Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 31/08/2021
Film Viața Orașului

SALUT SIBIU | ”Întâlnirea cu celălalt, exercițiul propus de Astra Film Festival” de Răzvan Sădean

Răzvan Sădean De Răzvan Sădean
Comentarii SALUT SIBIU | ”Întâlnirea cu celălalt, exercițiul propus de Astra Film Festival” de Răzvan Sădean Share SALUT SIBIU | ”Întâlnirea cu celălalt, exercițiul propus de Astra Film Festival” de Răzvan Sădean


Într-o perioadă în care să fii singur, să stai la distanță de ceilalți reprezintă noua normă, Astra Film Festival propune o întâlnire cu celălalt. O întâlnire transformatoare care te va purta prin colțurile mai puțin vizibile, mai greu digerabile, mai inaccesibile ale celuilalt. Un exercițiu, dificil, în care iei o pauză de la tine pentru a-i da timp celuilalt să-și spună povestea așa cum n-a făcut-o, poate, niciodată. O ocazie de a învăța o perspectivă nouă: perspectiva celuilalt. Astra Film Festival face posibilă această întâlnire prin peste 200 de evenimente cinematografice, care alcătuiesc programul celei de-a XXVIII-a ediții, care va avea loc între 5 și 12 septembrie, la Sibiu – în aer liber, în săli de cinema și online.

A devenit atât de greu să privim, să cunoaștem, să înțelegem lumea din jur și prin ochii celuilalt, încât filmele din programul festivalului sunt ca o gură de oxigen în fuga obositoare și derizorie, atât offline cât și online, de a ne potrivi pasul doar cu cei cu care ni se suprapun perfect percepțiile despre lume. Exact acesta e miracolul festivalului: ghiontul care te oprește din fugă și te face să privești. Să privești filme care te ajută să înțelegi omul de lângă tine. Să iei parte, cu garda lăsată jos, pentru câteva zeci de minute la viața lui, timp în care să devii mai înțelept, mai empatic, mai curajos, mai deschis. Și să-l vezi pe celălalt exact așa cum e el. Filmele ediției 2021 te vor purta printre subiecte mai arzătoare sau mai sensibile, de savurat în tihnă. Te vor pune față în față cu teme intense care pătrund în intimitatea de cuplu, care arată absurdul trasat de definirea unor noi granițe, care tratează fenomenul urșilor din Carpați sau inevitabilul colaps climatic și modul în care ne va afecta viața pe pământ. Întrebări în ton cu vremurile pe care le traversăm. Exact acesta e miracolul Sibiului: festivaluri care aduc în discuție idei plasate în sincron perfect cu ceea ce se întâmplă astăzi în lume.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.