Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/09/2021
Muzică / Muzica nouă

POP & ROCK – Playlist-ul lunii septembrie

Alex Mușat De Alex Mușat
Comentarii POP & ROCK – Playlist-ul lunii septembrie Share POP & ROCK – Playlist-ul lunii septembrie


Citește și:

Începutul toamnei ne aduce lansări discografice “old school” dar și LP-uri ancorate în estetica lui 2021, gata de consumat în online, pe vinyl sau pe casetă.

Jungle – Dry Your Tears

După succesul formidabil al albumelor Jungle (2014) și For Ever (2018), duo-ul britanic format din muzicienii Josh Lloyd-Watson și Tom McFarland se înconjoară de estetici șaptezeciste, lansându-se în discursuri muzicale ritmate absolut molipsitoare. “…scopul albumului este acela de a aduce oamenii împreună; cântecele vesele eliberează oamenii”, remarcă Lloyd-Watson și ce-i drept, într-un 2021 ce privește adesea înspre trecut, universul relaxat al cocktail bar-urilor retrofuturiste devine spațiul ideal de desfășurare a inițiativelor componistice și interpretative. Liniile melodice ușor de reținut se îmbină astfel cu orchestrații ce trimit către epoca de aur a cluburilor disco newyorkeze, iar nouă nu ne rămâne decât să achiziționăm vinyl-ul și să îl consumăm cap-coadă, fără distrageri digitale.

The Killers – Pressure Machine

Într-o eră în care albumele conceptuale sunt pe cale de dispariție, rockerii americani creează Pressure Machine, un LP al cărui material gravitează în jurul copilăriei solistului Brandon Flowers din orășelul Nephi, Utah. Captând dramatic violența, banalitatea și superstițiozitatea micilor comunități rurale ale Statelor Unite, materialul discografic se inspiră atât din universul creației lui Bruce Springsteen, cât și din producția pieselor pe care Flowers le-ar fi putut auzi pe radio-uri spre sfârșitul anilor ’80. Astfel, peisajul dezolant al orășelelor americane înghițite în religie și consumerism este explorat prin versuri melancolice cuplate cu armonii simpliste și spațioase, oferind ascultătorului un periplu fascinant prin lumea nevăzută a vieții de provincie de pe tărâmul făgăduinței. 

Tones and I – Welcome To The Madhouse

Materialul de debut al australiencei Tones and I surprinde nu prin orchestrații sau compoziție, cât prin timbrul ultra-recognoscibil al artistei. De altfel, istoria pop-ului ne relevă rareori voci atât de ușor de recunoscut, iar tânăra australiancă intră fară doar și poate în galeria restrânsă a artiștilor cu frazări și livrări vocale unice. Făcându-se remarcată în 2019 cu hit-ul global Dance Monkey (melodie ce ocupă locul 3 în topul celor mai ascultate piese din istoria Spotify), Tones and I explorează lumea sintetizatorelor și a beat-urilor electronice, de menționat fiind single-urile Won’t Sleep și Fly Away, creații puternic ancorate în zeitgeist-ul și estetica lui ’21. Proaspăt, ritmat și pozitiv în atitudine, Welcome To The Madhouse ne prezintă compoziții fresh, gata de alăturat unor dansuri pe TikTok.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută