Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/08/2021
Eat & Drink Lifestyle

Gusturile toamnei în pahar

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Gusturile toamnei în pahar Share Gusturile toamnei în pahar


După o vară caniculară în care cocktail-urile cu umbreluță și multă gheață ne-au ajutat să trecem mai ușor peste numărul mare de grade din termometru, a venit momentul în care toamna ne răsfață simțurile cu băuturi savuroase pe bază de fructe de sezon și aromate cu ingrediente care le pun și mai mult în valoare.

Vedetele începutului de toamnă sunt merele, din care se pot obține numeroase băuturi, printre preferatele multora fiind cidrul, vinul sau lichiorul de mere. Unul dintre ingredientele care pune cel mai bine în valoare mărul într-o băutură e scorțișoara. Crenguțele de cimbru pot fi un ”touch” foarte discret și rafinat.

Prunele sunt și ele fructe de sezon și sunt delicioase în lichior, țuica și chiar vin. Dacă vrei să transformi un cocktail pe bază de prune într-o explozie de gusturi, încearcă să adaugi câteva frunze de mentă proaspătă.

Nu în ultimul rând, toamna culegem strugurii și inevitabil gândul ne zboară la must și vin de casă. Frunzele de mentă sau de busuioc pot aduce un plus cocktail-urilor pe bază de struguri albi. Gusturile toamnei în pahar se traduc prin prospețime, arome dulci și parfumate.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.