Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/09/2021
Artă & Cultură / Teatru

FESTIVALUL NAŢIONAL DE IMPROVIZAŢIE

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii FESTIVALUL NAŢIONAL DE IMPROVIZAŢIE Share FESTIVALUL NAŢIONAL DE IMPROVIZAŢIE


16 – 19 septembrie, TNB & Recul

Cea de-a noua ediție a Festivalului Naţional de Improvizaţie înființat în 2013 de Monica Anastase, care va avea loc în perioada 16-19 septembrie, invită publicul să se bucure de tot ce poate arta improvizației să ofere mai frumos și interesant în prezent. Cele trei secțiuni – Debut, Main Section și Experimental – vor cuprinde nouă spectacole programate la Sala Amfiteatru a Teatrului Naţional. Programul festivalului este disponibil pe site-ul improfest.ro iar biletele pot fi achiziționate de pe platforma Eventbook – atât pentru spectacolele de la TNB, cât și pentru vizionarea online.

FESTIVALUL NAŢIONAL DE IMPROVIZAŢIE

Pe 16 septembrie, în deschiderea festivalului, publicul este așteptat la un warm-up în cadrul unui Impro Jam găzduit de Recul (Splaiul Unirii 160) cu actorii & trainerii invitați, într-un mix între limba română și limba engleză. Scena e deschisă pentru oricine dorește să încerce impro! Trupa invitată din acest Impro Jam special este Many Singing Mice formată din Daria Simion, Tiberiu Anghelina, Andu Reghina, Ingrid Barbulescu, Marius Petcu, Laura Dragoi, Gabriel Oprea, alături de Vlad Pasencu, în calitate de coordonator și pianist.

!MPRO Fest 2021, realizat de Asociația Tam-Tam şi curatoriat de Adina Maria Sandu, director artistic, aduce la București nume importante în arta improvizației care își vor împărtăși cunoștințele cu toți cei interesați să se înscrie la workshop-urile pe care le vor susține la RECUL, iar pe 19 septembrie ne vor bucura cu un spectacol complet improvizat în limba engleză. Atelierele vor aborda teme diverse, de la filosofie în improvizație, tehnici de utilizare a muzicii, improvizație clovn, măști, dans, compoziție și spațiu, colaborare dintre improvizatori și public, explorarea personajului și a limbajului.

Andel Sudik (SUA) – regizoare, improvizatoare, actriță și scriitoare, absolventă iO (The Improv Olympic), activează în Los Angeles și Chicago. A lucrat la Second City, Boom Chicago, a scris pentru Comedy Central News Olanda și a susținut ateliere de improvizație peste tot în lume.

FESTIVALUL NAŢIONAL DE IMPROVIZAŢIE

Ignacio Grinstein (Argentina, Israel) – actor argentinian care locuiește în prezent în Tel Aviv, creator al ansamblului de teatru de spectacol Panim din Tel Aviv, a studiat actorie, improvizație, arta clovnului și comedia fizică în Argentina, Israel, Italia și Columbia. A susținut turnee în întreaga lume cu spectacolul de improvizație-clovn în duo-ul ImPresent.

FESTIVALUL NAŢIONAL DE IMPROVIZAŢIE

Liron Levin (Israel) – interpretă, clovn, actriță și profesoară de improvizație din Tel-Aviv – este co-fondatoare și co-directoare artistică al duo-ului ImPresent cu care performează în Israel și în festivaluri internaționale din străinătate, și, de asemenea, face parte dintr-un ansamblu de teatru din Tel-Aviv.

Andrea Lagrange Laviola (Italia) – improvizator, actor și cântăreț din Roma, s-a dedicat mai mult de un deceniu teatrului. A absolvit Ingineria Spațială și Astronautică și se bucură de modul în care aceasta se îmbină cu cariera sa din domeniul artelor. Este membru al Companiei italiene de improvizație I Bugiardini.

Cene Hale (SUA, Olanda) – actriță, scriitoare și prezentatoare texană stabilită în Amsterdam. Are o vastă experiență de scris cântece amuzante, e fondatoarea The Assembly Amsterdam și a jucat în peste 1000 de spectacole, precum și în reclame sau scurtmetraje.

Trupa All in revine la !MPRO Fest cu o reinterpretare a formatului „Este acum ca niciodată”, un spectacol în stil fantasy. Tot în main section, iELE și Urban Impro prezintă anul acesta spectacolul „Stuck in the middle”, iar Triton invită publicul la un spectacol muzical în stil Film Noir. Teatrul Arte dell`Anima vine cu un grup ambițios de tineri actori profesioniști din Chișinău, Timișoara, Cluj și București coordonați de Mihaela Sîrbu (Improfix), iar Improteca prezintă spectacolul „The Anatomy of a Story” jucat de o trupă nouă de improvizatori coordonată de Iulian Sfircea și Andrei Bratu.

FESTIVALUL NAŢIONAL DE IMPROVIZAŢIE

Triton

Bogdan Untilă cordonează „Lyric Hotel & SPA”, proiectul câștigător al unui workshop experimental, prezentat în premieră la festival, ales de Adina Maria Sandu, Joe Bill și Adel Sudik, iar descrierea lui – „o farsă shakespeariană în ritm iambic, împărțită în 3 acte, plină de coincidențe, dramă și over acting” – a cucerit juriul și sperăm că și publicul, iremediabil. Nu trebuie trecut cu vederea peste The Incredible Storytellers, o trupă nouă de improvizatori tineri și foarte talentați, uniți în pandemie, incredibili povestitori care au pus la punct un format care sa îi reprezinte, dar cel mai important, să îi scoată din zona de confort.

FESTIVALUL NAŢIONAL DE IMPROVIZAŢIE

Bogdan Untilă

Iată că avem deci o sumedenie de motive să mergem la !MPRO Fest, evenimentul care  își propune să promoveze teatrul de improvizație către audiențe noi, mizând pe spectacole interactive și vizează, de asemenea, încurajarea coeziunii şi dezvoltării comunității improvizatorilor profesioniști prin intermediul atelierelor și spectacolelor susținute de artiști români și internaționali.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută