii în a primi cadouri care să nu fie în totalitate pe gustul tău și este o artă să știi să mulțumești. Din cauza cadourilor perfecte nu ne mai cunoaștem „mutrele” și nu am ști cum să le controlăm în cazuri mai extreme, așa că un dar neconvențional care să mai detensioneze mușchii faciali ar trebui savurat din plin.

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută