Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/09/2021
Lifestyle

Cum alegi acele produse cosmetice și de îngrijire sănătoase

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Cum alegi acele produse cosmetice și de îngrijire sănătoase Share Cum alegi acele produse cosmetice și de îngrijire sănătoase


Rutina de beauty și cea de îngrijire a pielii au devenit obligatorii în viața femeilor și bărbaților deopotrivă. Conceptul de „skin care routine” a fost promovat intens pe rețelele sociale de către generațiile de millennials, devenind astfel o cerință pentru cei care vor să se bucure de o piele de invidiat.

Produsele de beauty și îngrijire a pielii sunt supuse unor noi standarde, deoarece oamenii își doresc să vadă rezultate reale și să se bucure cât mai repede de beneficiile ingredientelor. De aceea este recomandat să alegi cu atenție produsele, în funcție de ceea ce scrie pe etichetă, la fel ca în cazul alimentelor. Iată câteva indicații care îți vor fi de folos:

Nu cumpăra doar în funcție de brand

În momentul actual este foarte ușor ca anumite branduri să câștige teren și popularitate, în special în mediul online, prin rețelele sociale. Campaniile de marketing cu influenceri, reclamele și recomandările vedetelor sunt doar câteva dintre elementele care pot duce un nume de brand la alt nivel. Popularitatea nu înseamnă și eficacitate. Este foarte important să optezi pentru produse potrivite pielii tale, dar și așteptărilor. De asemenea, la fel de important este să ții minte că găsirea acestora este un proces care implică teste, răbdare și așteptări realiste.

De exemplu, dacă folosești o cremă antirid, rezultatele nu vor apărea în câteva săptămâni, ci va fi nevoie de un tratament mai lung pentru a reduce liniile fine de la nivelul tenului. Optează pentru produse cu ingrediente pe care le cauți în mod special, chiar dacă nu recunoști brandul. La Springfarma găsești o gamă largă de produse pentru nevoile fiecărei persoane și poți citi părerile lăsate de cei care au mai folosit produsul pentru care vrei să optezi.

Ce ingrediente să cauți pentru rezultate optime

Odată cu popularizarea intensă a conceptului de „skin care routine” și importanța pe care îngrijirea pielii o are pentru fiecare dintre noi, studiile și testele s-au concentrat pe anumite substanțe și tehnologii care oferă rezultatele scontate. Printre acestea se numără:

Ceramidele și acidul hialuronic

Cele două sunt ingrediente esențiale care se regăsesc la nivelul pielii, dar, de multe ori, există nevoia de a suplimenta concentrația, în special în cazul unei deficiențe. Specialiștii recomandă folosirea acidului hialuronic sub formă de ser și prezența ceramidelor în creme și loțiuni.

Retinol

Retinolul este responsabil cu stimularea colagenului din piele, motiv pentru care este considerat eficient în combaterea și prevenirea ridurilor. Acesta poate fi folosit sub formă de ser sau în creme, dar trebuie să ții cont de tipul de piele pe care îl ai.

Niacinamida

Cunoscută și ca vitamina B3, niacinamida protejează suprafața pielii și are o serie de avantaje importante la nivelul tenului. Minimizează roșeața și porii, controlează uleiurile în timp ce hidratează de asemenea, reduce ridurile fine și îmbunătățește textura generală a pielii.

Acid ascorbic-L

Binecunoscuta vitamina C face minuni și pentru piele. Folosită sub formă de ser, aceasta îmbunătățește aspectul pielii, protejează tenul predispus la acnee, reduce hiperpigmentarea și protejează pielea de factorii dăunători din mediul înconjurător.

Cum alegi acele produse cosmetice și de îngrijire sănătoase

Ce să eviți din lista de ingrediente a produselor de beauty și îngrijire

Pe lângă produsele recomandate, o listă importantă este alcătuită și din cele pe care ar trebui să le eviți. Când citești etichetele produselor, ține cont de ceea ce găsești pe lista de ingrediente:

Parfumul

Parfumul din produsele de îngrijire poate cauza alergii și uscarea pielii. Este de evitat în special dacă ai pielea sensibilă, deoarece poate provoca și iritații.

Sulfați și parabeni

Parabenii și sulfații sunt pe lista de ingrediente de evitat de mult timp. Aceste ingrediente sunt des întâlnite în produse precum gelurile de duș și șampoanele, dar pot cauza iritații ale pielii, uscarea acesteia și, în cazuri extreme, pot chiar să influențeze apariția unor afecțiuni mai grave.

Acordă atenție listei de ingrediente de pe produsele de îngrijire și stabilește criterii cât mai potrivite pentru nevoile pe care le ai în materie de beauty și skin care. 

Sursa foto: pexels.com

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută