Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/05/2021
Lifestyle / Sport Viața Orașului

Aspecte practice de care ar trebui să ţii cont când mergi în excursie cu cortul

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Aspecte practice de care ar trebui să ţii cont când mergi în excursie cu cortul Share Aspecte practice de care ar trebui să ţii cont când mergi în excursie cu cortul


În contextul restricţiilor impuse de pandemie, multe persoane au redescoperit bucuria excursiilor cu cortul. Plăcerea de a fi în natură, timpul petrecut cu prietenii şi natura pot fi experienţe de neuitat, care să îţi creeze amintiri frumoase pentru mult timp, însă totul se poate transforma foarte repede într-un coşmar, dacă nu eşti bine pregătit. Așadar, iată câteva aspecte practice pe care ar trebui să le iei în considerare când pleci în excursii cu cortul.

Traseul şi locul în care vei sta

Pentru a evita orice fel de problemă, este bine să îți stabileşti dinainte traseul pe care îl vei parcurge şi campingul în care vrei să instalezi cortul. Chiar dacă par nişte aspecte evidente, mulţi oameni vor să fie spontani, chiar şi în astfel de situaţii, ceea ce nu are întotdeauna consecinţe fericite. Aşadar, interesează-te dinainte de condiţiile drumurilor pe care le vei parcurge, datele meteo şi facilităţile de care vei beneficia în campingul în care vrei să te opreşti. E întotdeauna mai bine să fii pregătit decât să regreţi, mai ales în condiţiile în care la munte vremea se poate schimba destul de repede şi multe drumuri pitoreşti pot deveni impracticabile atunci când plouă.

Un cort de bună calitate

Dacă nu ai mai fost niciodată cu cortul şi nu ai echipamentul necesar, este important să ştii că există diferite tipuri de corturi. Pe lângă mărime şi sistemul de instalare, corturile au şi alte calităţi care pot fi diferite. Ideal ar fi să optezi pentru un cort adaptat pentru trei sezoane (primăvară, vară, şi toamnă), care te va proteja bine de ploaie, vânt şi chiar ninsoare uşoară. Sacul de dormit este şi el important, dar pentru un plus de confort, nu uita acasă păturile şi pernele.

Siguranţa înainte de toate

Pentru a preîntâmpina orice problemă care ar putea să-ţi strice vacanţa, gândeşte-te la toate aspectele legate de siguranţă şi ia măsuri în consecinţă. Verifică dacă trusa medicală este în termen şi dacă este bine dotată cu orice ai putea avea nevoie, de la bandaje şi medicamente antidiaree, la antihistaminice şi medicamente specifice pentru afecţiunile persoanelor care merg în acest tip de excursie. Nu uita de soluţiile antiţânţari şi anticăpuşe şi de crema de protecţie solară. Tot la capitolul siguranţă şi evitarea unor neplăceri, ar fi bine să verifici valabilitatea poliţei de asigurare obligatorie RCA. Dacă aceasta nu mai e în termen, fă-ţi rapid o asigurare auto online. În cazul în care intenţionezi să faci o astfel de excursie în străinătate, ar fi de preferat să iei în calcul o asigurare CASCO, menită să te protejeze de orice fel de experienţă neplăcută.

Echipament adecvat

Dacă vrei să faci şi plimbări pe munte, este important să ai echipamentul potrivit. În primul rând, este musai să ai încălţăminte de trekking, dar şi un rucsac cu haine mai groase şi chiar şi o geacă impermeabilă, în cazul în care se schimbă vremea. Mulţi excursionişti au probleme pentru că nu iau în considerare, atunci când pleacă pe munte, faptul că vremea se poate schimba într-un timp foarte scurt. Nu uita să iei la tine o baterie externă, o trusă mică de prim-ajutor, o hartă, o busolă şi o lanternă, preferabil una cu dinam. De asemenea, este bine să ai la tine şi câteva gustări bogate în proteine şi, mai ales, suficientă apă.

Excursiile cu cortul pot fi experienţe minunate de împărtăşit cu cei dragi. Dacă vei ţine seama de sfaturile de mai sus şi vei fi bine pregătit pentru diferite situaţii, atunci cu siguranţă te vei bucura din plin de ele.

Sursă foto: Pexels.com

 

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.