Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/05/2021
Lifestyle Viața Orașului

Reciclarea, întotdeauna alegerea corectă la AFI Cotroceni

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Reciclarea, întotdeauna alegerea corectă la AFI Cotroceni Share Reciclarea, întotdeauna alegerea corectă la AFI Cotroceni


Până pe 6 iunie, AFI Cotroceni, cel mai mare mall din România, va găzdui expoziția ,,Recycling is a choice! Tu alegi cum vrei să fie!” organizată de Asociația Environ.

Campania își propune să transmită un semnal de alarmă cu privire la importanța modului în care alegem să gestionăm deșeurile electrice, arătând că există întotdeauna două opțiuni și fiecare dintre ele are un impact total diferit asupra mediului înconjurător.

Reciclarea, întotdeauna alegerea corectă la AFI Cotroceni

Vizitatorii expoziției ,,Recycling is a choice” vor avea ocazia să admire în oglindă consecințele aruncării la întâmplare a cinci tipuri de echipamente electrice vechi versus rezultatele obținute atunci când acestea sunt reciclate.

 ,,Modul în care ne raportăm la deșeurile pe care le producem este o alegere cu un impact foarte important asupra calității vieții noastre: putem alege să nu ne pese unde, ce și cum aruncăm sau putem alege să reciclăm. Altfel spus, putem alege să poluăm și să ne facem rău singuri sau putem alege nu doar să evităm dauna asupra mediului, ci și să dăm o nouă viață produselor. În cadrul acestui proiect care reprezintă o antiteză clasică între bine și rău, încercăm să expunem practic și pe înțelesul tuturor de ce reciclarea este întotdeauna  alegerea corectă”, a declarat Roxana Puia, director de marketing Asociația Environ.

Tot în cadrul expoziției a fost amenajat un punct de colectare pentru telefoanele mobile sau tabletele vechi. În România există circa 22 milioane telefoane mobile nefolosite cu potențial imens de poluare a mediului înconjurător. Din dorința de a încuraja renunțarea responsabilă la telefoanele mobile, Asociația Environ organizează un concurs astfel că vizitatorii care predau aceste dispozitive pe perioada derulării campaniei, pot câștiga prin tragere la sorți un smartphone de ultimă generație. Detalii și regulament sunt disponibile pe www.environ.ro.

Proiectul ,,Recycling is a choice! Tu alegi cum vrei să fie!” face parte din campania “AFI deschis la experiențe”. Gândit ca un spaţiu al diversităţii de petrecere a timpului liber, AFI Cotroceni oferă numeroase oportunităţi de relaxare şi divertisment, de la shopping, la cinema, locuri de joacă, cafenele etc. La acestea se adaugă acum şi proiectele educaţionale şi artistice care atrag clienţii dornici de noi experienţe.

„După succesul expoziției – Amintirile rămân cu tine! Electronicele merg la reciclare! – organizată alături de Asociația Environ în vara anului trecut, am decis să continuăm acest parteneriat pentru a educa și impulsiona clienții AFI Cotroceni să recicleze corect deșeurile electronice”,  a declarat Anca Buzatu, director de marketing AFI Cotroceni.

 În lume se generează anual circa 54 milioane de tone de deșeuri electrice, dintre care doar 20% sunt reciclate oficial. Începând cu 1 ianuarie 2021, România trebuie să atingă o țintă de colectare și reciclare pentru DEEE de 65%.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.