Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/10/2021
Artă & Cultură / Teatru Viața Orașului

O nouă premieră națională la Teatrul În Culise: Înger căzut la pat și alte ritualuri de reîntoarcere

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii O nouă premieră națională la Teatrul În Culise: Înger căzut la pat și alte ritualuri de reîntoarcere Share O nouă premieră națională la Teatrul În Culise: Înger căzut la pat și alte ritualuri de reîntoarcere


Pe 29 octombrie de la ora 20:00, Teatrul În Culise prezintă o nouă premieră națională. Înger căzut la pat și alte ritualuri de reîntoarcere este o comedie dulce-amăruie, care spune poveștile unor oameni care aleg să se întoarcă întotdeauna prea târziu. Biletele sunt disponibile pe teatrulinculise.ro.

O nouă premieră națională la Teatrul În Culise: Înger căzut la pat și alte ritualuri de reîntoarcere

Cu o distribuție de 12 actori, spectacolul spune șase povești despre relații pe care oamenii le construiesc și apoi le abandonează. Acele relații de familie, de iubire sau de prietenie, spre care oamenii aleg să se întoarcă, dar o fac întotdeauna prea târziu.

Textul, semnat de Ștefan Caraman, a câștigat premiul I pentru dramaturgie la FITIC 2021. Regia este semnată de Cristian Bajora, iar din distribuție fac parte Bianca Marinescu, Alex Vlad, Radu Catană, Eduard Păuna, Ionuț Iftimiciuc, Iulian Sfircea, Dorin Enache, Carla Mihai, Grațiela Popa, Claudia Moroșanu, Andreea Boșneag, Cristian Bajora.

O nouă premieră națională la Teatrul În Culise: Înger căzut la pat și alte ritualuri de reîntoarcere

Cristian Bajora Director’s Portrait

Cristian Bajora, regizorul spectacolului, spune: ”Trăim într-o perioadă în care avem mare nevoie de emoție, sensibilitate și aduceri-aminte despre ceea ce contează cu adevărat în viață. Iar spectacolul pe care l-am creat vorbește fix despre lucrurile pe care le faci ca să nu trăiești cu întrebarea ”ce-ar fi fost dacă…”. Cumva după acest principiu mi-am ghidat tot timpul propria viață, pentru că mi se pare mai important să greșești și să-ți pară rău, decât să trăiești sub umbra regretului că n-ai încercat niciodată. Ștefan Caraman a scris acest text special pentru noi, așa că e prima dată când textul acesta se bucură de o montare. Am luat cu mine în această călătorie 11 actori, iar pentru prima dată după foarte mult timp am simțit că trebuie să fiu și eu pe scenă, pentru că spectacolul acesta vorbește cumva și despre mine. Am vrut ca spectatorul să se regăsească cel puțin în una dintre situațiile prezentate și să-și dea seama că reîntoarcerile, deși se întâmplă deseori prea târziu, sunt un medicament care îți dă șansa să mergi mai departe.”

O nouă premieră națională la Teatrul În Culise: Înger căzut la pat și alte ritualuri de reîntoarcere

Stefan Caraman – scriptwriter

Dramaturgul Ștefan Caraman mărturisește despre spectacol: ”Am scris această piesă într-un moment în care visam la o reîntoarcere. Am scris-o în timp ce visam. Și visam în timp ce o scriam. Scriam și visam că reîntoarcerile se întâmpla întotdeauna prea târziu. Era perfect, pentru că trăiam dezamăgirea unui astfel de fapt în vis. Mă gândeam în vis că atunci când mă voi trezi va fi totul ok, că visul cel urât se va risipi în aerul rece al dimineții de octombrie, că reîntoarcerea va avea loc la timp și firesc. Mă gândeam în vis că atunci când mă voi trezi și mă voi reîntoarce la laptop-ul meu, nu voi mai găsi nici piesa, nici întâmplările din ea, nici gustul amar din gură, nu voi găsi decât poate o foaie de word albă pe dispaly, pe keyboards rândul de taste adormite și pe PAD un mouse rece. Degeaba. Erau acolo toate: și piesa, și tastele febrile și mouse-ul fierbinte… și gustul acela insuportabil. Mă întorsesem prea tarziu…”

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută