Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/09/2021
Lifestyle

TOATĂ LUMEA VREA SĂ SLĂBEASCĂ – CUM RĂMÂNE CU CEI VOR SĂ SE ÎNGRAȘE?

Ștefania Nistor De Ștefania Nistor
Comentarii TOATĂ LUMEA VREA SĂ SLĂBEASCĂ – CUM RĂMÂNE CU CEI VOR SĂ SE ÎNGRAȘE? Share TOATĂ LUMEA VREA SĂ SLĂBEASCĂ – CUM RĂMÂNE CU CEI VOR SĂ SE ÎNGRAȘE?


Vedem peste tot sfaturi, rețete, produse miraculoase pentru slăbire, pentru a avea un corp de invidiat. Majoritatea persoanelor, în special femeile, testează tot felul de cure pentru scăderea în greutate, renunță la produsele care conțin zahăr, nu mai mănâncă după ora 18:00, administrează pastile și ceaiuri, dar cum rămâne cu cei care vor… să se îngrașe?

Imposibilitatea de a lua în greutate poate avea numeroase cauze, o boală sau un metabolism care lucrează prea repede, în general aportul caloric scăzut raportat la un consum energetic prea ridicat (senzație de sațietate rapidă, lipsa timpului alocat meselor). Fumatul, consumul crescut de cafea sau alcool sunt mari consumatoare de energie, deci începutul unui regim de îngrășare trebuie reprezentat de renunțarea la aceste obiceiuri nesănătoase.

Pe lângă numărul de kilograme în minus care poate fi deranjant, persoanele care se confruntă cu această problemă au parte de carențe nutriționale și stări de somnolență. Din fericire, există soluții sănătoase pentru îngrășare care pot oferi greutatea dorită cu care să te simți bine în pielea ta. Cel mai important este să nu faci abuz de grăsimi și zahăr deoarece, pe lângă o distribuire neuniformă a kilogramelor pe corpul tău, se adăugă probleme de sănătate pe care nimeni nu și le dorește.

În primul rând, înainte de începerea unui astfel de regim, este importantă vizita la un medic specialist care să recomande un set de analize pentru a stabili cauza acestei probleme. Poate fi vorba despre o afecțiune care nu se manifestă și care te face să pierzi în greutate, o dereglare hormonală, sau o problemă de absorbție a nutrienților în organism. Va trebui să mănânci mai mult decât o făceai până acum. Poți urmări timp de câteva zile ce cantitate de mâncare este necesară pentru a te sătura și construiește-ți porțiile în funcție de acest lucru.  Pe lângă creșterea cantității de mâncare, mesele trebuie să fie mai dese. Ia cel puțin 2 gustări pe lângă cele 3 mese principale obligatorii care să constituie aproximativ 30% din cantitatea unei mese. Acestea pot fi formate din 2-3 fructe dulci și o porție de semințe, nuci sau arahide.

Unul dintre cei mai nocivi factori care cauzează slăbitul este stresul. Stresul consumă toate resursele organismului prin dereglarea funcțiilor normale ale corpului, cum ar fi digestia și somnul. Somnul are numeroase efecte benefice asupra organismului, de exemplu, te ajută să ai un ten mai frumos, să ai o memorie mai bună și mai multă energie. Cu cât ai un program de somn constant, cu atât corpul tău are mai multă putere să se refacă și să elimine toate substanțele dăunătoare.

Deși pare ciudat, antrenamentul este foarte important pentru a lua în greutate. Sportul nu este necesar doar atunci când vrei să arzi grăsimea, ci este benefic, în general, pentru un organism sănătos. Exemple bune de exerciții pentru creșterea masei musculare implică genoflexiuni, flotări, tracțiuni, fandări și abdomene. Foarte important în acest sens este faptul că eforturile fizice trebuie susținute de o alimentație corespunzătoare, altfel, totul este degeaba. Câteva alimente care îți vor crește masa musculară sunt: carnea de vită, carnea de pui, brânza de vaci și cerealele integrale.

Pe lângă lichidele ,,goale”, consumă în fiecare zi un smoothie sau un milkshake cu lapte, lapte de cocos sau lapte de migdale, iaurt, fructe proaspete și ovăz. Aceste băuturi nu îți oferă doar hidratare, ci și un aport caloric bun și o doză de energie. Că tot vorbeam de efectul negativ al stresului asupra unui regim de îngrășare, încearcă să nu faci din această dietă un motiv de îngrijorare. Nu te cântări zilnic, ci la 3-4 zile și ține un jurnal cu kilogramele câștigate. 10 alimente care vor face minuni sunt: orezul, bananele, untul de arahide, granola, tonul, laptele, avocado, ouă, nuci și brânza. Include-le în dieta ta cât mai des, fără a neglija însă alte grupe alimentare. Nu este în regulă să consumi doar unt de arahide și banane, oricât de gustoase ar fi.

În curele pentru slăbire este indicată folosirea farfuriilor mai mici. Unele studii au confirmat că astfel se ajunge să mâncăm mai puțin, deoarece, se pare că există jena de a merge să umplem din nou farfuria. Îți aduci aminte când îți spunea mama să mănânci tot din farfurie? Această insistență a mamelor a creat o rutină în viața noastră de adult. Prin folosirea unei farfurii mai mari la masă, poți transforma acest obicei într-un avantaj pentru scopul tău. Pune mai multă mâncare în farfurie și, inconștient, vei tinde să o termini.

Așadar, știu că procesul unui astfel de regim pare complicat și că durează mult timp până vei vedea primele rezultate, dar cu multă perseverență și răbdare cu tine însuți, vei duce acest proces până la capăt. Este foarte important să te simți bine cu tine indiferent de câte kilograme arată cântarul. Ceea ce contează cu adevărat este să fii un om sănătos și să ai o alimentație și un stil de viață care să mențină o stare de bine în tot corpul. Arăți perfect, stai liniștită, nu asculta părerea celorlalți.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută