Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/05/2021
Artă & Cultură / Art Expo Viața Orașului

Școala de altădată,o nouă expoziție la Muzeul Casa Mureșenilor

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Școala de altădată,o nouă expoziție la Muzeul Casa Mureșenilor Share Școala de altădată,o nouă expoziție la Muzeul Casa Mureșenilor


Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov vă invită la expoziția „Școala de altădată”,

„Școala de altădată” este o expoziție realizată în colaborare cu Asociația Muzeul Jucăriilor, în care au fost reunite aproape toate obiectele legate de școala românească.

Școala de altădată,o nouă expoziție la Muzeul Casa Mureșenilor

Exponatele prezentate în această expoziție încearcă să creioneze o istorie vizuală a școlii românești din ultima sută de ani. În această expoziție veți regăsi 1492 de accesorii școlare fabricate în perioada interbelică și în perioada comunistă: manuale școlare, globuri pământești, uniforme școlare, bănci de școală, ascuțitori, creioane, caiete școlare, gume de șters, stilouri, tocuri, pixuri, călimări cu cerneală, acuarele, penare, numărători, tăblițe, ardezie de scris, cretă, matricole, ghiozdane, fotografii de epocă originale cu școala de altădată, diplome, insigne și alte documente de pionieri și străjeri, carnete de elev, planșe școlare, oracole, reviste, jurnale și cărți cu tematică școlară și multe altele.

Școala de altădată,o nouă expoziție la Muzeul Casa Mureșenilor

Expoziția va putea fi vizitată între 31 mai și 25 august 2021, de luni până vineri, între orele 9-17 și sâmbătă între orele 10-17, la sediul din Piața Sfatului nr. 25, Brașov.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.