Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/10/2021
Lifestyle / Hai Hui cu Swit Rocs

HAIHUI cu Swit Rocs – Nu ai nevoie de multe să fii fericit

Swit Rocs De Swit Rocs
Comentarii HAIHUI cu Swit Rocs – Nu ai nevoie de multe să fii fericit Share HAIHUI cu Swit Rocs – Nu ai nevoie de multe să fii fericit


Dragă om simplu,

Cred cu tărie că nu ai nevoie de multe pentru a fi fericit. De multe, în general, iar când vine vorba de lucruri, chiar de și mai puține. Nevoia de lucruri atrage după sine mereu alte și alte nevoi. Un rucsac de călătorie prea burdușit va atrage nevoia achiziționării unui rucsac mai mare. Mai mult spațiu va permite îngrămădirea și mai multor lucruri inutile și rucsacul cel nou și mare va deveni rapid neîncăpător, iar povara din spatele tău mai apăsătoare. Un salariu mai mare va facilita plata unor cheltuieli, dar va crește standardele și noul salariu va deveni foarte curând neîndestulător, iar frustrările tale vor crește exponențial. Într-un frigider prea mic nu încape mâncarea și se strică afară, într-unul prea mare intră prea multă și se strică înăuntru, deci de aruncat arunci oricum, doar că în unul din cazuri arunci la costuri mult mai mari. O casă mare și plină de aparaturi sofisticate nu e neapărat mai bună decât una mică cu strictul necesar, dar plină de forfotă veselă și iubire. Iar exemplele pot continua. Dacă mă întrebi pe mine, o fi necesar consumerismul ăsta (unii îl numesc evoluție, progresism, emancipare, whatever), dar e obositor. Mereu să ai nevoie de ceva și când obți, să îți dai seama că acum ai nevoie de altceva.

Întins discret pe coama dealurilor bogate…

… și adăpostit de crestele Munților Piatra Craiului și Bucegi…

… My Little Village are tot ce are nevoie sufletul pentru a fi fericit

Eu am nevoie de liniște și natură. Constant. Când nu am parte de ele mi le doresc mai mult, când am, mi le doresc și mai mult. Și uite așa, într-un weekend neașteptat de cald de septembrie, am făcut bagajele cu cățel, cort, supe instant și șunci la țiplă pentru o tură cu campat de 2 zile în Munții Făgăraș. Cum inevitabilul se poate întâmpla indiferent cât de avansat sau novice ești în ale consumerismului, planurile ne-au fost date peste cap chiar la prima oră, când îndesam mai abitir hainele de temperaturi extreme în rucsacuri. Și uite așa am ajuns să înlocuiesc 2 zile de liniște, natură și drumeție pe crestele Făgărașilor cu 3 zile de liniște, natură și fericire la poalele Bucegilor și Craiului, într-unul dintre cele mai frumoase locuri din jurul Brașovului în care mi-a fost dat să stau. My Little Village – Poiana Mărului este cea mai pitorescă definiție pe care aș putea-o da clișeelor de mai sus: nu ai nevoie de multe să fii fericit/ fericirea stă în lucruri simple. Zău de mi-aș putea imagina reprezentare mai frumoasă de atât!

Cea mai pitorească definiție a fericirii prin simplitate

Natura ne oferă mereu cât am nevoie și încă puțin peste

Iar dealurile din Poiana Mărului nu fac excepție

În fiecare seară am avut parte de apusuri blânde, dar spectaculoase

Început de toamnă cald, la My Little Village

Zile toride de septembrie…

… urmate de nopți lungi și reci, cu aburi de vin fiert care topesc stelele

My Little Village este un complex nou de căsuțe din lemn în inima pădurii, pitite pe coama unui deal din Poiana Mărului. Niciodată expresia inima pădurii nu a avut mai mult sens. Drumul forestier trece printre 2 șiruri de copaci deși, iar apoi face discret la stânga (foarte discret!) printre alți copaci până ajungi pe coama dealului și vezi minunea de căsuțe răsfirate în jos, pe el. Căsuțele sunt mobilate simplu și cu gust, exact cum îi este pe plac naturii. Fiecare dintre ele dispune de o chicinetă cu plită electrică și vase pentru prepararea mesei, o toaletă cu articole de duș și o terasă cu un hamac și un balansoar tip cochilie din care eu nu m-am mai dat coborâtă. Toate acestea sunt înconjurate de o grădină imensă în prim plan, de dealuri în plan secund și de munții falnici în plan îndepărtat. Ei, și pe ele toate – hamace, grădină, munți, le vezi dintâi când te trezești, prin geamurile mari ale căsuței, aceleași geamuri cu ochii pe care adormi privind imensitatea de stele de pe cer!

Descoperă joaca naturii pe dealurile din Poiana Mărului

My Little Village, 4 căsuțe în perfectă simbioză cu natura

Peretele vitrat al căsuței este un deliciu care privește spre natura încă verde

Colțul ideal de relaxare

My Little Village la ceas de seară, sub un cer pliiiin de stele!

Cum am ajuns ne-a întâmpinat doamna Ligia, cea care are grijă de căsuțe și care primește oaspeții în lipsa proprietarilor, care locuiesc în București. Veselă, jovială, toată un zâmbet, pe mine m-a făcut să mă simt ca și când mă aștepta mătușa preferată să vin în vizită! Ne-a arătat toate cele necesare, ne-a lăsat numărul dumneai de telefon, ne-a mai înconjurat cu o doză de drag și s-a scuzat, urma să plece la o nuntă. Noi eram tot cu gândul la cheesecake-ul ce îl făcusem înainte să venim, atâta doar că nu mai aveam dulceață de fructe de pădure să punem pe el, preferata noastră. Aia e, mâncăm fără, ne-am zis când am plecat de acasă, nu mai oprim să cumpărăm. Ah, zice doamna Ligia când dă să plece, nu știu dacă vă place dulceața de fructe de pădure, am făcut proaspătă și v-am adus și dvs. un borcan. Păi să nu îți vină să pupi cerul? Cel mai bun cheesecake a fost! A doua zi dimineața ne dădeam leneși în balansoar (fiind duminică, s-a eliberat o căsuță și am împrumutat un al doilea balansoar) și ne gândeam de ce nu om fi luat și noi un fruct să avem la micul dejun… Bună dimineața, ce faceți, cum ați dormit? V-am adus niște mere proaspete, nu știu dacă vă plac... Eu atât vă zic, aveți grijă ce vă doriți când mergeți la My Little Village că e foarte posibil să primiți de la doamna Ligia!

Ne descurcăm și cu un balansoar amândouă

Și cu un singur hamac 🙂

Locul din care nu ne mai dădeam coborâte

Dacă a fost să nu mai ajung pe munți și pe creste… le-am luat cu mine la My Little Village

Deși nu am avut ocazia de a cunoaște personal gazda, am avut plăcerea de a povesti în câteva rânduri cu dumneaei, telefonic. Am întrebat-o cum a luat naștere My Little Village. Mi-a răspuns atât de simplu și de frumos, încât voi face ceva ce nu obișnuiesc, în mod normal: voi reda întocmai cuvintele dumneaei. Când caut liniște și relaxare, merg în locuri retrase. Când caut petreceri, merg în club. Respect mereu gazdele. Când gazda mea e muntele, îl respect și mă bucur de frumusețea și măreția lui și am grijă de el. Când gazda mea e un sătuc, îl respect și nu vin să îi stric echilibrul, ci caut să mă bucur de el exact așa cum este. De la aceste gânduri am pornit proiectul My Little Village: am căutat un loc retras, frumos, liniștit, unde să pot veni să îmi aud gândurile. Și l-am găsit în Poiana Mărului. Am ales să construim căsuțe mici din lemn astfel încât oaspeții să simtă că au căsuța lor și doar a lor iar dacă aleg să vină în grupuri, să fie împreună, dar totuși separat, atunci când doresc. Am ales să construim căsuțe mici și din lemn pentru a nu strica orânduirea satului. Am vrut să ne așezăm natural în peisaj. Am vrut să ne integrăm în natură. Când spunem că prețuim natura, chiar asta facem. Este un business, dar nu vrem să îl facem cu orice preț. Și în niciun caz nu cu prețul unui dezechilbru în natură. Cum aș fi putut spune eu asta mai frumos de atât?

Apus pe dealurile din Poiana Mărului

La apus, prin pădurea care ascunde căsuțele

Doi localnici nu foarte impresionați de apusul pe care, probabil, îl văd zilnic

Înapoi, în drum spre căsuțe

Armonie

În curte la My Little Village

Pază și protecție pe deal 🙂

Dragă om simplu,

Cred cu tărie că nu ai nevoie de multe să fii fericit.

Liniște. Natură cât vezi cu ochi. Creste de munți albăstrui. Culorile tomnatece ale apusului. Ghirlande de luminițe pe gard. Un cer incredibil de înstelat. O căsuță ruptă din povești, ascunsă printre copaci. Picioare goale, o carte și vânt în păr în zile de toamnă calde. Supe fierbinți la plic, lumânări și clinchet de pahare cu vin roșu în serile tot mai răcoroase. Îmbrățișări. Râsete. Țiplele de salam și șuncă cu care trebuia să mergem pe Moldoveanu. Cheese cake-ul făcut în pripă. Dulceața de fructe de pădure dăruită de doamna Ligia. Merele culese din pom. Văcuțele din deal. Atunci când ți se pare că ai puțin, ai probabil cel mai mult. Nu am avut nevoie de multe să fim fericiți în cele 3 zile superbe petrecute la My Little Village – Poiana Marului deși, într-un fel, am avut totul.

Cu drag,

Un om (care caută să fie tot mai) simplu

Îți mulțumim că ne susții cu un like/ follow:

Câștigă un sejur pentru 2 persoane la My Little Village și bucură-te de splendoarea toamnei! Sau de prima zăpadă 🙂 Intră pe profilul meu de Facebook (click aici) începând cu 21 Octombrie, orele 08.00 și vezi cum poți fi tu norocosul câștigător! Concursul se desfășoară în perioada 21-31 Octombrie, orele 08.00. Succes!

UTILE:

  • My Little Village se află în Poiana Mărului, Brașov
  • Complexul dispune de 4 căsuțe pentru 2 persoane. Fiecare căsuță are baie proprie, chicinetă și terasă proprie
  • Prețul unei căsuțe este de 320 RON/ noapte, pentru rezervările efectuate pe site/ Facebook/ telefonic și 350 RON/ noapte pentru rezervările prin intermediari (Booking, Travelminit). Prețurile pot suferi modificări în perioada sărbătorilor.
  • În mod ideal, căsuțele se închiriază pentru minim 2 nopți
  • Mesele se servesc în regim self-catering
  • Cel mai apropiat magazin, precum și cel mai apropiat restaurant (urmând recomandările gazdei) se află la 5 km de căsuțe și se numește La Mama Leti
  • Locația este pet-friendly
  • Se pot face plimbări pe dealurile din împrejurimi, cu șanse maxime de a surprinde apusuri minunate

My Little Village – un loc plin de bun și de frumos, pe sufletul naturii

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.