Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/10/2021
Eat & Drink / Horeca Lifestyle

Unde bem cafeaua toamna asta?

Mădălina Lefter De Mădălina Lefter
Comentarii Unde bem cafeaua toamna asta? Share Unde bem cafeaua toamna asta?


Cum sună o cafea fierbinte într-o dimineață târzie de toamnă răcoroasă? Savurată de la o măsuță atent plasată între oamenii grăbiți de pe stradă, băutul cafelei reprezintă momentul tău de relaxare, de contemplare sau chiar de planificare. Pe lângă importanța acordată gustului, un aspect poate la fel de important am putea spune că este chiar locul în care alegi să-ți petreci câteva clipe din zi. Pentru că centrul capitalei este o capsulă a timpului, condensând numeroase străzi interbelice cu arhitecturi fascinante și pavaje neobișniute, o modalitate prin care poți rămâne cât mai aproape de toate acestea, este chiar alegerea unei mici cafenele care se diferențiază prin detalii unici, situate pe străduțe vechi, încărcate istoric.

Miss Alé Espresso Bar  (Calea Șerban Vodă 34)

Unde bem cafeaua toamna asta?

Miss Alé Espresso Bar este genul de cafenea micuță pe lângă care poți trece ușor grăbit fără să o observi, fiind pitită pe o stradă mică, în spatele unui bloc vizavi de hotelul Radisson. Dincolo de cafeaua de specialitate atent selecționată și preparată cu iubire de oameni frumoși și prietenoși, atmosfera creată de oamenii care aleg să își înceapă dimineața aici este una boemă și chill.  Situată într-o zonă centrală, chiar pe colț, la baza unei clădiri vechi, nerecondiționate, marcată vizibil de trecerea timpului, cafeneaua te invită să oprești timpul în loc pentru câteva momente, să te oprești și să privești în jurul tău – la natura care se metamorfozează, la oamenii mereu grăbiți și la detaliile mici care se schimbă adesea.

UrBarn (Str. Polonă 76)

Unde bem cafeaua toamna asta?

Miros de cafea împletit cu lemn vechi, amintiri din copilărie și autenticitate. UrBarn este o cafenea de cartier, unde copilăria este deschisă zilnic, amplasată în una dintre cele mai frumoase zone ale capitalei. Unul dintre cele mai speciale detalii care aduce valoare în plus spațiului sunt grinzile și gardul aduse de departe, din Vrancea, din curtea fondatoarei care, prin intermediul cafenelei, păstrează vie imaginea bunicii sale, aducând o mică parte din copilărie chiar în capitală. Un spațiu parcă rupt din basme, pe o străduță unde toamna copacii se dezbracă de frunze și formează un covor ruginiu sub picioarele trecătorilor, UrBarn este adesea stilizat cu obiecte decorative în ton cu anotimpul – de la dovlecei, buchete cu flori și mici obiecte cu personalitate, încurajându-i pe clienți să se relaxeze și, alături de o cafea caldă, să își aducă aminte de copilărie și să se concentreze asupra micilor bucurii.

Cafélier Atelier (Bd. Lascăr Catargiu 7)

Unde bem cafeaua toamna asta?

Dacă aș putea asocia fiecare anotimp cu câte un loc, Cafélier este cu siguranță una dintre cafenelele care mă duc instant cu gândul la toamnă – de la culorile alese, atât pentru decor, cești și ornamente, până la poziționare, chiar pe bulevard, la parterul unei clădiri vechi, vopsite albastru, care se îmbină perfect cu întreaga atmosferă a locului. Buchețelele mici, aurii, uscate, așezate cu grijă pe masă, alături de o ceașca de cafea atent aleasă, care ascunde povestea regiunii din care a fost recoltată, te invită să închizi ochii și să te teleportezi unde îți zboară mintea și să devii parte din poveste. Deși terasa este una nu foarte mare, spațiul fiind destul de limitat, confluența de oameni și personalități care aleg să-și petreacă câteva ore acolo, fac ca din exterior aceasta să pară uriașă, încărcată de energii pozitive.

20 Grams Coffee Roasters (Calea Călărași 85)

Unde bem cafeaua toamna asta?

Creată pentru comunitatea iubitorilor de cafea, 20 Grams Coffee Roasters este un spațiu specializat, unde boabele sunt ușor prăjite pentru a păstra arome subtile, îmbietoare, menite să te face să vrei să treci și următoarea dimineața pragul cafenelei care se află chiar după colț, pe Calea Călărași 85. Stilul minimalist din interior, alături de mirosul cafelei proaspăt pregătite creează un ambient plăcut, oferindu-ți un moment de respiro bine meritat și mult așteptat. Savurată de pe băncuța improvizată din fața ,,laboratorului” de cafea, admirând dinamismul și peisajul din jur, sau luată pe fugă la pachet, cafeaua îți va spune propria istorie prin aroma sa și te va ajuta să-ți începi, continui sau termini ziua într-un mod savuros.

 Text de MĂDĂLINA LEFTER

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută