Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/09/2021
Lifestyle / Destinații turistice

O nouă potecă tematică inaugurată între Sebeșu de Sus și Cabana Suru

Răzvan Sădean De Răzvan Sădean
Comentarii O nouă potecă tematică inaugurată între Sebeșu de Sus și Cabana Suru Share O nouă potecă tematică inaugurată între Sebeșu de Sus și Cabana Suru


În cadrul programului ”Anii Drumeției” a fost inaugurată poteca tematică ”Pe plai” pe traseul Sebeșu de Sus – Cabana Suru din Munții Făgăraș. Traseul potecii pornește din Valea Moașei, în apropierea cascadei Chiișoara, și se întinde pe o distanță de 9 km pe culmea Moașei, traversând pădurile de foioase și cele de conifere, până pe versantul nordic Suru. Poteca ”Pe plai” e cărarea pe care oierii urcau oile la munte. Poteca străbate o serie de habitate naturale, bogăția floristică și faunistică a acestor habitate, precum și frumusețea peisajului autohton, pot fi admirate din mers însă, mai cu seamă, pot fi contemplate la punctul de belvedere nou amenajat pe traseu. Cabana Suru a fost construită în anul 1940 de Turing Clubul României. După o istorie zbuciumată presărată cu perioade de inactivitate, Cabana Suru redevine recent, petecul de rai primitor cu temerarii muntelui, încărcată cu o bogată istorie și așezată deasupra pădurilor de brad, pe domeniul ursului, cerbului și al caprei negre. Traseul potecii are un nivel de dificultate ușor spre mediu, permițând accesul familiilor cu copii, dar și practicarea de sporturi precum alergare montană.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută