Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/06/2021
Lifestyle / Sport TV

TELEVIZIUNE | CORINA CARAGEA

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii TELEVIZIUNE | CORINA CARAGEA Share TELEVIZIUNE | CORINA CARAGEA


„Sunt mulți sportivi excepționali, însă puțini au puterea să devină brand de țară”

Corina Caragea este cea mai cunoscută și îndrăgită prezentatoare de știri sportive din România, iar anul acesta se împlinesc 16 ani de când practică această meserie. Corina este și o împătimită a călătoriilor și a sportului, două subiecte pe care le atingem în interviul de mai jos, printre altele. Ea ne-a povestit despre începuturi, pandemie, despre următoarea destinație exotică, dar și despre sportivul preferat și multe altele.

Povestește-ne un pic cum ai ajuns să lucrezi în televiziune, ce te-a atras la acest domeniu și de ce știri sportive?

Încă din liceu îmi făceam planuri să merg la facultatea de Jurnalism, fiind din fire curioasă, comunicativă și mereu voluntar la tot ce ținea de zona asta – evenimente în școală, spectacole. În plus, eram și colecționară de ziare – Evenimentul Zilei și Adevărul și revistele în care acum apar – Unica sau VIVA!. Nu mă gândeam, însă, pe atunci și nici nu planuiam să apar în ele, ci să lucrez într-o redacție. Televiziunea a fost o ocazie apărută la un moment dat când un prieten bun mi–a zis că a văzut un anunț la televizor, un concurs. M-am înscris și cei de la televiziunea respectivă au considerat că postul de prezentator de știri sportive mi se potrivește.

Se împlinesc 16 ani de când prezinți știrile sportive la PRO TV.  Ce s-a schimbat din 2005 și până acum?

Am căpătat o experiență care mă face mai sigură pe mine, telespectatorii au crescut și ei odată cu mine și sentimentul ăsta, că am fost martorii unii altora la evoluție, ca o familie, îmi place. Parcă ne știm de o viață. Totul s-a schimbat, astăzi tehnologia joacă un rol esențial în tot ceea ce facem zi de zi. Nici nu îmi închipuiam acum 15 ani, când transmiteam live din fața unui stadion, cât de mult se va schimba totul, cum vor fi astăzi live-urile, cât de ușor va merge totul, ca tehnologie. Îmi amintesc când învățam să montez în facultate, cum arăta masa de montaj, cât de mare și grea era camera de filmat și cum e astăzi totul la un simplu click. Dar și modul rapid în care comunicăm, ne aflăm subiectele, luăm decizii, facem ședințe de sumar pe skype când COVID-ul ne ține în casă, dar și faptul că azi oricine cu un smartphone în mână poate furniza o știre, transmite live, chiar influența. Astăzi este o ofertă mai largă de surse de informare, totodată este mai dificil să nu cazi în capcana fake news-ului.

TELEVIZIUNE | CORINA CARAGEA

TELEVIZIUNE | CORINA CARAGEA

Ce altă meserie ai fi făcut, dacă nu era televiziunea?

Tot în zona de comunicare, poate într-o agenție de publicitate. Și acest domeniu mă atrage.

Care e secretul tău, pare că timpul nu a trecut deloc peste tine?

Eu zic că a trecut și a făcut schimbări line și în mai bine. Sunt mulțumită de cum sunt acum cu totul. Iar fizic, timpul a adus niște kilograme. Încerc să păstrez un echilibru corect între sala de sport și mesele gustoase. Ca să îmi permit orice la masă, muncesc din greu la sală, supravegheată de un antrenor personal. La 20 de ani nu era nevoie. Ba chiar mă chinuiam să mai pun ceva pe mine.

TELEVIZIUNE | CORINA CARAGEA

Spune-ne, te rugăm, un lucru pe care nu-l știu prea mulți despre tine. 

Sunt o mare pofticioasă, nu mă pot abține în fața dulciurilor, a porumbului, a șoriciului și alte bunătăți românești. Deși nu gătesc și nu îmi place. Oamenii cred că mănânc frunze și beau apă plată cu lămâie. Eu, de fapt, îmi plătesc aceste păcate prin sport.

Ce sport faci și cât de des? Și ce ai recomanda unei persoane care nu a găsit motivația de a include sportul în viața sa?  

De două – trei ori pe săptămână merg la sala de sport, unde lucrez alături de un instructor personal, care știe exact ce am eu nevoie și îmi cunoaște corpul de ani de zile. Sportul îți dă nu numai o forma fizică bună, ci și una psihică excelentă, beneficiile lui sunt recunoscute. Eu sunt fan mișcare în aer liber și recomand oricui. Cred că e sănătate curată.

Cum a fost lumea televiziunii în timpul pandemie și cum s-au schimba știrile sportive în această perioadă în care multe dintre competiții au tot fost amânate?

A fost o perioadă dificilă din punct de vedere psihic pentru toată lumea. Oamenii speriați, panicați, împărțiți în tabere adverse, au avut de făcut o alegere dificilă când a venit vorba de a selecta de unde își iau informațiile. O sursă greșită le amplifică starea de nesiguranță, de frica de boală, de încredere în autorități. Unii jucători din piață au profitat de acest teren fragil – un public speriat. În ceea ce privește redacția noastră, ne-am ținut și ședinte de sumar pe Skype, am trecut cât am putut pe online, ne-am împărțit în ture, ne-am protejat cât am putut. Competițiile au fost amânate, sportivii au fost afectați, au ajuns să se antreneze prin sufragerii sau parcuri, ca să se mențină în formă. Și-au descoperit și alte talente, au ținut mai des legătura cu suporterii, cu publicul care până acum nu îi văzuse în situații așa personale și la fel pentru toți, căci această pandemie ne-a pus tuturor un stop, indiferent de job, locație, nivel financiar, vârstă.

TELEVIZIUNE | CORINA CARAGEA

Știu că ești foarte pasionată de călătorii. În ce loc vrei să ajungi, odată ce vom putea călători în siguranță peste tot în lume?

Eu deja am dat starul călătoriilor din momentul în care s-au redeschis granițele. Cu prudență, cu teste, cu nesiguranță și cu noroc. Și turismul și-a schimbat regulile jocului și sper să-și revină. Vreau să merg în Seychelles, o locație ce era pe listă de ziua mea, însă pandemia nu a permis această călătorie.

Care-s cele mai frumoase locuri în care ai fost și unde n-ai merge niciodată?

Bali mi-a plăcut foarte tare, Hawaii, Barcelona și Madrid sunt orașele în care m-aș vedea trăind, iar Roma și Londra sunt următoarele în topul preferințelor mele europene. Nu m-aș duce în India.

TELEVIZIUNE | CORINA CARAGEA

TELEVIZIUNE | CORINA CARAGEA

Care este sportivul tău preferat și de ce?          

Sunt mai mulți, însă Nadia aș spune că este ceva aparte, nu numai pentru mine, ci pentru generații. Sunt mulți sportivi excepționali, însă puțini au puterea să devină brand de țară, așa cum au reușit Nadia sau Hagi.

Care este omul de televiziune pe care-l respecți cel mai mult și de ce?

De-a lungul timpului am avut norocul să pășesc alături de oameni mari în televiziune, oameni cu un cuvânt de spus și cu moșteniri grele lăsate în urmă, cu proiecte ce au schimbat vieți, au influențat țara sau au bătut recorduri de audiențe. Dar toți au construit aceste proiecte ajutați de echipe bune, pe care nu le știe publicul. Oamenii văd doar ce e în față, însă niciunul dintre coloșii amintiți nu a reușit singur sau când a schimbat echipa. Așadar nu aș vrea să spun un nume, dar mă simt norocoasă că am fost pe lângă oameni de valoare în televiziune, lideri în adevăratul sens al cuvântului.

Care e prima ta amintire de la un meci de fotbal?

Când eram în practică la facultate și stăteam pe scări la stadionul FC Național.

Care a fost cel mai dificil moment din cariera ta?

Probabil Dansez pentru tine, pentru că nu era terenul meu. Dar cel mai memorabil, satisfăcător și emoțional a fost când am prezentat tragerea la sorți pentru Euro 2020. Pentru cariera mea a fost o seară de neuitat prin amploarea evenimentului transmis în 164 de țări, pregătit alături de o echipă necunoscută pentru mine, dar de un nivel extraordinar, internațională, super profesionistă. Am avut impresia că, pentru o seară, am fost pe alta planetă.

Ce urmează pentru Corina Caragea?

Vine EURO 2020, deci urmează multă muncă și spectacol, așa cum românii nu au mai avut parte, căci, pentru prima dată, turneul are 4 meciuri și la București. Iar toate meciurile se văd pe PRO TV. Apoi urmează o vacanță în Seychelles, sper.

  • Interviu de Gruia Dragomir.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.