Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/09/2021
Lifestyle / Hai Hui cu Swit Rocs

HAIHUI cu Swit Rocs – Feerie pe lacul cu lebede

Swit Rocs De Swit Rocs
Comentarii HAIHUI cu Swit Rocs – Feerie pe lacul cu lebede Share HAIHUI cu Swit Rocs – Feerie pe lacul cu lebede


Dragă visătorule,

Am tras draperiile de tot, în ambele părți ale camerei și am adormit privind prin pereții de sticlă, cu senzația că sunt pe mare. Vântul bătea puternic și făcea valuri, iar luminile de pe pontoane cât și cele din zare păreau că veghează plutirea lină a păsărilor care își ascunseseră deja ciocul sub pene. Demult îmi doresc să dorm pe un vas, pe mare. Cred că tot cam așa ar fi. Bine, probabil că s-ar legăna constant, dar la cât se întoarce El în somn pe toate părțile s-a întrunit și condiția asta. Dis de dimineață, mult înainte de răsărit, cerul de deasupra apei, altfel foarte înnorat, s-a brăzdat în nuanțe intense de portocaliu, albastru și violet. Știi cum e când dormi și ai senzația că te privește cineva și deschizi brusc ochii? Așa am făcut și eu și m-am așezat degrabă mai comod în pat să privesc spectacolul de bună dimineața. Am deschis puțin peretele vitrat să intre aerul proaspăt și vântul rece de toamnă. Lebedele albe și negre pluteau deja alene, iar cârdul de rațe se grăbea dintr-o parte în cealaltă a lacului de parcă ar fi avut niște urgențe de rezolvat. Mai multe rândunici se plimbau pe pontonul meu triluind. Câteva vrăbiuțe ciuguleau un nu-știu-ce de pe măsuța de afară pe care stătea vinul de cu o seară în urmă. A început să plouă încet.

Serenity Resort, o feerie pe un lac cu lebede!

Prima zi de toamnă, înainte de răsăritul soarelui

Am tras draperia de pe peretele vitrat al camerei și nu m-am mai săturat să privesc…

Parte din comitetul de primire de la Serenity Resort :))

Am întâmpinat toamna la Serenity Resort, Codlea și, deși inițial am fost dezamăgită de vremea din cele 3 zile de ședere, mi-am dat rapid seama că în puține locuri vremea asta atât de urâtă ar fi putut părea mai fermecătoare decât aici. Plus, am avut atât de mult de lucru în fiecare zi, încât o vreme însorită cu șezlongurile așteptându-mă pe ponton nu ar fi ajutat. Nu sunt genul de persoană care să își ia laptopul sau notițele sau ce are de lucru în pat. Consider că fiecare piesă de mobilier are sensul ei, iar patului prefer să îi atribui alt sens. Ei, în prima dimineață pe vas, văzând că nu-mi vine și pace să mă mut la birou, mi-am făcut o cafea și am luat laptopul cu notă de excepție în pat. După încă vreo oră de privit pierdută rațele și lebedele din fața casei timp în care și cafeaua s-a răcit, mi-am amintit de o poveste despre ele. Se spune că stilul lor de înot e întocmai ca norocul pe care îl avem după aspect în viață. Lebedele, frumoase, grațioase, elegante, nu fac niciun efort, plutesc pur și simplu. Rățuștele, mici, urâțele și pricăjite, dau din coate, pardon înotătoare, cu îndârjire ca să se mențină la suprafață. Ei bine, în patul înalt și ultra pufos din fața lacului, rățușca din mine plutea cu nepăsarea unei lebede. Cert este că dacă nu tragi draperiile sau nu ai un autocontrol mai acătării, nu știu dacă Serenity Resort este cel mai bun loc de home office la care te-ai putea gândi. Între timp, ploaia s-a oprit și m-am mutat pe terasă, să fiu și mai aproape de lebede. Pardon, să lucrez.

Nu obișnuiesc să lucrez din pat, dar pur și simplu nu mă săturam să stau și să privesc…

Când la minunații Bucegi…

Când la lebedele matinale care treceau prin fața geamului

Într-un final, am pus o păturică pe mine și m-am mutat pe terasă

Serenity Resort este un complex cochet cu 14 vile, situat la ieșirea din Codlea, pe malul lacului. Fiecare vilă are ponton propriu și vedere către splendoarea Bucegilor și Postăvarului. Camerele sunt decorate simplu și elegant, cu numeroase inserții de lemn. Un perete jumătate este vitrat, asigurând vedera către lac și munte. Dispune de toate dotările necesare, de la aer condiționat, încălzire în pardoseală, TV, telefon, aparat de cafea, articole de toaletă etc. Eu am apreciat în mod deosebit liniștea, intimitatea și curățenia, dar și senzația de plenitudine pe care ți-o dau geamurile mari în imediata apropiere a lacului.

Serenity Resort, experiența pe care nu vrei să o ratezi toamna asta!

Bun venit la Serenity Resort, feeria de pe lacul cu lebede din Codlea!

Toate vilele au ieșire la lac și vedere la munte

Camerele sunt elegante, moderne și decorate minimalist

Un perete jumătate este vitrat

Există și un birou numai bun pentru home-office


Jocuri de lumini și reflexii înainte de apus

Priveliște pe înserat

În unul dintre extremitățile lacului este amenajată o scenă. Într-o seară în care am închinat un pahar de vin în cinstea apusului, mi-am imaginat ce fain ar fi fost să asist de acolo la un concert al unei trupe preferate. Cele 14 vile fac parte dintr-un complex mai amplu, alături de un restaurant mare și foarte elegant, plus o sală de evenimente, unde se organizează nunți, botezuri și alte întruniri private, petreceri de Crăciun sau diverse seri tematice ori concerte indoor. Se oficiază ceremonii pe lac și se organizează picnicuri și mese romantice pe un ponton mobil, în mijlocul lacului, alături de lebede. Am servit micul dejun la restaurant în fiecare zi, un mic dejun târziu și generos care m-a săturat până la cină. Am apreciat felul inedit (cel puțin pentru mine) de servire a micului dejun, anume un meniu foarte variat în feluri de mâncare (cărnuri, brânzeturi, fructe, legume, preparate calde, băuturi), fără prețuri, deoarece este inclus în prețul de cazare, din care comanzi orice dorești. Mi s-a părut o alternativă mai elegantă și igienică a bufetului și mult mai plăcută decât să ți se aducă câte ceva din de toate la farfurie, adică o sumedenie de gemuri, biscuiți și salamuri. Dintre preparatele servite la cină, am plecat acasă cu sufletul rămas la burgerul Black Angus.

La apus, în cinstea primei zile de toamnă

La unul dintre capetele lacului este amplasată o scenă

Bun venit, toamnă!

Apus de toamnă pe lac

Trei lebede negre 🙂

Restaurantul la care am servit mesele se află la câteva secunde distanță de vile

Cina mea favorită!

Centrul de evenimente, înainte de furtună

Liniștea de pe ponton

Dragă visătorule,

Cred cu tărie că lucrurile se întămplă cum și când trebuie să se întâmple ca să ne fie mai bine nouă. Plănuisem vizita la Serenity Resort în iulie, și am ajuns într-o primă zi teribil de răcoroasă și posomorâtă de septembrie. Ce nu am înțeles, atunci, în primele ore guvernate de dezamăgire, este că zilele însorite de vară au farmecul lor indiferent unde le petreci, că sunt autosuficiente, dar că zilele apăsătoare și capricioase au nevoie de ceva mai mult ca să se devină nu doar plăcute, ci chiar dorite. Serenity Resort a fot cadrul perfect pentru ele și îți spun asta nu cu mâna pe inimă, ci cu mâna pe laptopul pe care iar l-am luat în pat, cu o ultimă notă de excepție, ca să îți povestesc experiența mea. Dacă găsești greșeli prin text, să-mi fie cu iertare, știi că nu obișnuiesc, dar ochii mi-s mai mult la lebede, la rățusca negru cu portocaliu care mi-a ajuns pe ponton, la apa care se liniștește după ploaie și la crestele Bucegilor care încep să apară din ceață. Zile de toamnă asemenea, îți doresc!

Cu drag,

Un visător pe vas

Ne găsești aici:

UTILE:

  • Serenity Resort se află lângă Codlea, la 20 km de Brașov, 130 km de Sibiu și 200 km de București
  • Complexul dispune de 13 vile duble și un apartament
  • Locația este child-friendly, însă fără posibilitatea de a adăuga pat suplimentar în cameră.
  • Locația este pet-friendly, însă, în acest caz, se percepe o taxă suplimentară de igienizare.
  • Prețurile de cazare încep de la 490/ vilă dublă și includ mic dejun
  • Fiecare vilă are propriul ponton pe lac, o mică terasă, precum și vedere la munte
  • Se poate pescui gratuit pe lac (acces exclusiv celor cazați)
  • Serenity Resort organizează numeroase tipuri de petreceri și evenimente, atât private, cât și publice, indoor și outodoor. Mai multe detalii poți găsi pe site-ul lor. Poate îi căutai și habar nu aveai! 🙂

HAI ȘI TU LA SERENITY RESORT!

Câștigă un sejur de 2 nopți la Serenity Resort și convinge-te singur cât de minunat este!

Intră pe profilul meu de Facebook (click aici) începând cu 8 Septembrie, orele 08.00 și vezi cum poți fi tu norocosul câștigător! Concursul se desfășoară în perioada 08.09 – 17.09, orele 08.00. Succes!

Primul bun venit la Serenity Resort a fost din partea curcubeului

O experiență care sigur îți va face zilele de toamnă mai blânde

Câteva dintre vecinele curioase, cum vedeau mișcare, cum se instalau lângă pontonul meu

Din toate părțile lacului!

Te vei îndrăgosti de lacul cu lebede de la Serenity Resort!

Statuie cu dragoste, în curtea complexului

Sănătate, să avem o toamnă frumoasă!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.