Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/10/2021
Eat & Drink Lifestyle

Ce este un Farmer Market?

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Ce este un Farmer Market? Share Ce este un Farmer Market?


Un Farmers Market este locul unde majoritatea producătorilor și fermierilor se întâlnesc pentru a-și vinde marfa.

Vizita la piață a fost tot timpul un prilej de fericire, deși de cele mai multe ori, drumul înapoi acasă era ceva mai greu din cauza bagajelor consistente. Piața exercită pentru vizitatori un respect nescris, oamenii tratează acest tip de magazin viu ca pe un muzeu, de unde își pot lua suveniruri sănătoase. O lume ideală ar fi aceea în care oamenii care pierd ore prin mall-uri ar petrece la fel multă vreme printre tarabele cu produse proaspete și sănătoase. La noi conceptul este unul bine împământenit, chiar dacă în străinătate, piața are un statut diferit.

Ce este un Farmer Market?

Farmers Market, pentru că aceasta este denumirea, își are originile în Egiptul antic, mai exact, în urmă cu vreo 5000 de ani. Atunci, fermierii și meșteșugarii veneau în spațiile urbane pentru a-și vinde marfa. De regulă, tranzacțiile erau sub formă de troc, banii fiind o metodă de plată alternativă. De atunci, acest fenomen comercial a fost tot mai prezent în orice colț de lume. În anii 1800 și 1900, piețele fermierilor erau importante nu numai pentru succesul economic, ci și pentru interacțiunea socială, deoarece adesea era singurul mijloc de întâlnire al membrilor comunității rurale sau urbane.

Piețele fermierilor (Farmers Market) au fost multă vreme prima și singura opțiune pentru achiziționarea de alimente de bază. După anii 1950 au apărut magazinele alimentare, care ușor ușor au început să ia locul acestor piețe. În timp, însă, în special după anii 2000, oamenii au redevenit apropiați conceputul de „Farmers Market”. Poate că există o diferență între piețele noastre clasice și cele din occident, dar esența este aceeași. Fermierii își aduc pe tarabă marfa pentru comercializare. Iar în cazul nostru, lucrurile sunt ceva mai organizate ca într-o piață normală. 

La Shopron găsești o piață care se întinde pe 15.000 m2, într-un spațiu curat, bine organizat și într-un mediu propice de socializare.

Shopron – Piață cu viață este cel mai mare Farmers Market din Transilvania și ne deschidem porțile pentru toți brașovenii dar și pentru turiști, începând cu 1 octombrie, 2021!

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută