Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/03/2021
Lifestyle Povești de succes

Povești de succes: DELICATE LACE

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii Povești de succes: DELICATE LACE Share Povești de succes: DELICATE LACE


DELICATE LACE – Brandul românesc de lenjerie intimă care mizează pe confort și calitate

 

Delicate Lace 

Fiind în luna femeii ne-am gândit să-ți mai prezentăm un frumos brand românesc de lenjerie intimă: Delicate Lace. Acesta a fost dezvoltat de Angi Muntean în special pentru a oferi posibilitatea fiecărei femei să-și personalizeze lenjeria intimă pe dimensiunile siluetei ei, dar și pentru a oferi o alternativă de calitate la ce se găsește acum pe piață. Iar ceea ce cândva a pornit ca o simpla idee a lui Angy, a devenit o frumoasă afacere de familie în care lucrează împreună cu cele mai dragi persoane, cu mama și sora.

Angy Muntean

Povestește-ne un pic cum ai ajuns să dezvolți această afacere și cum a evoluat ea în timp. Cine sunt oamenii din spatele Delicate Lace? 

Delicate Lace a luat naștere din dorința de a crea un concept de calitate în materie de lenjerie intimă în România, în primul rând, pentru că îmi doream pentru mine lenjerie de calitate, urmând ca apoi să se transforme într-o afacere de familie (localizată în Transilvania). Zic asta deoarece în spate suntem eu (Angi), mama și sora mea. De asemenea, un ajutor foarte mare a fost și bunica mea care ne-a ajutat cu una dintre colecțiile noastre premium de lenjerie intimă, unde produsele aveau aplicate dantele realizate manual 100%. Pe viitor, ne va ajuta cu siguranță și cu alte colecții de acest gen. Și tatăl meu ne sprijină și este foarte implicat ajutând cu orice este nevoie, la fel și soțul meu. Și de aproape 10 luni, mai avem un mic ajutor, fetița mea.

Sunt foarte multe branduri consacrate de lenjerie intimă pe piață, prin ce se deosebește Delicate Lace de restul?

Ceea ce ne deosebește de competiție este faptul că fiecare client are posibilitatea să-și personalizeze orice produs exact pe dimensiunile lor. Pe site avem secțiunea de Croi Customizat. Ce ne mai diferențiază de competitorii noștri este faptul că în colecția anterioară am creat un produs premium, cu aplicații din dantelă 100% realizate manual și vrem să continuăm și pe viitor să mai lansăm astfel de produse. Tot conceptul îl vedem diferit, de la siglă (Delicate Lace, unde litera D este format dintr-un ac și o ață), la cutie, în cadrul căreia pulverizăm parfum pentru a trezi, pe lângă simțul vizual, și pe cel olfactiv. Și lista poate continua.

Delicate Lace

Care au fost cele mai mari piedici în toată această aventură?

Una dintre cele mai mari piedici cu care ne-am confruntat și încă ne mai confruntăm, pot să spun, este faptul că, din păcate, noi românii nu suntem educați în a cumpăra local, poate un pic mai scump, dar la o calitate net superioară. Marea majoritatea a persoanelor preferă să cumpere produse de duzină, realizate din materiale de proastă calitate, prin colțuri uitate ale lumii, nici nu știm pe unde și cum. Încet, încet, am observat că lucrurile încep să se schimbe și lumea se axează din ce în ce mai mult pe produsele realizate în România. De-a lungul timpului au mai fost și alte piedici: materiale pe care nu le-am mai găsit pe stoc la producători, pentru produse cheie din colecții, pot să precizez aici și că în ultimul an se resimt și efectele cauzate de pandemie – ca în multe alte sectoare, comportamentul clientului s-a modificat puțin, el devenind mai cumpătat în ceea ce privesc cumpărăturile.

Cum alegi să creezi un nou model de lenjerie?

Designul pentru noile colecții le gândim toate împreună. Fiecare din noi are viziunea ei foarte diferită, experiența și trăirile proprii. Împreună concepem modele care în final să fie cât mai perfecte, de calitate, confortabile și în trend. Personal, tot ceea ce mă înconjoară mă inspiră și mă ajută să creez și să exprim, prin designul produselor, ceea ce vad, simt, miros, ating…

Delicate Lace

Delicate Lace

Delicate Lace

Delicate Lace

Cine cumpără mai mult de la Delicate Lace: bărbații, ca să le ofere cadou, sau femeile?

Marea majoritate a clienților noștri sunt femei care cumpără pentru ele sau să ofere cadou. Ne bucurăm de fiecare dată când un bărbat comandă de la noi, deoarece este o idee de cadou foarte bună și apreciată. Numărul acestora este în creștere și acest lucru nu poate decât să ne încânte.

Delicate Lace

Povestește-ne un pic despre spiritul tău antreprenorial. L-ai moștenit, a fost în familia ta, ai avut dintotdeauna această înclinație?

Spiritul antreprenorial nu a fost moștenit, părinții mei sunt oameni simpli care au fost învățați să aibă același loc de munca de mai bine de 40 de ani. Lucru inspirat într-o oarecare măsură având în vedere că startul a fost la 30 de ani. Bineînțeles acest lucru s-a întâmplat cu toată susținerea și ajutorul lor.

Cum a fost afectat business-ul tău de pandemie?

Ca și foarte multe business-uri și noi am resimțit efectele datorate situației create de Covid-19, vânzările au scăzut puțin. Considerăm că oamenii sunt mai cumpătați și se uită cu precauție la modul în care își cheltuiesc banii și tind să economisească mai mult, pentru că nu știu ce le rezervă viitorul și vor să fie pregătiți pentru orice. Pe de altă parte, pandemia a adus și unele lucruri bune, printre acestea fiind și că tot mai multe persoane s-au orientat către designeri români, sunt tot mai multe platforme care promovează și susțin brandurile locale și le ajută să fie vizibile și să vândă.

Cum prevezi evoluția brandului Delicate Lace în următorii 5 ani? 

În 5 ani ne vedem prezenți în magazine în cele mai mari orașe din România și în afara țării, cu o producție mărită, colaborări faine, vânzări în afara țării, un brand de top în materie de lenjerie intimă, articole realizate din materiale naturale, sustenabile, un concept per total sustenabil și blând cu mediul înconjurător.

Angi Muntean - Delicate Lace

  • Text de Gruia Dragomir.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.