Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 02/07/2021
Film / Point of View

Point of View: CASTLEVANIA: Simfonia finală

Ștefan Iancu De Ștefan Iancu
Comentarii Point of View: CASTLEVANIA: Simfonia finală Share Point of View: CASTLEVANIA: Simfonia finală


Post-Oscar-uri, în cadrul unui peisaj cinematografic ce începe să prindă viață și în așteptarea unor producții precum Dune sau Top Gun: Maverick, căutarea pentru ceva să îmi hrănească pasiunea pentru filme a devenit o misiune din ce în ce mai dificilă. Jonglând printre sequel-uri mai puțin inspirate sau spin-off-uri de-a dreptul inutile, o luminiță s-a întrevăzut la capătul acestui tunel întunecat și lugubru, care mi s-a arătat sub forma unei animații, realizată mai bine și mai filmic decât trei sferturi din ce ne oferiseră marile studiouri de film în ultimul an. Vorbesc, bineînțeles, despre sezonul 4 din Castlevania.

Point of View: CASTLEVANIA: Simfonia finală

Castlevania are la bază povestea și universul din celebrul joc video cu același nume. Probabil printre cele mai reușite adaptări de acest gen, serialul îi are în centrul acțiunii pe Trevor Belmont (descendent al familiei Belmont, cunoscută pentru lupta lor împotriva vampirilor), Sypha Belnades (o vrăjitoare care canalizează puterea spiritelor pentru a manipula elementele) și pe Alucard (a.ka. Adrian Țepes, fiul jumătate vampir-jumătate om al lui Dracula). Primele trei sezoane sunt opere de artă, Netflix întrecând-se pe sine odată cu acest al patrulea sezon, iar Frederator Studios, cei care s-au ocupat de animarea întregului serial, au avut grijă să ofere fanilor un adevărat spectacol. 

Point of View: CASTLEVANIA: Simfonia finală

Într-o lume în care vampirii și creaturile nopții încă îl plâng pe Dracula și încearcă să îl aducă înapoi (care a murit la finalul sezonului 2), cuplul minune format din Trevor și Sypha încearcă să restabilească un echilibru și să termine misiunea pe care au început-o: să aducă omenirea la normal. Altundeva, Alucard se chinuie să facă același lucru, învățând totodată cum să aibă din nou încredere în oameni după ceva întâmplări nefericite. Toată lumea pare pregătită de o ultimă mare înfruntare și fiecare personaj își încheie sub o formă sau alta parcursul de până atunci: Isaac o învinge pe Carmilla și descoperă un nou scop al vieții, Hector se desparte de Lenore care își acceptă în sfârșit condiția de vampir, în timp ce trio-ul de lux este adus împreună pentru o ultimă dată pentru a se înfrunta cu Moarte însăși. 

Point of View: CASTLEVANIA: Simfonia finală

Noul sezon nu s-a dat înlături de la violența tipică, secvențele de bătaie s-au dublat ca număr, iar episoadele au fost mai centrate pe acțiune decât cele de până acum. Fie că a fost pentru fan service sau pentru că era vorba de un ultim sezon, pentru toți cei care și-au dorit să vadă lupte între vampiri și oameni, vampiri și vampiri, oameni și creaturi care de care mai ciudate, Castlevania a avut grijă să bifeze toate căsuțele. Este de proporții epice, este sângeros, lacrimogen, spectaculos, și oferă o încheiere pe măsură a ceea ce a fost unul dintre cele mai bune seriale de animație ale ultimilor ani.

Născut pe 26 decembrie 1997, Ştefan Iancu a interpretat roluri în peste zece producţii româneşti şi străine, lungmetraje şi filme de televiziune. A făcut parte din distribuţia unor filme precum Kyra Kyralina de Dan Piţa, Walking with the enemy de Mark Schmidt şi Amintiri din epoca de aur, proiect de Cristian Mungiu. A împărţit, la vârsta de cinci ani, platoul de filmare cu Keira Knightley şi câţiva ani mai târziu, cu Steven Seagal. În 2018, a primit Premiul Gopo pentru „Tânără speranţă”, pentru rolul din Un pas în urma serafimilor. Joaca actualmente în serialul TV Vlad.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută