Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/08/2021
Muzică Viața Orașului

Brasov Jazz & Blues Festival | LAURA COX. She will… Rock you!

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii Brasov Jazz & Blues Festival | LAURA COX. She will… Rock you! Share Brasov Jazz & Blues Festival | LAURA COX. She will… Rock you!


Anunţată pentru seara de 3 septembrie pe scena mare a Braşov Jazz & Blues Festival, foarte tânăra Laura Cox, jumătate britanică şi jumătate franţuzoaică dar… 100% Rock’n’Roll, este exact ceea ce promite, o “Badass Rock’n’Roll Lady care îşi captivează publicul cu solourile ei în forţă şi o voce irezistibilă, care o plasează în trena unor predecesoare celebre precum Joan Jett din perioada The Runaways, Nancy Wilson de la Heart ori Nita Strauss, superchitarista lui Alice Cooper.

Brasov Jazz & Blues Festival | LAURA COX. She will... Rock you!

Laura Cox, BurningBright, Copyright earMUSIC, Credit: Christophe Crenel

Inepuizabilă în a sublinia că e mult mai puţin interesată de a promova un look bazat pe sex appeal decât de modul în care stăpâneşte chitara, Laura Cox îşi defineşte stilul ca fiind ‘Southern Hard Blues’, rezultatul unui mix de genuri, trupe şi instrumentişti cu a căror muzică a crescut şi s-a format, iar acesta se relevă cel mai pregnant pe al doilea album al său, Burning Bright, lansat în toamna lui 2019. “You can have softer songs with a southern [rock] edge, and then you go back and the song before will have a harder edge. We try to create different atmospheres and take the audience with us on this musical trip.“ Imaginaţi-vă cum ar suna Joan Jett în stil AC/DC dacă ar fi pasionată de Blues, Country şi Southern Rock.

Brasov Jazz & Blues Festival | LAURA COX. She will... Rock you!

Laura Cox, Live, Credit: Timo Jäger QUADRAT

Influenţată la început de carieră de chitarişti precum Joe Bonamassa, Mark Knopfler sau Slash dar şi de cantautoare ca Sheryl Crow, eclectica rockeriţă a apărut ca o tornadă pe scena muzicală europeană, primul său disc, Hard Blues Shot, din 2017, vânzându-se în doar câteva luni de la lansare în peste 10,000 de copii în Franţa natală, fiind urmat pe parcursul anilor de o serie consistentă de turnee sold-out. Cât despre succesul pe internet… Laura a ajuns rapid la 380,000 de subscriberi pe canalul ei de YouTube şi 90 de milioane de vizualizări!

Brasov Jazz & Blues Festival | LAURA COX. She will... Rock you!

Revenind la cel mai recent LP al Laurei Cox, Burning Bright, înregistrat în legendarul studio belgian ICP (Johnny Hallyday, The Cure, Vanessa Paradis, Solomon Burke) şi masterizat de Howie Weinberg (Aerosmith, Oasis, The White Stripes), acesta conţine 10 piese de Blues, Classic Rock şi Hard Rock, iar o audiţie vă poate da o idee despre formidabilul talent al acestei chitariste emergente, care îşi compune cu grijă chiar şi solourile, precum şi despre infuzia de prospeţime, energie şi forţă din playlist-ul de Blues-Rock pe care ni-l promite în cadrul festivalului de la Braşov.

  • Text de Ioan Big.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.