Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/08/2021
Artă & Cultură / Teatru Viața Orașului

Premieră la Teatrul Sică Alexandrescu, în acest week-end

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Premieră la Teatrul Sică Alexandrescu, în acest week-end Share Premieră la Teatrul Sică Alexandrescu, în acest week-end


În acest sfârșit de săptămână avem o nouă premieră la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov. „La ieșirea din teatru după reprezentarea unei comedii noi” este o adaptare după N.V. Gogol.
Reprezentațiile vor avea loc sâmbătă, 21 august și duminică, 22 august, ambele de la ora 19:00. Andrei Raicu, regizorul acestei piese a vorbit despre structura interioară a creației sale.
 
„În mai toate cercetările mele teatrale, de până acum, care s-au concretizat în spectacole de teatru am pus sub lupă raportarea omului la societate din triplă perspectivă și felul în care exteriorul influențează individul: pe de o parte raportarea la exteriorul imediat – mai concret relațiile interumane apropiate (cu partenerii de viață sau chiar membrii familiei – vezi „God is a DJ”, de Falk Richter); exteriorul globalizat – relații mai puțin apropiate (cu accent pe grupuri de indivizi, categorii mai mult sau mai puțin defavorizate și modalitatea acestora de conviețuire la nivel macro – vezi „Hotel Europa”, de Goran Stefanovski) și nu în ultimul rând conflictul interior conținut. Această a treia perspectivă o consider una foarte importantă, fiind personală și cel mai adesea exprimată printr-un monolog reprezintă o mărturisire sinceră, un dialog cu tine însuți – unde nu există granițe și nici judecata imediată a celor din jur.
 
„La ieșirea din teatru după reprezentarea unei comedii noi” chestionează în ce măsură este influențată viața unui autor dramatic de părerile expuse de diferiți indivizi – de la oameni simplii care vin să vizioneze o nouă premieră, până la spectatori „aleși” din rândul oamenilor de cultură. Totodată, în plan secund, există și o oarecare reținere, o frică ascunsă – cea a penibilului – care de cele mai multe ori ne cenzurează părerea sinceră și ne determină să fim evazivi și să așteptăm o părere a unui spectator avizat.”
 
Distribuția:
 
Claudia Suliman
Gabi Costea
Mădălin Mandin
Relu Sirițeanu
Mihai Giurițan
Ligia Stan/Anca Florea
Viorica Geantă-Chelbea
și Dan Cogălniceanu
Regia: Andrei Raicu
 
Scenografia: Cătălin Manea
Muzica: Andrei Dinescu
Regia tehnică: Vasile David, Constantin Bărbulescu                         
 
Lumini: Petrică Munteanu (maestru lumini), Tudor Smeu, Tudor Damian
Sunet: Ovidiu Grădinar (maestru sunet), Florin Aflorei
Sufleur: Marin Cârstea
Durata spectacolului: 1h 50 minute (fără pauză)
 
Data Premierei: 21.08.2021
 
Data Premierei: 22.08.2021
 
Dublă premieră, dublă distribuție.
 
Preţuri bilete:
Preţ unic  – 30 lei
Preţ redus  – 10 lei
Reducerile sunt acordate pentru pensionari, elevi şi studenţi.
 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.