Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/07/2021
Lifestyle / Hai Hui cu Swit Rocs

HAIHUI cu Swit Rocs – Sclipiri de licurici la căruțe cu coviltir

Swit Rocs De Swit Rocs
Comentarii HAIHUI cu Swit Rocs – Sclipiri de licurici la căruțe cu coviltir Share HAIHUI cu Swit Rocs – Sclipiri de licurici la căruțe cu coviltir


Dragă om întreprinzător,

Hai să facem un exercițiu de imaginație împreună. Gândește-te la un oraș mare, cu o industrie imobiliară tot mai bine dezvoltată, plin de sensuri giratorii și supermarketuri, de bănci, farmacii și pompe funebre, cu tot mai puține spații verzi sau alte spații de relaxare neobositoare. Bine, asta dacă tu nu consideri că terasele care dau în stradă sau în parcări și unde duduie o muzică afară și alta în interior cam la același volum și ți se servește limonadă din helas sunt relaxante… Ei, și acum te provoc să îți imaginezi ce se poate găsi în mijlocul unui astfel de cartier rezidențial plin de blocuri înalte și gri, aflat la doar câteva minute de centrul orașului. Un Mega Image, poate, sau un Lidl? Multe locuri de parcare cu abonament? Pubele și betoane și iar pubele și betoane? Poate o sală de fitness de cartier? Cu puțin noroc poate și un loc de joacă pentru copii? Or fi și astea toate, nu zic, dar odată ce treci de poarta cu libelule numărul 3, nimic din ele nu mai contează pentru că pătrunzi într-o grădină magică, cea mai mare surpriză pe care ți-o poate oferi un oraș plin de blocuri gri, giratorii, farmacii și bănci.

Bun venit la Dragonfly Gardens!

Cheia de la magica Grădină cu Licurici

Între betoane gri, căruțe glam cu coviltir…

Și corturi care te îmbie la relaxare

Bun venit la Dragonfly Gardens!

De minunata grădină cu libelule din Brașov mă îndrăgostisem deja de anul trecut, de pomii doldora de fructe care atârnau greu în mijloc de toamnă deasupra corturilor elegante și perfect aranjate, de hamacele în care frunzele îmi așezau tatuaje discrete și instabile pe piele, de joaca licuricilor din copac dar, mai presus de toate, de minunații Janos și Kinga, o familie frumoasă, din mânile căreia nu puteau ieși decât lucruri după asemănarea lor. La vremea respectivă, Dragonfly Gardens era unul dintre cele 3-4 glampinguri din România, unic prin amplasarea lui, o oază de verde în mijlocul betoanelor brașovene, dotat cu 10 corturi. Ți-am povestit în detaliu despre prima mea vizită în grădina cu licurici, aici. Între timp, deși pandemia a luat de pe unde a putut, a mai și dat. Printre altele, a dat cu multe glampinguri, răspândite prin toată țara, concept tot mai iubit și înțeles de români, dar și foarte căutat de străini, ele sporindu-și numărul cel puțin înzecit în mai puțin de un an. Astfel, dacă îți place ideea, aruncă un ochi prin jur, foarte probabil să găsești cel puțin unul aproape de orașul tău!

Din arhiva primei experiențe Dragonfly Gardens, la cort

Drgaonfly Gardens, toamna trecută, chiar înainte de închiderea sezonului

Dragonfly Gardens, înainte de apariția căruțelor cu coviltir

Cortul glam în care am stat

Mic dejun într-o dimineață răcoroasă de toamnă

Surpriza (genială, dacă mă întrebi pe mine!) cu care a venit Dragonfly Gardens anul acesta este extinderea grădinii cu un spațiu de cazare la căruțe de lux cu coviltir, o experiență (deocamdată) unică în România. Îți spun sincer, dragă prietene, de abia așteptam să îi revăd pe oamenii ăștia frumoși, fiind absolut sigură că ce au creat va fi peste măsura așteptărilor. Și nu m-am înșelat deloc! Cele 5 căruțe sunt un fel de oază a oazei verzi, dacă vrei, o grădină secretă în deja mai cunoscuta grădină cu licurici. Căruțele sunt neașteptat de mari, dotate cu câte 2 paturi supra-etajate Queen Size (adică ideale pentru o familie cu 2-3 copii), fiecare cu hubloul lui de aerisire, o măsuță cu fotolii, un spațiu de depozitare a hainelor și încălțămintei, precum și cu câte o terasă cu scaune, șezlong și hamac. Toate ascunse sub merii aplecați deja de rodul verii și înconjurate de tufe de căpșuni, coacăze roșii și frăguțe. Întreaga magie aparține celor 2 soți, care împreună au realizat proiectul și tot împreună l-au implementat, de la construirea căruțelor, a podiumurilor de lemn, la strângerea roților de pe la cunoscuți și prieteni, care le țineau uitate de lume prin vreun colț de grajd, la decorațiunile minimaliste, dar pline de culoare și bun gust cu care le-au umplut și înconjurat.

Relaxare la căruță

Magie sub coviltir

Cele 5 căruțe sunt ascunse printre copaci și printre tufe cu fructe de pădure

Căruțe leneșe la soare

Interiorul căruțelor este foarte spațios și decorat cu mult bun gust

Paturile sunt Queen Size, ideale pentru o familie cu 2-3 copii

Ca și corturile, căruțele sunt frumos luminate

Noapte în grădina cu licurici

Deși am ajuns cu câteva ore bune înainte de check-in, căruța noastră era pregătită. În jur, o liniște deplină sub un cer încă senin, dar care părea să se încarce, încet încet, pentru vijelie. Ce bine că suntem doar noi în locul ăsta frumos, mi-am spus și, totuși, ce păcat că suntem doar noi în locul ăsta frumos… Am profitat de vremea încă bună pentru un picnic la roata căruței, într-o liniște la care nu te-ai aștepta vreodată în mijlocul blocurilor gri din mijlocul unei metropole… Nici nu am realizat când în jurul nostru au început să se audă voci discrete, într-o parte îndepărtată a glampingului se făcea un grătar, altundeva copiii se dădeau în leagăn, adulții jucau badminton și atunci am realizat că de fapt totul – corturi, căruțe, erau pline de români și străini care se întorceau de la explorarea Brașovului, mânați și ei, poate, de norii care se adunau pe cer. Locul asta frumos era plin, deși abia își deschisese prelatele, tare m-am bucurat și tare îți dorec și ție, prieten drag, să profiți de zilele însorite rămase în an și să îi faci o vizită!

Pregătiri pentru picnic

La sfadă cu furnicile

Un picnic inedit, la roata căruței

Dragonfly Gardens – locul în care oamenii zâmbesc cu ochii!

Dragă om visător,

Proiectul Dragonfly Gardens este cu atât mai minunat cu cât reprezintă rodul muncii și iubirii unei familii frumoase cu copii frumoși, niște oameni care râd cu ochii mereu când îți vorbesc. De la arhitectura locului la construcția propriu-zisă a căruțelor, toată magia le aparține. Inclusiv licuricii din grădină. Se spune că dacă poți visa un lucru, îl poți face. Principala diferență între noi, oamenii care râd cu ochii și cei care se încruntă cu ochii, precum și între cei care fac lucruri minunate și cei care sunt preocupați să găsească motive și explicații pentru că nu fac cele mai mărunte lucruri, este că cei dintâi visează. Iar dacă poți visa un lucru, îl poți face. Sper că visezi și tu să primești cadou 2 nopți la Dragonfly Gardens, caz în care, te invit să intri pe profilul meu de Instagram (click aici) pentru a participa la un giveaway pentru 2 nopți de cazare/ 2 persoane la Dragonfly Gardens. Concursul se desfășoară între 1-11 Iulie 2021. Succes!

Cu drag,

Un om visător

Ne găsești aici:

UTILE:

  • Dragonfly Gardens se află în Brașov, la 116 km de Sighișoara, 142 km de Sibiu și 184 km de București
  • Glampingul dispune de 10 corturi și 5 căruțe, fiecare pentru câte 2 persoane (+1-2 copii)
  • Prețurile încep de la 200 RON/ noapte/ 2 persoane, cu mic dejun inclus
  • Există grupuri sanitare comune, cu toalete și dușuri, dotate cu cele necesare – cosmetice, foehn, prosoape
  • Glampingul funcționează în perioada caldă a anului – (aproximativ) iunie-octombrie
  • Locația nu este pet-friendly (cel puțin deocamdată, până devine mai pet-friendly locatarul lătrător adoptat, de altfel foarte human-friendly)
  • Nu se pot servi prânzul și cina la locație, însă există numeroase restaurante în apropiere, precum și posibilitatea de a comanda
  • Grădina magică se află la 5 minute de centrul Brașovului, prin urmare este o locație ideală pentru a explora orașul, cât și împrejurimile și este o tabără de bază grozavă pentru o multitudine de trasee montane

Un visător

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.