Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/10/2021
Lifestyle / Travel

Cinci activități de toamnă pentru copii

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Cinci activități de toamnă pentru copii Share Cinci activități de toamnă pentru copii


Chiar dacă temperaturile sunt în scădere, toamna este unul dintre cele mai frumoase și mai promițătoare anotimpuri la capitolul activități pentru copii. Plimbările în natură, crearea unor obiecte decorative cu ajutorul frunzelor și vizitarea unor ferme de animale vor fi pe placul celor mici, aceste acțiuni contribuind puternic la dezvoltarea lor.

În ciuda perioadei dificile pe care o traversăm, este important să-i stimulăm pe copii și să le oferim posibilitatea să învețe, să cunoască lumea din jurul lor și să se miște. Așadar, am realizat o listă scurtă cu idei de activități pe care le poți face alături de cei mici.

Ateliere de meșteșug

Creează ateliere chiar la tine acasă stabilind cu cel mic ceea ce urmează să faceți. Astfel, poți alege două zile ale săptămânii în care să realizați diferite ornamente sau colaje de toamnă. Una dintre cele mai apreciate activități este lipirea frunzelor și transformarea acestora în adevărate tablouri. Veți avea nevoie de frunze, multe și colorate, pe care să le lăsați la presat, iar mai apoi să le lipiți. De asemenea, puteți merge în piață să cumpărați dovleci, pe care să-i scobiți și să-i faceți felinare sau ghivece pentru flori.

Descoperiți pădurea

Toamna este anotimpul perfect pentru plimbări în natură. Dacă nu stai într-o zonă unde să ai acces rapid la o pădure, atunci organizează un weekend la munte. Caută cazare Predeal, spre exemplu, și vizitează pădurile și parcurile din această stațiune montană. În afara faptului că vei face multă mișcare, îi poți povesti celui mic despre animalele și plantele care se regăsesc în zona respectivă. Mai mult, faceți împreună o grămadă mare de frunze și săriți în ea. Va fi extrem de distractiv atât pentru cei mici, cât și pentru adulți. Nu uitați să adunați conuri de brad pe care le puteți folosi la iarnă pentru crearea unor aranjamente de Crăciun.

Mergeți la cules de mere sau struguri

Caută o livadă sau o cramă care să organizeze pentru familii scurte sesiuni de cules de fructe. Indiferent că sunt mere, pere sau struguri, cei mici vor fi fascinați de lumea pe care o vor găsi acolo, multe dintre aceste locuri adăpostind și animale, precum cai, iepuri și păsări. De obicei, în cadrul activității, copiilor le sunt povestite lucruri interesante despre pomii fructiferi, despre cum se îngrijesc și cât de importante sunt fructele pentru sănătatea corpului.

Construiește un zmeu

Vântul tinde să fie mai prezent în zilele de toamnă decât în alte sezoane, așadar este momentul ideal să construiți un zmeu, iar copiii să-l ridice în aer. Nu doar că va fi distractiv să-i înveți să facă vârtejuri, dar această activitate contribuie și la dezvoltarea musculaturii, a imaginației și a coordonării mâinilor.

Gătiți rețete cu gust de toamnă

Pe lângă activitățile pe care le puteți face afară, toamna este minunată și din punctul de vedere al fructelor și legumelor care se coc în acest anotimp. Astfel, copiii au posibilitatea să învețe despre vitaminele, mineralele și nutrienții care se regăsesc în majoritatea legumelor, prin crearea unor sesiuni de gătit. Pentru a face și mai interactivă și atractivă această activitate, realizează o listă de cumpărături și mergeți împreună în piață pentru a cumpăra cele necesare, achiziționează șorțuri, bonete și deveniți bucătari adevărați. Puteți face zacuscă, plăcintă de dovleac sau biscuiți cu nuci și pere.

De asemenea, împreună cu cei mici puteți organiza o petrecere de Halloween, unde întreg decorul să fie realizat de voi. Veți avea nevoie de felinare, dovleci, materiale închise la culoare și, desigur, plăcintă de mere. 

Sursă foto: Shutterstock

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută