Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 01/09/2021
Film

Toamna se numără… festivalurile de film

Silvia Trașcă De Silvia Trașcă
Comentarii Toamna se numără… festivalurile de film Share Toamna se numără… festivalurile de film


Luna septembrie continuă seria de întâlniri cinematografice cu filme în premieră pentru toate gusturile pe marile ecrane. Începutul toamnei vine la pachet cu o serie de festivaluri de film tematice excepționale pe care trebuie să le bifeze orice pasionat de noi povești. Dacă până acum nu ai reușit să ajungi la film alături de cei dragi, stai fără griji, pentru că sezonul evenimentelor cinematografice de top abia începe, iar indiferent în ce parte a țării te-ai afla, opțiunile de festivaluri de film locale sunt mai variate ca niciodată:

Bucharest International Dance Film Festival, 1-5 septembrie, București

Toamna se numără… festivalurile de film

BIDFF prezintă filme inedite care folosesc mișcarea ca principal limbaj și corpul ca subiect. Cea de-a VII-a ediție are loc între 1-5 septembrie, la București, cu tema Potential Worlds, care invită artiștii și spectatorii să-și imagineze arta viitorului ca un ecosistem dinamic care încorporează noi elemente și mutații.

Feminist Film Festival, 1-5 septembrie, București

Toamna se numără… festivalurile de film

Festivalul de Film Feminist are loc în perioada 1-5 septembrie, în București, la Cinema Europa. Evenimentul cultural explorează teme feministe precum drepturile femeilor, accesibilitate, siguranță în spațiul public, egalitate de gen, violență de gen, migrație, stereotipuri și roluri de gen, discriminare pe criterii de gen la locul de muncă, drepturile comunității LGBTQ+, politică și reprezentare, identitate și intersecționalitate.

CEFFTM, 2-4 septembrie, Timișoara

Toamna se numără… festivalurile de film

Central European Film Festival Timișoara te așteaptă să-ți faci loc într-o lume imaginară, clădită pe cadre de film reunite în tema Utopii. Cea de-a cincea ediție anunță zece avanpremiere în jurul temei „Noua realitate”. În Aula Magna a UVT, la Grădina de Vară Capitol sau la garnizoana din Piața Libertății, sunteți așteptați să vă bucurați de filme, alături de prieteni. Intrarea la evenimente este gratuită. 

Astra Film Festival, Sibiu, 5-12 septembrie

Toamna se numără… festivalurile de film

Cineaștii și iubitorii de film documentar se vor bucura și anul acesta de proiecțiile oferite în cadrul Astra Film Festival, primul festival internațional de film documentar din România. Ediția 27 a festivalului se va desfășura în aer liber și online și va avea două părți: Astra Film Festival (6-12 septembrie) și Astra Film Junior (11-16 octombrie).

Película, la Cluj și București, 8-12 septembrie

Toamna se numără… festivalurile de film

A 6-a ediție a festivalului Película, singurul festival de film și cultură ibero-americană din România, revine anul acesta cu secțiunea competițională, ce aduce producții premiate din Brazilia, Argentina, Costa Rica, Mexic și Portugalia. La București filmele pot fi văzute la Cinema Elvire Popesco, Institutul Cervantes și la Verde Stop Arena, iar în Cluj-Napoca la Cinema Victoria. Filme exclusiv online pot fi vizionate cu subtitrare în limba română, în perioada 13-19 septembrie, pe platforma Cinesquare.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută