Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 26/06/2021
Film / Cine Combo

„Nomadland”, triplu Oscar pentru schimbare

Silvia Trașcă De Silvia Trașcă
Comentarii „Nomadland”, triplu Oscar pentru schimbare Share „Nomadland”, triplu Oscar pentru schimbare


Nomadland” este cel mai valoros și premiat film al anului. Capodopera regizată de Chloé Zhao depășește premiile prestigioase și laudele criticilor și apasă puternic pe accelerație pentru a duce industria cinematografică la un alt nivel din toate punctele de vedere. Premierele fără precedent marcate de câștigătorul Oscarului din acest an sunt doar primul kilometru dintr-o cursă lungă de schimbări necesare în industria filmului hollywoodian.

Filmul magistral este un portret tandru al vieții americane moderne pe care nu vrei să îl ratezi odată cu redeschiderea sălilor de cinema, după o perioadă prea lungă de așteptare. „Nomadland”  a fost câștigător fără competiție în cadrul galei Premiilor Oscar din acest an, fiind învingător la trei categorii și desemnat Cel mai bun film al anului. Chloé Zhao a devenit Cel mai bun regizor, fiind a doua femeie din istoria Oscarurilor care a fost distinsă cu acest premiu, iar Frances McDormand a câștigat premiul pentru Cea mai bună actriță în rol principal. După premiera din 2020, filmul a câștigat premii la Veneția și Toronto în același an și a cucerit criticii de film din toată lumea. Chloé a devenit prima femeie de origine asiatică și a doua femeie din istorie care a câștigat la categoria Cel mai bun regizor la Globurile de Aur, lungmetrajul fiind desemnat și Cel mai bun film la Critics Choice Awards.

„Nomadland”, triplu Oscar pentru schimbare 

După prăbușirea economică a unei companii din Nevada rurală, Fern (Frances McDormand) pornește la drum cu duba sa, într-o călătorie prin Vestul American, pentru a explora o viață în afara societății convenționale, ca un nomad din zilele noastre. Al treilea film de lungmetraj al regizoarei Chloé Zhao, „Nomadland” îi prezintă pe adevărații nomazi Linda May, Swankie și Bob Wells, în calitate de mentori și tovarăși ai lui Fern, în explorarea ei prin vastul peisaj din vestul american. 

Un portret panoramic cuprinzător al spiritului nomad american capturat prin prisma muncii migratorilor sezonieri, „Nomadland” este un film despre călătoriile vremurilor noastre cu adevărat revelator și cu mare rezonanță la public, în special în acest moment de redefinire și schimbare. Zhao, la rândul ei, un nomad creativ, și-a găsit inspirația în vestul american, unde în cele din urmă a făcut cel mai bun film al generației sale. Peisajul dur, dramatic și neiertător al vestului american i-a oferit teren fertil pentru povești reale și personaje vii.

„Nomadland”, triplu Oscar pentru schimbare

Capodopera regizoarei Chloé Zhao, povestea nomazilor moderni din America, a inovat prin excelență și a oferit o serie de premiere fără precedent în industria cinematografică, ce contribuie la o serie de schimbări profunde ale scenei de film din acest secol atât din fața, cât și din spatele camerei.

 „Nomadland” a avut premiera în cinematografele românești pe 11 iunie, 2021.

  • Interviu de Silvia Trașcă:

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută