Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/07/2021
Lifestyle

MASTERCLASS-urile, un nou gen educaţiona

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii MASTERCLASS-urile, un nou gen educaţiona Share MASTERCLASS-urile, un nou gen educaţiona


Acum este vremea MasterClass-urilor de toate genurile. O întreagă pleiadă de specialişti a fost invitată să împărtăşească cu cei pasionaţi de domeniul lor ceea ce ştiu cu adevărat. Nici eu nu am evitat această explorare, în primul rând personală. Dacă eşti onest, cu tine şi cu ceilalţi, o să simţi această sinteză a aproape 30 de ani de experienţă, pusă constant şi esenţial în raport direct cu tot ceea ce se schimbă în modă la fiecare 2 luni, ca o autoexaminare, ca un test de înţelegere şi decriptare pentru ceilalţi a întregului tău univers professional şi spiritual. Cele 2 neputând să fie despărţite în cazul unui spaţiu atât de complex ca cel al Modei şi LifeStyle-ului modern.

MASTERCLASS-urile, un nou gen educaţiona

Am reînţeles împreună că MODA este LIMBAJ – un mijloc social şi individual de comunicare către ceilalţi a ceea ce ne reprezintă ca indivizi sau “tribul” din care facem parte. Ea este şi ARTĂ – odată cu acceptarea ei în lumea muzeelor, această, cândva, controversă – dacă este sau nu artă – a fost tranşată în pozitiv. Ea este IMAGINE – într-o societate / lume obsedată fix aproape doar de aşa ceva. Tot ea este una dintre CONSTANTELE zilei – stilul asumat fiind un lucru cu care operăm fiecare dintre noi, zilnic. Moda e şi ISTORIE / SEMN / REFLECTARE SOCIALĂ şi SUPORT pentru celalte arte: film, teatru, dans etc.

Ca să o punem în aplicare optim – esenţial pentru LifeStyle-ul fiecăruia – e important să îi înţelegem ecuaţia, schimbările, trendurile lansate, mecanismele interioare – de la editoriale şi până la show-uri şi filme de specialitate. Pentru asta trebuie să vedem legătura cu lumea culorilor şi, în paralel, cu forma corpului fiecărei persoane – fundamentală în orice demers stilistic personal. La fel de important este să ne calibrăm garderoba personală în funcţie de lumea care ne caracterizează, în care ne mişcăm, ne trăim pasiunile. De la garderoba bazică până la cele specifice: de vacanţă, sport, office etc.

MASTERCLASS-urile, un nou gen educaţiona

Ultima temă necesară a fi înţeleasă de fiecare este rezultatul unui studiu amplu reunit sub titulatura de “100 de sfaturi utile”. El este rezultatul analizării a zeci şi zeci de site-uri şi analişti de specialitate, filtraţi prin propriile experienţe, ample. Rezultatul este unul şocant şi extrem de pozitiv. Doar aşa cred că se poate face o radiografie utilă asupra unui domeniu atât de vast, complex şi “de zi cu zi” pentru fiecare. Da, MasterClass-urile sunt necesare şi reprezintă un cumul a zeci de ani de experienţe şi studii live asupra Modei şi LifeStyle-ului – poate cel mai dificil “examen” de specialitate dat în ultima decadă. Sper să vă placă călătoria asta unică. Totul poate fi găsit aici: https://www.life-university.ro/curs-stilism-fashion/?ref=106

  • Text de ALIN GĂLĂŢESCU, Senior Editor

Alin Gălățescu, Senior editor Zile și Nopți

Alin este analist de Modă și LifeStyle / Creator de Evenimente: SOIREES DE LA MODE, GALA AVANPREMIERE, FASHION MOMENTS, SPRING – SUM­MER – EVENING GALA, BEST NEW COMMERS/ Consilier de Imagine și de Brand / Creator de Proiecte Speciale de Film și Fotografie Arty.

  • Newsletter Zile și Nopți:

Newsletter

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută